Supre skiområder for hele familien

Skrevet av Visit Lillehammer

28. januar 2020

Fra Lillehammer og nordover i Gudbrandsdalen ligger noen av landets beste og mest snøsikre alpinanlegg på rekke og rad. Selv om det kun er et par timers kjøretur fra Østlandet finner du alltid snø i området. Alle alpinanleggene tilbyr supre familieområder og aktiviteter for barn.

Skikjørernes paradis på Kvitfjell

30 minutter nord for Lillehammer ligger skikjørernes paradis, Kvitfjell. Her finner du bakker for alt fra de minste nybegynnerene til løyper med olympisk standard. Med terrengparker og flotte familieområder på begge sider av fjellet er det god plass og rom for å oppleve mye skiglede. Områdene er tilrettelagt med brede og trygge løyper, grillhytter og båndheiser. 


Alle barn mellom 4-12 år kan bli med i Junior Skipatruljen. Kanskje dukker maskoten Jøkul opp også? Vi anbefaler å starte dagen på Kvitfjell Vest om du skal kjøre med små barn. Kvitfjell har mange trivelige serveringssteder som metter sultne mager. 

Se webkamera fra Kvitfjell

Familiefavoritten Hafjell

15 minutter nord for Lillehammer ligger familiefavoritten Hafjell Alpinsenter. Hafjell er best kjent for Lillehammer OL i 1994, Ungdoms OL i 2016 og for å ha en av Norges beste parker. Under X Games i 2017 ble parken i Hafjell omtalt som en av verdens beste av kjente norske utøvere.


I Hafjell er det tre forskjellige familieområder  et plassert i dalområdet, et ved gondol-avstigningen og et på toppen ved Gaiastova. Maskoten Isa er ofte på besøk og det er mye aktiviteter for barna i anlegget. 

Anlegget har 18 heiser inkludert en gondol som tar deg raskt til topps. En rekke serveringssteder metter sultne mager

Se webkamera fra Hafjell

Lek og moro for alle på Sjusjøen Skisenter

Sjusjøen Skisenter ligger 20 minutter fra Lillehammer sentrum. Skisenteret har 8 nedfarter og 4 heiser. Dette skianlegget er svært familievennlig og senteret har fokus på gode opplevelser for både store og små. 


Her finnes også et eget området med rails, hopp og big jump og parken har et godt rykte blant snowboard og twintip-kjørere. Kanelsnurrene på toppen av fjellet hos Brannhytta er svært populære.

Se webkamera fra Sjusjøen

Unike Skeikampen Alpinsenter

Foto: Espen Haakenstad

Skeikampen Alpinsenter ligger 35 km fra Lillehammer og er et skianlegg med 11 heiser og 17 nedfarter med alle vanskelighetsgrader.  Barneområdet er et 3000 kvadratmeter stort område som er et godt og trygt sted å starte for nybegynnere. Her finner du 2 rullebånd med tak over som gjør at barna enkelt kommer seg opp bakken igjen. Nedfartene er tilrettelagt med lite helling og god plass. Det finnes to grillhytter ved barneområdet som fritt kan benyttes av alle. 


På Skeikampen finnes også to ulike terrengparker med Easy Line, medium line og Rail line for de som trenger mer utfordring. Vil du kombinere alpint og langrenn ligger det milevis med trikkeskinner rett ved alpinanlegget.

Se webkamera fra Skeikampen

Gålå Alpinsenter med spektakulær beliggenhet midt i Peer Gynts rike

Gålå Alpin ligger i hjertet av Gudbrandsdalen i Peer Gynts rike, en drøy time nord for Lillehammer. Stedet er perfekt for familier med forskjellige skiønsker eller ulik ferdighetsgrad 


Gålå Alpinanlegg har tilsammen 8 heiser og en rekke nedfarter for enhver smak. Maten kan du nyte foran peisen i den koselige fjellkafeen nederst i anlegget, eller du kan spise på tradisjonsrike og ærverdige gårder i nærheten.  Skiferien kan også kombineres med flotte langrennsløyper.

Se webkamera fra Gålå

Et eldorado for barn på Spåtind skisenter

Spåtind skisenter finner du et lekeeldorado for barn. Skisenteret har tre heiser og 6 nedfarter. Dette skisenteret er perfekt for barn med skogsstier, pudderruter og flere naturlige hopp i ulike vanskelighetsgrad. Her kan hele familien kose seg. Det finnes også mange fine langrennsløyper i området.

Se webkamera fra Spåtind

Informasjon
Denne siden bruker cookies (informasjonskapsler) til å samle data som senere vil bli brukt til analyse- og markedsføringsformål.

Videre lesing…

Lei El-sykkel i Lillehammer

Lei El-sykkel i Lillehammer

El-sykkel er en fin måte å komme seg rundt i Lillehammers bratte gater. Ta en sightseeing tur til byens attraksjoner,...

les mer
Sykkeltur med barna

Sykkeltur med barna

Foto: Birken/Geir Olsen __ Lars Ragnar Manengen (39) har syklet flere stier og grusveier i fjellet enn de aller...

les mer
Hytta som base i sommer

Hytta som base i sommer

Derfor skal du velge hytta som base Lillehammer og Gudbrandsdalen er Norges største hytteregion. I år er det året du...

les mer

0 kommentarer