Sommer i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Skrevet av Visit Lillehammer

19. mai 2020

Å reise i Gudbrandsdalen er en reise i hjertet av Norge. Her kan du få et unikt innblikk norsk historie og kultur, og du får oppleve «det norskeste av det norske» i din sommerferie. Gudbrandsdalen ligger i hjertet av Norge med kort avstand til Langsua Nasjonalpark og Rondane, og byr på dramatisk natur, små bygder og gamle tradisjoner. Her ligger noen av Norges flotteste fjellområder og flere av landets triveligste byer, som sjarmerende Lillehammer sentrum. Vi er regionen med de store opplevelsene og de små avstandene

Dette kan du gjøre i sommer. 

Sommeren 2020 blir litt annerledes enn tidligere. Alle vet vi hvorfor, og i Lillehammer og Gudbrandsdalen som alle andre gjøres tilpasninger og justeringer.

Men vi er klare, klare med eventyrlige opplevelser, klare til å ønske feriegjester fra Norge velkommen slik vi har gjort i mange hundre år.

Ting å gjøre
Vi har naturen, fjellet, de gode vandreturene, flotte sykkelturer unike naturopplevelser som rafting og elgsafari, de små og bortgjemte badeperlene og fiskemulighetene. Museer og attraksjoner er tilpasset situasjonen, campingplasser og overnattingssteder likeså.

Fornøyelseparker og action
Fornøyelsesparkene er klarer for åpning fra 1.juni. Velkommen til Hunderfossen Eventyrpark og Lilleputthammer, som har gledet mange barn, store som små, i flere generasjoner. Olympiaparken åpne sine attraksjoner i løpet av juni. Prøv blant annet hjulbob i et olympisk anlegg. 

Friluftsmuseet på Maihaugen åpner 12. juni.

Velkommen til Lillehammer og Gudbrandsdalen. Tilrettelagt for hele generasjonen, og med ekstra fokus på opplevelser for barnefamilier.

Det du har drømt om, men aldri fått gjort. 

Kanskje er denne sommeren endelig den sommeren du kan gjøre noe litt annerledes, ting du har drømt om, men aldri fått gjort. 

Ikke utsett det lengre. Bare gjør det. La Skibladner, Norges eneste hjuldamper, og eldste skip, ta deg med på en tidsreise på Mjøsa.  Ta den fjellturen du aldri har fått gått, eller den sykkelturen du stadig skyver foran deg. Overnatt under åpen himmel ved et eksotisk fjellvann i ett av våre fjellområder. Byvandring i Lillehammer, kafebesøk  i en koselig landsby, eller skattejakt på Maihaugen. Fra gammelt av het det Gudbransdalen – en dal med 1000 muligheter. De mulighetene og opplevelsene har ikke blitt borte på grunn av Korona. De er der, ligger rett utenfor dørstokken uansett hvor du bor. Her myldrer det av alt fra gårdshoteller og hytter, til sentrumshoteller, høyfjellshoteller og eksotiske overnattingssteder, og det er ikke vanskelig å finne et spisested som har lokalprodusert mat på menyen – vilt fra fjellene, fisk fra de rene elvene og innsjøene eller ost fra fjellysteriene

skibladner-mjøsa

Skiblander
FOTO: Colin Dobson

 Smak deg gjennom dalen

I Gudbrandsdalen byr på ekte og rene smaker. Den friske lufta og det rene vannet gir grobunn for gode smaker av fjell og vidde – Les mer på Matrute Gudbrandsdal

mat-gudbrandsdalen

Videre lesing…

0 kommentarer