Supre reisemål for skiferie med hele familien

4. februar 2021

Fra Lillehammer og nordover i Gudbrandsdalen ligger noen av landets beste og mest snøsikre alpinanlegg på rekke og rad. Selv om det kun er et par timers kjøretur fra Østlandet finner du alltid snø i området. Alle alpinanleggene tilbyr supre familieområder og aktiviteter for barn.

Skikjørernes paradis på Kvitfjell

Kvitfjell Alpinanlegg

Kvitfjell Alpinanlegg / foto: Vegard Breie

30 minutter nord for Lillehammer ligger skikjørernes paradis, Kvitfjell. Her finner du bakker for alt fra de minste nybegynnerene til løyper med olympisk standard. Med terrengparker og flotte familieområder på begge sider av fjellet er det god plass og rom for å oppleve mye skiglede. Områdene er tilrettelagt med brede og trygge løyper, grillhytter og båndheiser.

Skipatrulje i Kvitfjell Alpinanlegg

Alle barn mellom 4-12 år kan bli med i Junior Skipatruljen. Kanskje dukker maskoten Jøkul opp også? Vi anbefaler å starte dagen på Kvitfjell Vest om du skal kjøre med små barn. Kvitfjell har mange trivelige serveringssteder som metter sultne mager.

Se webkamera fra Kvitfjell

 

Familiefavoritten Hafjell

Hafjell Alpinsenter

Hafjell Alpinsenter / foto: Vegard Breie

15 minutter nord for Lillehammer ligger familiefavoritten Hafjell Alpinsenter. Hafjell er best kjent for Lillehammer OL i 1994, Ungdoms OL i 2016 og for å ha en av Norges beste parker. Under X Games i 2017 ble parken i Hafjell omtalt som en av verdens beste av kjente norske utøvere.

I Hafjell er det tre forskjellige familieområder  et plassert i dalområdet, et ved gondol-avstigningen og et på toppen ved Gaiastova. Maskoten Isa er ofte på besøk og det er mye aktiviteter for barna i anlegget.

Anlegget har 18 heiser inkludert en gondol som tar deg raskt til topps. En rekke serveringssteder metter sultne mager

Ut på ski med maskotten i Hafjell Alpinsenter

Unike Skeikampen Alpinsenter

Alpinkjørere på Skeikampen Alpinsenter

Skeikampen Alpinsenter / foto: Esben Haakenstad

Skeikampen Alpinsenter ligger 35 km fra Lillehammer og er et skianlegg med 11 heiser og 17 nedfarter med alle vanskelighetsgrader.  Barneområdet er et 3000 kvadratmeter stort område som er et godt og trygt sted å starte for nybegynnere. Her finner du 2 rullebånd med tak over som gjør at barna enkelt kommer seg opp bakken igjen. Nedfartene er tilrettelagt med lite helling og god plass. Det finnes to grillhytter ved barneområdet som fritt kan benyttes av alle.

På Skeikampen finnes også to ulike terrengparker med Easy Line, medium line og Rail line for de som trenger mer utfordring. Vil du kombinere alpint og langrenn ligger det milevis med trikkeskinner rett ved alpinanlegget.

Gålå Alpinsenter med spektakulær beliggenhet midt i Peer Gynts rike

Gålå Alpinsenter

Gålå Alpinsenter / foto: Bård Gundersen

Gålå Alpin ligger i hjertet av Gudbrandsdalen i Peer Gynts rike, en drøy time nord for Lillehammer. Stedet er perfekt for familier med forskjellige skiønsker eller ulik ferdighetsgrad.

Gålå Alpinanlegg har tilsammen 8 heiser og en rekke nedfarter for enhver smak. Maten kan du nyte foran peisen i den koselige fjellkafeen nederst i anlegget, eller du kan spise på tradisjonsrike og ærverdige gårder i nærheten.  Skiferien kan også kombineres med flotte langrennsløyper.

Lek og moro for alle på Sjusjøen Skisenter

Sjusjøen skisenter

Sjusjøen Skisenter ligger 20 minutter fra Lillehammer sentrum. Skisenteret har 8 nedfarter og 4 heiser. Dette skianlegget er svært familievennlig og senteret har fokus på gode opplevelser for både store og små.

Her finnes også et eget området med rails, hopp og big jump og parken har et godt rykte blant snowboard og twintip-kjørere. Kanelsnurrene på toppen av fjellet hos Brannhytta er svært populære.

Videre lesing…

0 kommentarer