5 tips til en perfekt høstferie

18. august 2021

Har du ikke planlagt høstferie ennå? Her er 5 tips til deg som er ute i siste liten. Kombiner flotte naturopplevelser med morsomme aktiviteter i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Og du, nå kan du ta frem skiene også!

Vandring på Dalester

1. Ta med familien på sykkeltur til fjells i høstferien

For sykkelentusiastene finnes et hav av stier og veier tilrettelagt for barnefamilier. Å sykle i skogs- eller fjellterreng er morsomt og spennende for hele familien. Her er noen forslag til familievennlige sykkelturer.

Vil du ha enda litt mer action og adrenalin kan vi anbefale downhill i Hafjell eller på Sjusjøen.

Sykkeltur i Øyerfjellet

I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes det flotte stier og seterveger å sykle på | Foto: Espen Håkenstad

2. Familiepark-bonanza

Fyll høstferien med familieparker, actionfylte opplevelser og gode kulturopplevelser med aktiviteter for barna. Hva med en tur til Hunderfossen EventyrparkBarnas GårdLilleputthammer FamilieparkNorsk VegmuseumNorges Olympiske Museum og vakre Maihaugen i kombinasjon med en tur til trivelige Lillehammer sentrum?

Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen er en av familieparkene som holder åpent i høstferien | Foto: Espen Håkenstad

3. Gå på ski i høstferien

Er du en skikkelig ski-entusiast, så kan du ta med deg skiene til Natrudstilen på Sjusjøen i høstferien. Her har de lagret snø fra forrige sesong, og åpner en kort løype for langrenn. 

Langrennsløyper Natrudstilen Sjusjøen

I høstfeiren kan du ta frem skiene og prøve deler av  langrennsløypene på Sjusjøen | Foto: Sjusjøen skisenter

4. Nyt action i frisk fjelluft og vakre høstfarger

Det er enkelt å komme seg opp i fjellet med barna på tur og nå er høstfargene fantastiske. Velg mellom 10 vakre fjellområder og mange flotte fjellturer tilrettelagt for hele familien. Andre populære høstferie-aktiviteter er rideturer på fjelletkanopadlingraftingbrupendling og klatring.

Les mer: 10 populære og flotte fjellområder du enkelt kan reise til

Familierafting hos GoRafting i Sjoa

Rafting er en populær aktivitet også på høsten. Prøv familierafting i Sjoa. | Foto: Go Rafting Sjoa

5. Bestill en overnatting litt utenom det vanlige

Opplev tradisjonsrike fjellstuer og høyfjellshotell, sov i et elgtårn under åpen himmel, utforsk hyttedrømmen eller prøv den populære glampingen. I tillegg har du familievennlige overnattingssteder som er spesielt godt tilrettelagt for barnefamilier. Sjekk ut overnattingssteder her.

Elgtårnet i Espedalen

Bo tett på naturen i et elgtårn! Her kan du skue utover dyrelivet. Kanskje kommer skogens konge forbi?  | Foto: Espen Finstad

Videre lesing…

Høsttilbud på overnatting

Høsttilbud på overnatting

Det er mange gode tilbud på overnatting i Lillehammer og Gudbrandsdalen i høst. Sjekk ut tilbudene her!Sjusjøen Husky...

les mer

0 kommentarer