5 tips til en perfekt høstferie

27 sep, 2021

Har du ikke planlagt høstferie ennå? Her er 5 tips til deg som er ute i siste liten. Kombiner flotte naturopplevelser med morsomme aktiviteter i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Og du, nå kan du ta frem skiene også!

Vandring på Dalester

1. Ta med familien på sykkeltur til fjells i høstferien

For sykkelentusiastene finnes et hav av stier og veier tilrettelagt for barnefamilier. Å sykle i skogs- eller fjellterreng er morsomt og spennende for hele familien. Her er noen forslag til familievennlige sykkelturer.

Vil du ha enda litt mer action og adrenalin kan vi anbefale downhill i Hafjell eller på Sjusjøen.

Sykkeltur i Øyerfjellet

I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes det flotte stier og seterveger å sykle på | Foto: Espen Håkenstad

2. Familiepark-bonanza

Fyll høstferien med familieparker, actionfylte opplevelser og gode kulturopplevelser med aktiviteter for barna. Hva med en tur til Hunderfossen EventyrparkBarnas GårdLilleputthammer FamilieparkNorsk VegmuseumNorges Olympiske Museum og vakre Maihaugen i kombinasjon med en tur til trivelige Lillehammer sentrum?

Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen er en av familieparkene som holder åpent i høstferien | Foto: Espen Håkenstad

3. Gå på ski i høstferien

Er du en skikkelig ski-entusiast, så kan du ta med deg skiene til Natrudstilen på Sjusjøen i høstferien. Her har de lagret snø fra forrige sesong, og åpner en kort løype for langrenn. 

Langrennsløyper Natrudstilen Sjusjøen

I høstfeiren kan du ta frem skiene og prøve deler av  langrennsløypene på Sjusjøen | Foto: Sjusjøen skisenter

4. Nyt action i frisk fjelluft og vakre høstfarger

Det er enkelt å komme seg opp i fjellet med barna på tur og nå er høstfargene fantastiske. Velg mellom 10 vakre fjellområder og mange flotte fjellturer tilrettelagt for hele familien. Andre populære høstferie-aktiviteter er rideturer på fjelletkanopadlingraftingbrupendling og klatring.

Les mer: 10 populære og flotte fjellområder du enkelt kan reise til

Familierafting hos GoRafting i Sjoa

Rafting er en populær aktivitet også på høsten. Prøv familierafting i Sjoa. | Foto: Go Rafting Sjoa

5. Bestill en overnatting litt utenom det vanlige

Opplev tradisjonsrike fjellstuer og høyfjellshotell, sov i et elgtårn under åpen himmel, utforsk hyttedrømmen eller prøv den populære glampingen. I tillegg har du familievennlige overnattingssteder som er spesielt godt tilrettelagt for barnefamilier. Sjekk ut overnattingssteder her.

Elgtårnet i Espedalen

Bo tett på naturen i et elgtårn! Her kan du skue utover dyrelivet. Kanskje kommer skogens konge forbi?  | Foto: Espen Finstad

Videre lesing…

Kort vei til nye eventyr!

Kort vei til nye eventyr!

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Med naturskjønne områder hvor...

les mer
Sommereventyret åpner!

Sommereventyret åpner!

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Lillehammer og Gudbrandsdalen...

les mer

0 kommentarer