Supre reisemål for skiferie med hele familien

2 mar, 2022

Fra Lillehammer og nordover i Gudbrandsdalen ligger noen av landets beste og mest snøsikre alpinanlegg på rekke og rad, kun et par timers kjøretur fra Oslo.

Alle alpinanleggene tilbyr supre familieområder og aktiviteter for barn.

Jøkul på Kvitfjell

Jøkul i bakken på Kvitfjell Alpinanlegg 

Skikjørernes paradis på Kvitfjell

30 minutter nord for Lillehammer ligger skikjørernes paradis, Kvitfjell. Her finner du bakker for alt fra de minste nybegynnerene til løyper med olympisk standard. Med terrengparker og flotte familieområder på begge sider av fjellet er det god plass og rom for å oppleve mye skiglede. Områdene er tilrettelagt med brede og trygge løyper, grillhytter og båndheiser.

Skipatrulje i Kvitfjell Alpinanlegg

Junior Skipatruljen | Foto: Kvitfjell Alpinanlegg

Alle barn mellom 4-12 år kan bli med i Junior Skipatruljen. Kanskje dukker maskoten Jøkul opp også? Vi anbefaler å starte dagen på Kvitfjell Vest om du skal kjøre med små barn. Kvitfjell har mange trivelige serveringssteder som metter sultne mager.

Se webkamera fra Kvitfjell

Familie på alpinferie i Hafjell Alpinsenter

Hafjell Alpinsenter | Foto: Bård Gundersen

Familiefavoritten Hafjell

15 minutter nord for Lillehammer ligger familiefavoritten Hafjell Alpinsenter. Hafjell er best kjent for Lillehammer OL i 1994, Ungdoms OL i 2016 og for å ha en av Norges beste parker. Under X Games i 2017 ble parken i Hafjell omtalt som en av verdens beste av kjente norske utøvere.

Ut på ski med maskotten i Hafjell Alpinsenter

Foto: Hafjell Alpinsenter

I Hafjell er det tre forskjellige familieområder  et plassert i dalområdet, et ved gondol-avstigningen og et på toppen ved Gaiastova. Maskoten Isa er ofte på besøk og det er mye aktiviteter for barna i anlegget.

Anlegget har 18 heiser inkludert en gondol som tar deg raskt til topps. En rekke serveringssteder metter sultne mager

Skiskole på Skeikampen

Skeikampen Alpinsenter / foto: Esben Haakenstad

Unike Skeikampen Alpinsenter

Skeikampen Alpinsenter ligger 35 km fra Lillehammer og er et skianlegg med 11 heiser og 17 nedfarter med alle vanskelighetsgrader.  Barneområdet er et 3000 kvadratmeter stort område som er et godt og trygt sted å starte for nybegynnere. Her finner du 2 rullebånd med tak over som gjør at barna enkelt kommer seg opp bakken igjen. Nedfartene er tilrettelagt med lite helling og god plass. Det finnes to grillhytter ved barneområdet som fritt kan benyttes av alle.

På Skeikampen finnes også to ulike terrengparker med Easy Line, medium line og Rail line for de som trenger mer utfordring. Vil du kombinere alpint og langrenn ligger det milevis med trikkeskinner rett ved alpinanlegget.

Videre lesing…

Lei El-sykkel i Lillehammer

Lei El-sykkel i Lillehammer

El-sykkel er en fin måte å komme seg rundt i Lillehammers bratte gater. Ta en sightseeing tur til byens attraksjoner,...

les mer
Kort vei til nye eventyr!

Kort vei til nye eventyr!

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Med naturskjønne områder hvor...

les mer

0 kommentarer