Supre reisemål for skiferie med hele familien

Skrevet av Visit Lillehammer

21. september 2020

Fra Lillehammer og nordover i Gudbrandsdalen ligger noen av landets beste og mest snøsikre alpinanlegg på rekke og rad. Kun et par timer fra Oslo er det alltid snø på vinteren, perfekt for korte og lengre skiferier.  Alle alpinanleggene tilbyr supre familieområder og aktiviteter for barn.

Skikjørernes paradis på Kvitfjell

30 minutter nord for Lillehammer ligger skikjørernes paradis, Kvitfjell. Her finner du bakker for alt fra de minste nybegynnerene til løyper med olympisk standard. Med terrengparker og flotte familieområder på begge sider av fjellet er det god plass og rom for å oppleve mye skiglede. Områdene er tilrettelagt med brede og trygge løyper, grillhytter og båndheiser. 

Far med barn i Kvitfjell

Alle barn mellom 4-12 år kan bli med i Junior Skipatruljen. Kanskje dukker maskoten Jøkul opp også? Vi anbefaler å starte dagen på Kvitfjell Vest om du skal kjøre med små barn i skiferien. Kvitfjell har mange trivelige serveringssteder som metter sultne mager.

Se webkamera fra Kvitfjell

Skipatrulje i Kvitfjell Alpinanlegg
Kvitfjell Alpinanlegg

Familiefavoritten Hafjell

15 minutter nord for Lillehammer ligger familiefavoritten Hafjell Alpinsenter. Hafjell er best kjent for Lillehammer OL i 1994, Ungdoms OL i 2016 og for å ha en av Norges beste parker. Under X Games ble parken i Hafjell omtalt som en av verdens beste av kjente norske utøvere.

Hafjell Alpinsenter med utsikt mot heis og Fakkelmann på andre siden

 Skiferie i Hafjell alpinsenter | Foto: Esben Haakenstad

Hafjell har tre familieområder: et plassert i dalområdet, et ved gondol-avstigningen og et på toppen ved Gaiastova. Maskoten Isa er ofte på besøk og det er mye aktiviteter for barna i anlegget.

Anlegget har 18 heiser inkludert en gondol som tar deg raskt til topps. En rekke serveringssteder metter sultne mager. 

Se webkamera fra Hafjell

Ut på ski med maskotten i Hafjell Alpinsenter
Hafjell Alpinsenter med utsikt mot heis og Fakkelmannen på andre siden

Lek og moro for alle på Sjusjøen Skisenter

Sjusjøen Skisenter ligger 20 minutter fra Lillehammer sentrum. Skisenteret har 8 nedfarter og 4 heiser. Dette skianlegget er svært familievennlig og senteret har fokus på gode opplevelser for både store og små. 

Sjusjøen skisenter

Foto: Sjusjøen Skisenter

Her finnes også et eget området med rails, hopp og big jump og parken har et godt rykte blant snowboard og twintip-kjørere. Kanelsnurrene på toppen av fjellet hos Brannhytta er svært populære.

Se webkamera fra Sjusjøen

Sjusjøen Skisenter
Sjusjøen Skisenter

Unike Skeikampen Alpinsenter

Skeikampen Alpinsenter ligger 35 km fra Lillehammer og er et skianlegg med 11 heiser og 17 nedfarter med alle vanskelighetsgrader.

Barneområdet er et 3000 kvadratmeter stort område som er et godt og trygt sted å starte for nybegynnere. Her finner du 2 rullebånd med tak over som gjør at barna enkelt kommer seg opp bakken igjen. Nedfartene er tilrettelagt med lite helling og god plass.

Det finnes to grillhytter ved barneområdet som fritt kan benyttes av alle.

Alpinkjørere på Skeikampen Alpinsenter

Skeikampen Alpinsenter | Foto: Esben Haakenstad

På Skeikampen finnes også to ulike terrengparker med Easy Line, medium line og Rail line for de som trenger mer utfordring. Vil du kombinere alpint og langrenn ligger det milevis med trikkeskinner rett ved alpinanlegget.

Se webkamera fra Skeikampen

Barn i alpinbakken på Skeikampen
I hytteveggen på Skeikampen

Gålå Alpinsenter med spektakulær beliggenhet midt i Peer Gynts rike

Gålå Alpin ligger i hjertet av Gudbrandsdalen i Peer Gynts rike, en drøy time nord for Lillehammer. Stedet er perfekt for skiferie med familien, med forskjellige skiønsker eller ulik ferdighetsgrad 

Gålå Alpinsenter

Gålå Alpin | Foto: Bård Gundersen

Gålå Alpinanlegg har tilsammen 8 heiser og en rekke nedfarter for enhver smak. Maten kan du nyte foran peisen i den koselige fjellkafeen nederst i anlegget, eller du kan spise på tradisjonsrike og ærverdige gårder i nærheten.  Skiferien kan også kombineres med flotte langrennsløyper.

Se webkamera fra Gålå

Gålå Alpinsenter
Gålå Alpinsenter

Et eldorado for barn på Spåtind skisenter

 Spåtind skisenter finner du et lekeeldorado for barn. Skisenteret er et lite senter med tre heiser og 6 nedfarter. Her er det lite og kompakt, perfekt for barn med skogsstier, pudderruter og flere naturlige hopp i ulike vanskelighetsgrad. Her kan hele familien kose seg. Det finnes også mange fine langrennsløyper i området.

Se webkamera fra Spåtind

Spåtind Skisenter

Vinterens 10 vakreste langrennsturer

Med over 2300 km med langrennsløyper og perfekte trikkespor finner du langrennsturer som passer både treningsturen og tur med familien. Med så stort løypenett lett tilgjengelig gjennom hele Gudbrandsdalen er det god plass til alle. Her gir vi deg 10 tips til fine turer med ski på beina. 

Videre lesing…

0 kommentarer