Velkommen til vakre Ilsetra på toppen av Hafjell

10 sep, 2017

llsetra ligger vakkert til på toppen av Hafjell 950 moh, med spektakulær utsikt over fjellene og Gudbrandsdalen. Hotellet, som er bygget som en gammel fjellgård i laftet tømmer, ligger på tuftene fra en gammel seter fra 1600 tallet. Her er det bare å lene seg tilbake og nyte roen.

Tradisjonelt møter moderne

Det er noe eget å ankomme Ilsetra. Her møter det tradisjonelle det moderne med en delikat utførelse. Det «heilnorske» sitter i veggene og i utseende, men dagens komfort er ivaretatt på en unik måte. Hotellet har en atmosfære der man faller naturlig til ro.

I tillegg til å nyte atmosfæren, kan du nyte ekte tradisjonsrik, norsk mat på Ilsetra. Sesongens delikatesser står på menyen, sammen med tradisjonskost som rømmegrøt og vafler.

Vertinna Tove i gang med baking på Ilsetra

Vertinnen selv i full gang som » bakstekjerring»

Det er også stor sjanse for å møte på vertinnen selv, verdens blideste og hyggeligste Tove Djuve. Det er lett å se at Toves hjertelige personlighet har en smitteeffekt over på både gjester og ansatte. «Med sitt engasjement, fleksibilitet og interesse opplevdes de ansatte som venner og familie», skrives det på Trip Advisor.

– Det triveligste jeg vet er når gjestene setter av litt tid til påfyll på kaffen, så vi får skravlet litt, sier Tove.

Bo i egen leilighet på fjelltunet

På Ilsetra bor du litt annerledes. I stedenfor vanlige hotellrom, får du din egen leilighet. llsetra har et fjelltun med fire leilighetsbygg, en vinstue og skistue i tillegg til hovedhuset.

– De leies ut på samme måte som hotellrom med måltider inkludert, men du får godt med plass. De har 2 soverom i tillegg til bad, stue og kjøkken. Hele Ilsetra er som et tun, og alle leilighetene befinner seg i 4 forskjellige bygg som omkranser hovedbygget, sier Tove.

– Det er egentlig veldig perfekt for alt fra barnefamilier, venner og par, til konferansegjester, sier hun.

Ilsetra

På Ilsetra får du din egen leilighet

Resepsjonen på Ilsetra

Resepsjonen på Ilsetra

Rekreasjon i vakre omgivelser

Hadde det ikke vært deilig å kunne komme tilbake fra en lang dag på tur i fjellet, for så å kunne hoppe rett ut i et oppvarmet utebasseng i frisk fjelluft?  Det kan du på Ilsetra. Her  kan du nyte et utendørs-basseng som er åpent året rundt! Det holder 28 grader og befinner seg rett utenfor hotellet.

I tilknytning til bassenget finner du et eget bygg, som inneholder både steam- og tørrbadstue. Er du også klar for en trimøkt, kan du – i tillegg til kilometervis med langrenns- og sykkelløyper benytte deg av det hyggelige og velutstyrte trimrommet.

Det oppvarmede utendørsbassenget holder åpent hele året

Det oppvarmede utendørsbassenget holder åpent hele året

Årlig høstustilling med annerkjente navn

Det har blitt en tradisjon at Galleri Zink i samarbeid med Ilsetra inviterer til høstustilling hvert år i høstferien i uke 40. En av intensjonene med høstutstillingen er å gi lokale kunstnere en arena der de får møte sine store nasjonale og internasjonalt orienterte kolleger. Det har blitt en utrolig flott arena, som både lokale og hyttegjester verdsetter høyt.

-Som langt over gjennomsnittet interessert i kvalitetskunst, er det en fryd å få lov til å dele dette med andre en gang i året, sier Tove engasjert.

-I år kan du møte over 50 av Norges mest anerkjente kunstnere som Frans Widerberg, Kjell Nupen, Håkon Bleken og Ørnulf Opdahl, for å nevne noen, smiler hun fornøyd.

Aktivitetseldorado sommer og vinter

Med nærhet til både Hafjell Alpinanlegg og Hafjell Bike Park, milevis med oppmerkde langrennsløyper, tur- og sykkelterreng med tilrettelagte stier og veier, så er Ilsetra det perfekte rekreasjonsområdet.

I tillegg er det kort vei til sjarmerende Lillehammer sentrum med sine trivelige gater og flotte shoppingmuligheter, hvor hele familien kan kose seg. Ikke minst er det kort avstand til Hunderfossen Eventyrpark, Lilleputthammer og idylliske Maihaugen.

Hva med et eventyrbryllup?

På Ilsetra inviteres det ofte til bryllupsfeiring tre dager til ende – akkurat som i eventyrene. Her kan man samle gjestene til velkomstlag på fredagen med lett servering og oppladning til den store dagen.

Starter bryllupsfesten en dag i forveien, har familien en mulighet til  bli bedre kjent og gjør kanskje at stemningen blir enda bedre til bryllupsfesten.

– Vår gode erfaring med bryllup gjør at man som brudepar kan slappe av enda mer og nyte hverandre på selve dagen, smiler Tove.

Hun har opplevd mang et lykkelig ektepar som har fått drømmen sin oppfylt nettopp på Ilsetra.

-Velkommen til fjells, ønsker hun hjertelig.

Øyerfjellet i høstfarger
Høststemning i fjellet / Foto: Jørn Allan Pedersen

Les også: 10 populære fjellområder du lett kan reise til

Videre lesing…

0 kommentarer