Morsomme tips til vinterferien

4 des, 2023

Vinterferien er rett rundt hjørnet, og du lurer kanskje på hva dere skal finne på. Hva med å ta med familien på et besøk i et eventyrland laget av is og snø? Eller hva med å suse innover i fjellet med et hundespann? Her får du noen spennende tips barna garantert kommer til å elske.

Eventyrlig opplevelse i Hunderfossen Vinterpark

Barn sammen med isdronningen foran inngangen til Hunderfossen Vinterpark ved Hafjell

Foto: Frederik Kihle

Hunderfossen Vinterpark er en eventyrlig opplevelse i snø og is på kveldstid for hele familien. Opplev underholdning, spektakulær snø- og iskunst med den magiske iskatedralen. Kveldene avsluttes med stort fyrverkeri akkompagnert av Edvard Grieg. Hunderfossen Vinterpark ligger ved foten av Hafjell, kun 2,5 t kjøretur fra Oslo. Parken åpner 9. feb, siste dag 2. mars.

Supre skiområder for hele familien

Isa sammen med glade barn i Hafjell Alpinsenter

Foto: Gisle Johnsen/Alpinco

Alpinanleggene ligger på rad og rekke i Norges største vintereldorado, alle i nærområdet til skibyen Lillehammer. Hafjell AlpinsenterKvitfjell Alpinanlegg og Skeikampen Alpinsenter er de største alpinanleggene i Lillehammer og Gudbrandsdalen. I tillegg finner du mindre alpinperler som bakken ved Dalseter Fjellhotell og Lillehammer Snøpark

Hundekjøring i vakkert vinterlandskap

Hundekjøring i fantastiske omgivelser med snødekte trær

Foto: Bård Gundersen

La ivrige trekkhunder ta deg med på en eventyrlig reise gjennom vakkert vinter- og fjellandskap. Hundekjøring er en helt fantastisk måte å oppleve naturen og stillheten på, og er moro for hele familien. Du kan kjøre selv, eller sitte på. Her kan du prøve alt fra en liten times tur, til lengre turer som varer flere timer.

Noen av stedene du kan bestille hundekjøring i området er hos Sjusjøen Husky Tours og Venabu Fjellhotell

Få et adrenalinkick i Lillehammer Olympiske Bob- og akebane

Bobraft i bob- og akebanen med 4 personer

Foto: Lillehammer Olympiske bob- og akebane

En ekte olympiske aktivitet er Lillehammer Olympiske Bob- og akebane. Mange foreldre leter etter litt tøffere vinteraktiviteter, hvor de eldste barna kan få utfordret seg og få et aldri så lite adrenalin-kick. Her kan man oppleve en fart på opp mot 100 km/t. Aldersgrensen for bob er 10 år med foresatt. En heftig og unik opplevelse.

Kjelkekjøring med heis

Full fart i kjelkebakken i Kanthaugen Freestyleanlegg

Foto: Øystein Nordås

Kjelkekjøring er blitt en veldig populær aktivitet der man kan koble kjelken direkte på heisen opp bakkene og suse nedover igjen i full fart.I Lillehammer Snøpark kan du ake med utsikt over Lillehammer by. De små barna kan sitte på med en voksen. Moro for både liten og stor.

Opplev landets beste langrennsløyper

En velfortjent pause i hytteveggen i strålende sol

En velfortjent pause i hytteveggen i strålende sol

Spenn på deg skiene og velg mellom mange tusen kilometer med noen av landets absolutt beste langrennsløyper. De nypreparerte trikkeskinnen tiltrekker seg alt fra toppidrettsutøvere til barnefamilier, og det er god plass til alle. Her kan du velge lengde og ferdighetsnivå på løypene akkurat som du selv vil.

Alle skidestinasjonen leier ut ski.Skibussene går flere ganger om dagen fra Lillehammer Skysstasjon til Nordseter, Sjusjøen, Hafjell og Skeikampen.

Innendørs moro

Full fart nedover i vannsklia på Jorekstad Fritidsbad

Foto: Vegard Breie

Selv om det skulle være litt ruskete vær ute så finnes det mange gode innendørs alternativ. I området finner du alt fra innendørs badeland, til klatresenter,  VR opplevelser og spennende museumsopplevelser.  Både Maihaugen, Norges Olympiske Museum og Norsk Vegmuseum er spennende for hele familien.

Videre lesing…

5 tips til hvit drømmejul!

5 tips til hvit drømmejul!

Ullstilongsen er på og lua godt tredd nedover ørene. Du tar et dypt åndedrag og kjenner den friske lufta som fyller...

les mer

0 kommentarer