12 tips til ting å gjøre i høst!

16 aug, 2023

Høstfjellet er vakkert og lufta er frisk og klar. Har du planlagt årets høsttur enda? Her er noen forslag til hva du kan finne på sammen med familien en høstweekend eller i høstferien. 

High-five på topptur med famlien

Sukkertoppen på Kvamsfjellet er en flott familietur | Foto: Mono Media

1. Ta en fjelltur i noen av Norges flotteste fjellområder

Noen av Norges flotteste fjellområder ligger i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Velg mellom Sjusjøen, Nordseter, Skeikampen, Hafjell, Kvitfjell, Gålå, Espedalen, Venabygdsfjellet, Kvamsfjellet og Synnfjell. Her finner du milevis med noen av landets beste tur- og sykkelstier!

LES MER: 10 populære fjellområder du enkelt kan reise til
LES MER: Nasjonalparker i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Tips: Vil du komme raskt opp i høyden? Ta skiheisen!  Gondolen i Hafjell og stolheisene på Skeikampen har åpent i høstferien.

Hunderfossen Eventyrpark

Eventyrskipet på Hunderfossen Eventyrpark | Foto: Hunderfossen Eventyrpark 

2. Lek med barna i fornøyelsesparker og på Barnas Gård

Ikke langt fra Lillehammer by finner du to av landets beste fornøyelsesparker: Hele Norges eventyrpark «Hunderfossen Eventyrpark» og den litt mindre: «Lilleputthammer familiepark». Rett ved finner du også Barnas Gård hvor du kan oppleve nærkontakt med dyr og senke pulsen.

Hver helg i høst, og hver dag i høstferien, er enten Lilleputthammer familiepark og Barnas Gård åpen. Hunderfossen Eventyrpark har åpent helgene i uke 40 og 41.

Storfamilien på sykkeltur på Skeikampen

Downhill er både for nybegynnere og proffe | Foto: Hafjell Bike Park

3. Opplev et ekte sykkeleldorado

Alle fjellområdene i regionen har flotte sykkelmuligheter, enten du trives best på setervei, sti eller i utforløypa.

Vil du prøve deg på downhill er Hafjell Bike Park en av Europas beste. Barn helt ned i 8 år kan fint prøve seg.

Ridning på Venabufjellet

Høstfjellet fra hesteryggen  | Foto: Venabustallen, Kristine Øihaugen

4. Se høstfjellet fra hesteryggen

Å oppleve den storslåtte naturen fra hesteryggen, er en uforglemmelig opplevelse. Du kan velge mellom leieturer, dagsturer og lengre turer med overnatting. Her kan alt fra begynnere til mer øvede prøve seg. Vi garanterer at barna vil elske det! Passer fra ca 8 år og oppover.

Rafting i elva Sjoa_Go Rafting Sjoa

Ut på raftetur med Go Rafting Sjoa!  | Foto: Go Rafting Sjoa

5. Utfordre deg selv med rafting i Sjoa

Sjoa er kjent som en av verdens beste og mest populære elver for rafting. Turene til GoRafting Sjoa er tilpasset ulike nivåer og tilpasset ønske og erfaring, familierafting passer fra det året man fyller 7 år.

GoRafting Sjoa er åpent til og med 1.oktober.

Tyrili klatresenter

Innendørs klatring på Tyrili klatresenter

6. Klatre til topps!

Klatring er en utrolig artig aktivitet for familien å gjøre sammen. I Lillehammer sentrum finner du et innendørs klatresenter, Tyrili Klatresenter, med egne områder for barn. Ønsker du å prøve deg utendørs finnes det to flotte høydeparker med Høydeparken i Hunderfossen Eventyrpark og Olas Klatrepark i Lilleputthammer.

Full fart nedover i vannsklia på Jorekstad Fritidsbad

Jorekstad fritidsbad, rett ved Lillehammer | Foto: Vegard Breie

7. Besøk supre bade- og lekeland

En dag med familien på badeland eller lekeland er alltid populært. Både Jorekstad Fritidsbad, Fron Badeland og Lekeland Hafjell kan by på morsomme innendørsopplevelser. 

Barneaktiviteter på Lillehammer Kunstmuseum

Barneaktiviteter på Lillehammer Kunstmuseum  | Foto: Tone Iren Eggen Tømte

8. Ta med barna på museum

Lær kulturhistorie sammen med hele familien, og ha det gøy samtidig!  Her finner du noen av de mest spennende museene for barn i Norge. Både Maihaugen, Lillehammer Kunstmuseum, Norsk Vegmuseum , Norsk Kjøretøyhistorisk Museum og Norges Olympiske Museum er like spennende for barn og unge som for voksne.

LES MER: Museum i Lillehammer og Gudbrandsdalen 

Kano i åstaelva

Ut på kanotur i Åstaelva  | Foto: Sjusjøen Husky Tours

9. Utforsk naturen med kano

Langsua Nasjonalpark er en uoppdaget perle, Åstaelva på Sjusjøen er lett tilgjengelig for kanoutleie 

Padling er en idyllisk familievennlig aktivitet og en flott måte å utforske naturen på, både for store og små. Fra Lillehammer og oppover Gudbrandsdalen, finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten. Du kan leie kano eller bli med på guidet tur.

Hundekjøring på barmark med Sjusjøen Husky Tours

Hundekjøring med Sjusjøen Husky Tours

10. Opplev hundekjøring i høstfjellet

Prøv hundekjøring på barmark i de vakre høstomgivelsene. Turene går på en flott gammel setervei, eller på idylliske skogsveier.

Elgtårnet i Espedalen

Elgtårnet i Espedalen | Foto: Espen Finstad

11. Utforsk eksotiske overnattingssteder

Hva med en annerledes natt under stjernene i Elgtårnet i Espedalen eller  ligge i en sveveseng med trekroner og stjernehimmelen som tak?   Med naturen tett på, får du helt unike og uforglemmelige overnattingsopplevelser.

Familie på shopping i Lillehammer sentrum

12. Kombiner fjellopplevelsen med en tur til sentrum for litt urban stemning

«By, fjell og dal i skjønn forening». Uansett hvor du befinner deg i Gudbrandsdalen, så er det kort vei til bylivet. Likeså er det kort vei fra byliv til fjell om du foretrekker å bo med nærhet til flotte utvalg av spesialforretninger og koselige spisesteder. 

Tips: Markeder med fokus på lokal mat i høstferien

I høstferien kan du oppleve både matfestivalen Fårikåluka i Ringebu(uke 40) og Lillehammer Mataukfestival i Lillehammer sentrum (6.-7.oktober)

LES MER: Høstferie med firbeinte venner

 

Den perfekte høstferien for hele familien!

I høstferien er det perfekt å ta med familien på en ferie fylt med naturopplevelser i kombinasjon med morsomme familieaktiviteter. Lillehammer og Gudbrandsdalen er kjent som et opplevelseseldorado for store og små. Her finner noen av landets mest populære fjellområder, og et stort aktivitetstilbud i høstferien med alt fra åpne familie- og fornøyelsesparker til actionfylte opplevelser. 

Videre lesing…

0 kommentarer