Fjolls til fjells på Skeikampen

17. februar 2021

De fleste har hørt om Fjolls til fjells. Innspilt første gangen i 1957, og da med Leif Juster i Poppe. Nå har ideen fått et nytt liv, og det er barnebarnet til Poppe som bekler hovedrollen i denne TV-serien som vises på TV-Norge. Handlingen er lagt til Skeikampen.

 

Mange kjente fjes i denne serien som har Skeikampen som base

 

 

Og det er sammenheng mellom filmene og TV-serien. Hotelldirektør Poppe sitt barnebarn er i hotellbransjen i oppfølgerfilmen, og etter en rekke forviklinger i hotelldriften i filmen, flyttes handlingen til Skeikampen og til hyttemiljøet. Riktignok har ikke Poppes barnebarn lagt hotelldrømmen på hylla, men i første omgang handler det om hytteliv. Fjellhytte.

-Hytteuniverset har utrolig mange elementer som er egnet for å skape komiske situasjoner. Møter og mulige kulturkrasj mellom hytteeiere og lokalbefolkning, kulturkrasj mellom generasjoner, nye familiemedlemmer som giftes inn, ulike tradisjoner og forventninger og så videre. I det hele tatt er den norske hyttekulturen en utømmelig kilde til komikk, forteller produsent Stig Haug.

Herbert Nordrum i «Fjols til fjells». Han spiller barnebarnet til legendariske Poppe.

Foto: Dplay / TV Norge

Flott for Skeikampen

Også reiselivssjef Ove Gjesdal i Visit Lillehammer er godt fornøyd med resultatet av innspillingen.

-Fjolls til Fjells er en unik mulighet for Skeikampen til å få økt oppmerksomhet i Norge. Serien er tydelig på at dette er Skeikampen, og bildene som vises gir inspirasjon til både å kjøpe seg hytte her og komme hit på ferie. Denne oppmerksomheten følges opp av Visit Lillehammer og de over 20 lokale samarbeidspartnerne gjennom digital markedsføring, forteller Gjesdal.

– Det kan bli flere sesonger?

– Det håper vi virkelig, og det jobbet vi aktivt for. Vi er sikre på at dersom det flere sesonger vil det bidra til å løfte kjennskapen til Skeikampen og styrke merkevaren Når serien har først gitt oppmerksomheten vil markedsføringen tydeliggjøre alle opplevelsene Skeikampen har å by på og friste nordmenn til kjøp, enten i form av ferietur, tomt eller hytte, sier Gjesdal.

Flere sesonger kan komme

– Ikke bekymret for et Fjolls til fjells stempel?

– Nei, karakterene og humoren i serien vil de fleste kjenne seg igjen i og tenke at det er mange gode poenger mht våre fjell og hyttetradisjoner generelt sett, mer enn at folk vil tenke at dette er unikt for Skeikampen. Sesong 1 er i gang med sending på TV Norge og Discovery+ og det jobbes med finansiering av flere sesonger, sier Gjesdal.

Noen av innspillingene til denne serien ble også gjort på Glomstad

Tidlig krøkes i bakken  Foto: Esben Haakenstad

Viser Skeikampen fra sin beste side

De humoristiske skråblikkene på møtene hyttefolkene imellom og møtene med lokalbefolkningen gir mye av handlingen i TV-serien. Men det hadde ikke blitt det samme uten at det var innspilt på Skei. Stig Haug beskriver Skeikampen som en veldig fin destinasjon hvor du veldig raskt får følelsen av å være ordentlig på fjellet.

-Folk som ser denne TV-serien kommer til å få lyst til å dra på fjellet. Det er fantastiske omgivelser og å filme i, og dette kommer til å vises på TV. Vi tror dette vil gi god oppmerksomhet til Skeikampen, sier Stig Haug.

 

 

Fakta:

Fjols til fjells»

Norsk komedie i åtte episoder

Serieskapere: Karsten Fullu og Stig Hjerkinn Haug

Manus: Karsten Fullu, Caroline Glomnes, Ingrid Hauklidsæter, Tina Rygh

Regi: Ole Martin Hafsmo

Med: Helén Vikstvedt, Robert Skjærstad, Mariann Hole, Benjamin Helstad, Herbert Nordrum, Anette Hoff, Nader Khademi, Jacob Schøyen, Maja Skogstad, Per Tofte, Bjørn Myrene

 

 

 

 

 

Videre lesing…

Skisentrene venter på deg!

Skisentrene venter på deg!

Det er drømmeforhold i skisentrene. Bakken og heisen og en fantastisk skiopplevelse venter på deg. Og i disse tider er...

les mer

0 kommentarer