Høstfjellet kaller!

16 aug, 2023

Høstfjellet er magisk. Naturen kler seg i vakre farger og det lokale matfatet bugner over av fantastiske råvarer. Drømmer du om lave skuldre, flotte naturopplevelser og kvalitetstid med dine nærmeste? Da er dette det perfekte tidspunktet å ta en liten pause fra hverdagsstresset på, og ta en tur til fjells!

Populære fjellområder proppfulle av naturopplevelser

Å reise til fjells med familie og gode venner er noe helt eget. Gå på flotte toppturer og nyt livet med god mat og godt selskap. Sjusjøen, Synnfjell, Nordseter, Hafjell, Espedalen, Skeikampen, Kvitfjell, Gålå, Venabygdsfjellet og Kvamsfjellet byr på uendelige muligheter med flotte tur- og sykkelstier.

Lillehammer og Gudbrandsdalen er kjent som et skikkelig opplevelseseldorado. Kombiner god naturopplevelser, actionfylte opplevelser, gode kulturopplevelser og koselige byturer. Velg mellom utallige vakre og flotte fjellturer , og krydre oppholdet med aktiviteter som rafting i Sjoadownhill i Hafjell Bike Park, stisyklingkano og kajakkpadlingrideturer i fjelletbrupendlinghundekjøring på barmarkklatringfiske og mye mer. 

Med gode veier og godt kollektivtilbud kommer du deg raskt og enkelt til fjells. Både Lillehammer, Ringebu og Vinstra er gode utgangspunkt for å komme seg opp i frisk luft. Ta bussen videre, eller sjekk direkte med fjellhotellene. Mange tilbyr opphenting.

Les mer: 10 populære og flotte fjellområder du enkelt kan reise til.

Ridning på Venabufjellet

Ridetur i høstfjellet er en meget populær aktivitet som passer for alt fra nybegynnere til mer erfarne | Foto: Venabustallen, Kristine Øihaugen

Storfamilien på sykkeltur på Skeikampen

Det finnes milevis med flotte og tilrettelagte sykkelområder i hele Gudbrandsdalen. Her kan du velge mellom grusveier og flotte stier. | Foto: Morten Nordli, Mono Media

Utforsykling i Hafjell Bike Park

Downhillsykling er en spennende og stadig voksende aktivitet, som passer for alle som kan sykle. Hafjell Bike Park er kåret til en av Europas beste parker | Foto: Vegard Breie

Rafting i elva Sjoa_Go Rafting Sjoa

Sjoa er kjent som Norges og en av verdens beste raftingelver. Rafting passer for alle som liker fart og moro, fra de litt større barna og oppover. Det er også mulig å prøve seg på juving og brupendling. | Foto: Go Rafting Sjoa

5 toppturer for fjellgeiter 

Familie på fjelltur mot Ruten i Espedalen

Topptur til Ruten, en av mange  flotte toppturer i Lillehammer og Gudbrandsdalen med utsikt til både Rondane, Jotunheimen og Langsua Nasjonalpark.
Foto: Kenneth Nordahl Pedersen, Visit Lillehammer

Utsikt over fjellandskap på høsten.

Enkel topptur til Reinsfjellet i Øyerfjellet.
Foto: Kenneth Nordahl Pedersen, Visit Lillehammer

Hold fjellet rent #holdfjelletrent

I høst kan du gjøre et viktig bidrag for miljøet! Ta med deg sekk på fjelltur, og plukk søppel du finner på din veg! Bidra til ”Hold Fjellet Rent” i Lillehammer & Gudbrandsdalen!

#Holdfjelletrent

Kanskje dine venner lar seg inspirere av din innsats for å holde fjellet rent? Del dine opplevelser i sosiale medier med #holdfjelletrent for å vise din innsats.
Foto: Karen Lauvålien

Det er servert, velkommen til bords! 

Vår region har lange tradisjoner med å ønske gjester velkommen til bords.  Høsten er tida for innhøsting av mat, fra hage, åker, skog og fjell. Nå er tida for å nyte friske herlige råvarer, store matopplevelser og besøke lokale matarrangement.

LES MER: Høstens muligheter for å smake lokal mat fra Gudbrandsdalen

Matopplevelse på Skåbu Fjellhotell

En matopplevelse på Skåbu Fjellhotell
Foto: Ansgar Valbø

Tradisjonelle og spennende overnattingssteder

I hele regionen finner du tradisjonelle og spennende overnattingssteder som byr på gode opplevelser. Opplev tradisjonsrike fjellstuer og høyfjellshotell, sov i et elgtårn under åpen himmel, nyt historiske hotell, bo på gård eller lei en hytte på fjellet.

Elgtårnet i Espedalen

Elgtårnet i Espedalen er et kjempepoplært overnattingssted. Tårnet ligger kun en liten halvtimes gange fra Dalseter Fjellhotell og Ruten Fjellstue som begge drifter tårnet. Du kan gå eller du kan også padle kajakk nesten helt frem. Her sover du tett på dyrelivet under stjernene, og det er god sjanse for å se nordlyset.

Hotelrom ute i naturen

«Sov under stjernene» blir mer og mer populært. Hos Eventyrlige opplevelser kan du sove  under stjernehimmelen, men i hotellseng. 

Stue på Ruten, rosemalte møbler.

Fjellområdene byr på mange hjemmekoselige og historiske fjellstuer og høyfjellshotell. Her får du deilig lokal mat med sesongens råvarer og avslappende stemning. | Foto: Ian Brodie

10 populære og tilgjengelige fjellområder:

Det er mange destinasjoner å velge blant, her en liten introduksjon til noen fjelldestinasjonene du finner i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Ikke mange minuttene fra Lillehammer og Hafjell

Nevelfjell

Nordseter, et av de nærmeste områdene til Lillehammer by | Foto: Nordseter

Utsikt over fjellandskap på høsten.

Hafjell og Øyerfjellet, med et fantastisk utvalg av tur- og sykkelstier | Foto: Kenneth Nordahl Pedersen

Utsikt over Sør-Mesna ved Sjusjøen.

Sjusjøen, et sted med mange turmuligheter, rett ved Lillehammer | Foto: Camp Sjusjøen

Ved inngangen til Rondane Nasjonalpark

Sykkeltur på Venabygdsfjellet

Venabygdsfjellet, unike turmuligheter i randsonene av Rondane | Foto: Julia Hamre

Høst på Gålå, midt i Peer Gynts Rike

Gålå, setergrend med vakkert fjellandskap for turer | Foto: Bård Gundersen

High-five på topptur med famlien

Kvamsfjellet | Rondablikk, perfekt base for aktiviteter og turer i Rondane Nasjonalpark | Foto: Morten Nordli, Mono Media

Høyfjell i Peer Gynts Rike og Langsua Nasjonalpark

Familie på fjelltur mot Ruten i Espedalen

Espedalen og Skåbu, Utsikt rett inn i Jotunheimen og Rondane | Foto: Kenneth Nordahl Pedersen

Storfamilien på fottur på Skeikampen

Skeikampen, en familiedestinasjon med turer tilpasset små føtter | Foto: Morten Nordli, Mono Media

På tur i Kvitfjell i høstfarger

Kvitfjell, ligger praktfullt til på vestsiden av Gudbrandsdalen | Foto: Bård Gundersen

Varde på Synnfjell

Synnfjell, med Spåtind som et populært turmål | Foto: Frode Sandberg

Vakker natur i Langsua Nasjonalpark

Langsua Nasjonalpark kun en times kjøring fra Lillehammer | Foto: Kjolv Falklev

Videre lesing…

0 kommentarer