Vinterferietips – en komplett meny av opplevelser

4 des, 2023

Vinterferien er her og det er mye dere kan finne på. Lillehammer og Gudbrandsdalen gir deg en fullspekket meny av valgmuligheter. Her kan du ta med familien på et besøk i et unikt eventyrland laget av is og snø. Kos deg i store og små alpinanlegg, fantastiske langrennsløyper eller hva med å suse innover i fjellet med et hundespann? Her får du noen spennende tips til herlige vinteropplevelser.

1 Supre skiområder for hele familien

Isa sammen med glade barn i Hafjell Alpinsenter

Foto: Gisle Johnsen/Alpinco

Alpinanleggene ligger på rad og rekke i Norges største vintereldorado, alle i nærområdet til skibyen Lillehammer. Hafjell AlpinsenterKvitfjell Alpinanlegg og Skeikampen Alpinsenter er de største alpinanleggene i Lillehammer og Gudbrandsdalen. I tillegg finner du mindre alpinperler som bakken ved Dalseter Fjellhotell og Lillehammer Snøpark

2 Eventyrlige opplevelser i Hunderfossen Vinterpark

Snøhotellet i Hunderfossen Vinterpark

Iskatedralen Foto: Hunderfossen Vinterpark/Julie Aaland

Hunderfossen Vinterpark er en eventyrlig opplevelse i snø og is på kveldstid for hele familien. Opplev underholdning, spektakulær snø- og iskunst med den magiske iskatedralen. Snøhotellet er Skandinavias sydligste snøhotell. Kveldene avsluttes med stort fyrverkeri akkompagnert av Edvard Grieg. Hunderfossen Vinterpark ligger ved foten av Hafjell, kun 2,5 t kjøretur fra Oslo. Parken åpner 9. feb, siste dag 2. mars.

3 Hunderfossen Snøhotell

Ishotell snøhotell hunderfossen inne

Snøhotellet Foto: Hunderfossen Vinterpark

Hva med et opphold i Norges største iskatedral der dere kan overnatte trygt i suiter for 6 personer i Hunderfossen Snøhotell. Blant imponerende isskulpturer og magisk vinterstemning blir natten i snøhotellet en opplevelse dere sent vil glemme. Opplevelsen inkluderer inngang til Vinterpark-middag og frokost på Hunderfossen Hotell, sparktransport, en isdrink i Kong Valemons Isbar og egen leilighet med privat sauna, badekar og badekåper.

3 Kjelkekjøring med heis i Olympiaparken

Kjelkekjøring i Lillehammer, Olympiaparken

Foto: Daniel Nordby / Lillehammer Olympiapark

Kjelkekjøring er blitt en veldig populær aktivitet der man kan koble kjelken direkte på heisen opp bakkene og suse nedover igjen i full fart.I Lillehammer Snøpark kan du ake med utsikt over Lillehammer by. De små barna kan sitte på med en voksen. Moro for både liten og stor.

4 Opplev landets beste langrennsløyper

Langrennsløyper på Nordseter

Foto: Esben Haakenstad

Spenn på deg skiene og velg mellom mange tusen kilometer med noen av landets absolutt beste langrennsløyper. De nypreparerte trikkeskinnen tiltrekker seg alt fra toppidrettsutøvere til barnefamilier, og det er god plass til alle. Her kan du velge lengde og ferdighetsnivå på løypene akkurat som du selv vil.

Alle skidestinasjonen leier ut ski.Skibussene går flere ganger om dagen fra Lillehammer Skysstasjon til Nordseter, Sjusjøen, Hafjell og Skeikampen.

5 Hundekjøring i vakkert vinterlandskap

Hundekjøring i fantastiske omgivelser med snødekte trær

Foto: Bård Gundersen

La ivrige trekkhunder ta deg med på en eventyrlig reise gjennom vakkert vinter- og fjellandskap. Hundekjøring er en helt fantastisk måte å oppleve naturen og stillheten på, og er moro for hele familien. Du kan kjøre selv, eller sitte på. Her kan du prøve alt fra en liten times tur, til lengre turer som varer flere timer.

Noen av stedene du kan bestille hundekjøring i området er hos Sjusjøen Husky Tours og Venabu Fjellhotell

6 Innendørs moro på Jorekstad Fritidsbad

Full fart nedover i vannsklia på Jorekstad Fritidsbad

Foto: Vegard Breie

Selv om det skulle være litt ruskete vær ute så finnes det mange gode innendørs alternativ. I området finner du alt fra innendørs badeland, til klatresenter,  VR opplevelser og spennende museumsopplevelser.  Både Maihaugen, Norges Olympiske Museum og Norsk Vegmuseum er spennende for hele familien.

7 Lillehammer Kunstmuseum – fra kunsthistorie til moderne kunst

Bobraft i bob- og akebanen med 4 personer

Foto: Esben Haakenstad

Lillehammer Kunstmuseum er Innlandets eneste kunstmuseum, og utmerker seg med sin regionale forankring, nasjonale relevans og internasjonale profil. Samlingen består av rundt 1500 kunstverk som fra ulike perspektiver forteller Norges kunsthistorie fra 1800-tallet til i dag. Hovedbygget som ble tegnet av Snøhetta er i dag et arkitektonisk ikon. Les mer

8 Lillehammer by – urbane opplevelser med den ikoniske gågata

Foto: Bård Gundersen

Lillehammer Sentrum er kjent som en UNIK by med sitt sjarmerende handelsmiljø, rike kulturliv og sin herlige lune atmosfære. Den gamle trehusbebyggelsen gjør at gågata er byens hovedpulsåre. Moderne og spennende butikker finner du i hele sentrum, og byen har flere spesialforretninger og et variert vareutvalg innen tekstil, sko, sportsutstyr, smykker, ur, interiør, blomster, apotek og velvære. Les mer

Videre lesing…

0 kommentarer