Fjolls til fjells på Skeikampen

17 feb, 2021

De fleste har hørt om Fjolls til fjells. Innspilt første gangen i 1957, og da med Leif Juster i Poppe. Nå har ideen fått et nytt liv, og det er barnebarnet til Poppe som bekler hovedrollen i denne TV-serien som vises på TV-Norge. Handlingen er lagt til Skeikampen.

 

Mange kjente fjes i denne serien som har Skeikampen som base

 

 

Og det er sammenheng mellom filmene og TV-serien. Hotelldirektør Poppe sitt barnebarn er i hotellbransjen i oppfølgerfilmen, og etter en rekke forviklinger i hotelldriften i filmen, flyttes handlingen til Skeikampen og til hyttemiljøet. Riktignok har ikke Poppes barnebarn lagt hotelldrømmen på hylla, men i første omgang handler det om hytteliv. Fjellhytte.

-Hytteuniverset har utrolig mange elementer som er egnet for å skape komiske situasjoner. Møter og mulige kulturkrasj mellom hytteeiere og lokalbefolkning, kulturkrasj mellom generasjoner, nye familiemedlemmer som giftes inn, ulike tradisjoner og forventninger og så videre. I det hele tatt er den norske hyttekulturen en utømmelig kilde til komikk, forteller produsent Stig Haug.

Herbert Nordrum i «Fjols til fjells». Han spiller barnebarnet til legendariske Poppe.

Foto: Dplay / TV Norge

Flott for Skeikampen

Også reiselivssjef Ove Gjesdal i Visit Lillehammer er godt fornøyd med resultatet av innspillingen.

-Fjolls til Fjells er en unik mulighet for Skeikampen til å få økt oppmerksomhet i Norge. Serien er tydelig på at dette er Skeikampen, og bildene som vises gir inspirasjon til både å kjøpe seg hytte her og komme hit på ferie. Denne oppmerksomheten følges opp av Visit Lillehammer og de over 20 lokale samarbeidspartnerne gjennom digital markedsføring, forteller Gjesdal.

– Det kan bli flere sesonger?

– Det håper vi virkelig, og det jobbet vi aktivt for. Vi er sikre på at dersom det flere sesonger vil det bidra til å løfte kjennskapen til Skeikampen og styrke merkevaren Når serien har først gitt oppmerksomheten vil markedsføringen tydeliggjøre alle opplevelsene Skeikampen har å by på og friste nordmenn til kjøp, enten i form av ferietur, tomt eller hytte, sier Gjesdal.

Flere sesonger kan komme

– Ikke bekymret for et Fjolls til fjells stempel?

– Nei, karakterene og humoren i serien vil de fleste kjenne seg igjen i og tenke at det er mange gode poenger mht våre fjell og hyttetradisjoner generelt sett, mer enn at folk vil tenke at dette er unikt for Skeikampen. Sesong 1 er i gang med sending på TV Norge og Discovery+ og det jobbes med finansiering av flere sesonger, sier Gjesdal.

Noen av innspillingene til denne serien ble også gjort på Glomstad

Tidlig krøkes i bakken  Foto: Esben Haakenstad

Viser Skeikampen fra sin beste side

De humoristiske skråblikkene på møtene hyttefolkene imellom og møtene med lokalbefolkningen gir mye av handlingen i TV-serien. Men det hadde ikke blitt det samme uten at det var innspilt på Skei. Stig Haug beskriver Skeikampen som en veldig fin destinasjon hvor du veldig raskt får følelsen av å være ordentlig på fjellet.

-Folk som ser denne TV-serien kommer til å få lyst til å dra på fjellet. Det er fantastiske omgivelser og å filme i, og dette kommer til å vises på TV. Vi tror dette vil gi god oppmerksomhet til Skeikampen, sier Stig Haug.

 

 

Fakta:

Fjols til fjells»

Norsk komedie i åtte episoder

Serieskapere: Karsten Fullu og Stig Hjerkinn Haug

Manus: Karsten Fullu, Caroline Glomnes, Ingrid Hauklidsæter, Tina Rygh

Regi: Ole Martin Hafsmo

Med: Helén Vikstvedt, Robert Skjærstad, Mariann Hole, Benjamin Helstad, Herbert Nordrum, Anette Hoff, Nader Khademi, Jacob Schøyen, Maja Skogstad, Per Tofte, Bjørn Myrene

 

 

 

 

 

Videre lesing…

0 kommentarer