14 gode grunner til å legge høstferien til Lillehammer og Gudbrandsdalen

Skrevet av Visit Lillehammer

25. august 2020

Nå er endelig høsten her, det er vakkert i fjellet og lufta er frisk og klar. Har du planlagt høstferien ennå? Her kommer forslag til hva du kan finne på sammen med familien

High-five på topptur med famlien

Sukkertoppen på Kvamsfjellet er en flott familietur | Foto: Mono Media

 

1. Besøk noen av Norges flotteste fjellområder

Noen av Norges flotteste fjellområder ligger i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Velg mellom Sjusjøen, Nordseter, Synnfjell, Skeikampen, Hafjell, Kvitfjell, Gålå, Espedalen, Venabygdsfjellet og Kvamsfjellet.

Her finner du milevis med noen av landets beste tur- og sykkelstier. I tillegg finner du to av Norges nasjonalparker i Gudbrandsdalen, Rondane Nasjonalpark og Langsua Nasjonalpark.

Les mer: 10 populære fjellområder du enkelt kan reise til

 

Tips: Vil du komme raskt opp i høyden? Ta skiheisen!  

Gondolen i Hafjell og stolheisene på Skeikampen, Kvitfjell og Sjusjøen har åpent i høstferien.

Heis i Hafjell Bike Park

Hafjell Bike Park har åpent i høstferien (foto: Visnes) 

2. Lek og moro i fornøyelsesparker

Hele Norges eventyrpark Hunderfossen Eventyrpark holder åpent i høstferien.

Her finner du to av Norges beste fornøyelsesparker, og begge holder åpent i høstferien. Opplev hele Norges eventyrpark, Hunderfossen Eventyrpark, eller en kopi av Lillehammer sentrum i miniatyr i Lilleputthammer Familiepark.

Hunderfossen Eventyrpark

Eventyrskipet på Hunderfossen Eventyrpark | Foto: Hunderfossen Eventyrpark 

3. Et ekte sykkeleldorado

Alle fjellområdene har flotte sykkelmuligheter, enten du trives best på setervei, sti eller i utforløypa.  Vil du prøve deg på downhill er Hafjell Bike Park en av Europas beste. Barn helt ned i 8 år kan fint prøve seg. Også på Sjusjøen Mountain Bike Park finner du ulike sykkelløyper for hele familien. Her finner du også ferdighetsløyper og pumptrack for lek og moro.

LES MER: Sykkel i fjellregionen

Hafjell Bike Park

Downhill er både for nybegynnere og proffe | Foto: Hafjell Bike Park

 

4. Naturopplevelser fra hesteryggen

Å oppleve den storslåtte naturen fra hesteryggen, er en uforglemmelig opplevelse. Du kan velge mellom å ri på dagsturer og på lengre turer med overnatting. Her kan alt fra nybegynnere til mer øvede prøve seg. Vi garanterer at barna vil elske det! Passer fra ca 8 år og oppover.

Rideturer på Dalseter i Espedalen

Spektakulære omgivelser i  Venabygdsfjellet | Foto: Venabustallen

 

5. Rå rafting – opplevelser i Sjoa

Sjoa er som er kjent en av verdens beste og mest populære elver for rafting. Turene til GoRafting og Sjoa Raftingsenter er tilpasset ulike nivåer og tilpasset ønske og erfaring. Familierafting passer fra det året man fyller 7 år.

Les mer: Rafting i en av verdens beste raftingelver

Familierafting hos GoRafting i Sjoa

6. Stå på ski i høstferien

Er du en skikkelig ski-entusiast, så kan du ta med deg skiene til Kvitfjell eller til Sjusjøen i høstferien.

LES MER: Først på snø

Skilek på Sjusjøen allerede i høstferien

7. Klatre i Norges råeste klatresenter?

Klatring er en utrolig artig aktivitet for familien å gjøre sammen. I Lillehammer sentrum finner du Norges råeste innendørs klatresenter, Tyrili Klatresenter, med egne områder for barn. Ønsker du å prøve deg på høydeparkene, finnes det to flotte høydeparker med Høydeparken i Hunderfossen Eventyrpark og Olas Klatrepark i Lilleputthammer.

Tyrili klatresenter

8. Besøk supre bade- og lekeland

En dag med familien på badeland eller lekeland er alltid populært. Både Jorekstad Fritidsbad, Fron Badeland og Lekeland Hafjell kan by på morsomme innendørsopplevelser.

Jorekstad Fritidsbad

9. Kulturopplevelser med barna i fokus

Lær kulturhistorie sammen med hele familien, og ha det gøy samtidig!  Her finner du noen av de mest spennende museene for barn i Norge. Både Maihaugen, Lillehammer Kunstmuseum, Norsk Vegmuseum og Norges Olympiske Museum er like spennende for barn og unge som for voksne.

Vandreteater for barn på Maihaugen

10. Utforsk naturen med kano

Padling er en idyllisk familievennlig aktivitet og en flott måte å utforske naturen på, både for store og små. Fra Lillehammer og oppover Gudbrandsdalen, finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten. Du kan leie kano eller bli med på guidet tur.

Kano i åstaelva

11. Opplev hundekjøring i høstfjellet

Prøv hundekjøring på barmark i de vakre høstomgivelsene. Turene går på en flott gammel setervei, eller på idylliske skogsveier.

Høsttur med Sjusjøen Husky

Tips: Kombiner kanopadling og hundekjøring med «Glamping» i Åstdalen. 

«Glamping» er en form for glamorøs camping . Sov komfortabelt  i en oppredd seng ute i naturen, under en pressenning eller inne i en oppvarmet «igloo». 

Les mer: Sov under stjernene

Glamping ved Åstaelva

12. Prøv dresin på Valdresbanen

Har du lyst til å prøve en sykkeltur på skinner? Da er dresinsykling på Valdresbanen noe for deg. Du kan velge mellom kortere eller lengre turer. Turen gjøres på nye lett tråkkede dresiner, og du kan velge mellom enkeltdresiner og tandemdresiner. Ett barn med vekt opp til 30 kilo kan i tillegg være passasjer.

Dresin på Valdresbanen

13. Opplev eksotiske overnattingssteder

Hva med en annerledes natt under stjernene i Elgtårnet i Espedalen eller «Glamping», en form for glamorøs camping?  Sov komfortabelt  i en oppvarmet igloo under stjernene. Med naturen tett på, får du helt unike og uforglemmelige overnattingsopplevelser. 

Elgtårnet i Espedalen

14. Få shopping og byliv med nærhet til fjellet

«By, fjell og dal i skjønn forening». Uansett hvor du befinner deg i Gudbrandsdalen, så er det kort vei til bylivet. Likeså er det kort vei fra byliv til fjell om du foretrekker å bo med nærhet til flotte utvalg av spesialforretninger og koselige spisesteder.

Familie på shopping i Lillehammer sentrum

Tips: Markeder med fokus på lokal mat i høstferien

I høstferien (uke 40) kan du oppleve matfestivalen Fårikåluka i Ringebu

 

Videre lesing…

Peer Gynt er tilbake

Peer Gynt er tilbake

Publikum får oppleve enda mer Peer Gynt på Gålå sommeren 2021!Hel staben, både profesjonelle og amatører gleder seg...

les mer

0 kommentarer