Supre reisemål for skiferie med hele familien

24 nov, 2023

Fra Lillehammer og nordover i Gudbrandsdalen ligger noen av landets beste og mest snøsikre alpinanlegg på rekke og rad, kun et par timers kjøretur fra Oslo.

Hafjell, et komplett skianlegg for alle aldre og alle nivåer. Snøsikre Kvitfjell med fred og ro, uten køer og overflod av andre turister. Skeikampen, familiedestinasjonen på høyfjellet med en lang sesong med både alpint og langrenn. Alle alpinanleggene tilbyr supre familieområder og aktiviteter for barn.

Familie på toppen av Hafjell Alpinsenter

Helt topp på toppen av Hafjell | Foto: Vegard Breie

Familiefavoritten Hafjell

15 minutter nord for Lillehammer ligger familiefavoritten Hafjell Alpinsenter. Hafjell er best kjent for Lillehammer OL i 1994, Ungdoms OL i 2016 og for å ha en av Norges beste parker. Under X Games i 2017 ble parken i Hafjell omtalt som en av verdens beste av kjente norske utøvere.

I Hafjell er det fire forskjellige familieområder  et plassert i dalområdet, et ved gondol-avstigningen og et på toppen ved Gaiastova. Maskoten Isa er ofte på besøk og det er mye aktiviteter for barna i anlegget.

Anlegget har 18 heiser inkludert en gondol som tar deg raskt til topps. En rekke serveringssteder metter sultne mager

Ut på ski med maskotten i Hafjell Alpinsenter

Bli kjent med Isa i Hafjell

Ut på langrennstur med familien

Hafjell og Øyerfjellet byr på fantastiske langrennsspor.

Kvalitetstid i alpinbakken

Koser i alpinbakken | Foto: Vegard Breie

Skikjørernes paradis på Kvitfjell

30 minutter nord for Lillehammer ligger skikjørernes paradis, Kvitfjell. Her finner du bakker for alt fra de minste nybegynnerene til løyper med olympisk standard. Med terrengparker og flotte familieområder på begge sider av fjellet er det god plass og rom for å oppleve mye skiglede. Områdene er tilrettelagt med brede og trygge løyper, grillhytter og båndheiser.

Vi anbefaler å starte dagen på Kvitfjell Vest om du skal kjøre med små barn. Kvitfjell har mange trivelige serveringssteder som metter sultne mager.

Se webkamera fra Kvitfjell

Jøkul i bakken på Kvitfjell Alpinanlegg

Kanskje dukker maskoten Jøkul opp også?

Junior Skipatrulje Kvitfjell

Alle barn mellom 4-12 år kan bli med i Junior Skipatruljen.

Skiskole på Skeikampen

Skeikampen Alpinsenter / foto: Esben Haakenstad

Unike Skeikampen Alpinsenter

Skeikampen Alpinsenter ligger 35 km fra Lillehammer og er et skianlegg med 11 heiser og 17 nedfarter med alle vanskelighetsgrader.  Barneområdet er et 3000 kvadratmeter stort område som er et godt og trygt sted å starte for nybegynnere. Her finner du 2 rullebånd med tak over som gjør at barna enkelt kommer seg opp bakken igjen. Nedfartene er tilrettelagt med lite helling og god plass. Det finnes to grillhytter ved barneområdet som fritt kan benyttes av alle.

På Skeikampen finnes også to ulike terrengparker med Easy Line, medium line og Rail line for de som trenger mer utfordring. Vil du kombinere alpint og langrenn ligger det milevis med trikkeskinner rett ved alpinanlegget.

Skispor på høyfjellet, Skardfjellsrunden på Skeikampen

Skardfjellsrunden på Skeikampen
Foto: Esben Haakenstad 

Alpinkjørere på Skeikampen Alpinsenter

Ekte høyfjellsglede på Skeikampen
Foto: Esben Haakenstad

Videre lesing…

0 kommentarer