Kort vei til nye eventyr

Skrevet av Visit Lillehammer

18. mai 2021

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Med naturskjønne områder hvor barna kan boltre seg i trygge omgivelser, er Lillehammer og Gudbrandsdalen  et paradis for barnefamilier enten du skal reise på sommerferie, miniferie eller helgetur.

Eventyrlige Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark er blant de største familieparkene i Norge. Det er lett å kjenne igjen parken med det 14 meter høye trollet som skuer utover Gudbrandsdalen. Hunderfossen Eventyrpark er som en stor eventyrverden, med fantastiske opplevelser tilrettelagt for hele familien. Parken ligger kun 20 minutters kjøretur fra sjarmerende Lillehammer Sentrum.

I Hunderfossen Eventyrpark finner du blant annet Eventyrslottet, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante, Ivo Caprinos Eventyrgrotte og Trollfallet. Her finnes det noe for alle – fra yngste til eldstemann.

Opplev Reodor Felgens siste nyvinning: Hyperakseleratoren!

Felgen har nå kommet opp med en helt ny oppfinnelse for miljøvennlig fremstilling av et helt ekstraordinært og bærekraftig drivstoff.

Trygt om bord i et svært spesielt kjøretøy, designet av selveste Reodor Felgen, blir dere tatt med på en ellevill reise sammen med Ludvig og Solan, fra toppen av Flåklypa. Her blir det nok av utfordringer underveis, fra turen starter forsiktig inne i Reodor Felgens verksted, til store overraskelser der Reodors helsprøe oppfinnelser kommer godt med. Hvor denne elleville reisen ender gjenstår å se…  (Psst… se opp for Slåpen underveis)
Dette blir en helt spesiell kjøretur som vil begeistre både store og små – og er for hele familien sammen. Makan til attraksjon finnes garantert ikke noe sted i verden!
Høydekrav 100 cm.

Eventyrskipet - Hunderfossen Eventyrpark

Hele familien kan kose seg sammen i fornøyelsesparken. Foto: Kirsti Hovde

Museum barnefamilien vil elske

Å ha det moro og hyggelig sammen i historiske og vakre omgivelser, skaper lekne minner. På Maihaugen, Sigrid Undsets Bjerkebæk, Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad og Lillehammer Kunstmuseum er det tilrettelagt for aktiviteter, opplevelser og eventyr for barn og voksne – sammen. Når vi samtidig blir tatt med inn i en annen tid, blir det til at nysgjerrighet og spenning gløder litt ekstra.

Maihaugen

Norges største friluftsmuseum, et historisk paradis med aktiviteter og innhold for hele familien. Her rusler vi blant gamle hus som knirker og lukter tjære. På setervoller og enger beiter hester, kuer, sauer og andre husdyr, akkurat som dyr har gjort på bygdene i århundrer. Plutselig dukker aktører opp i roller som gjør at fortiden oppleves lys levende. På Maihaugen venter morsomme aktivitetsløyer og mysterier som skal løses. Alt fra å finne Ekornkongens sølvkongler for de minste til å løse ekte mordgåte for de som er litt eldre. Kanskje kan en medbragt piknik bli den perfekte avslutningen på en minnerik dag.

2 jenter foran Garmo Stakirke på Maihaugen

Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Bjerkebæk

Bjerkebæk er det vakre hjemmet til Sigrid Undset. To tømmerhus med sjel, særpreg og historie. Visste du at dikterhjemmet også har Lillehammers kanskje mest innholdsrike hage? Her kan barna leke fritt og boltre seg mellom staudebed, frukthage, urtebed, trapper, murer og grusganger. De kan finne hemmeligheter og høre eventyr i hønsehuset. Men det er også spennende å titte inn i tømmerhusene og scanne QR-koder for å lytte til hva de spesialdesignede dørhåndtakene til Sigrid Undset har å fortelle!

jenter på ben i hagen på Bjerkebæk

Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Lillehammer Kunstmuseum

I sommer strømmer sollyset gjennom Lillehammer Kunstmuseum. I en fargerik utstilling viet den danske kunstneren Anna Ancher opplever vi en smak av Skagen. Her kan barna gå på oppdagelsesferd og lete etter Anna Anchers egne favorittfarger, løse rebuser og tegne sitt eget kunstverk. La barna oppdage kunsten! I de luftige utstillingssalene er det utvalgte malerier fra noen av våre mest kjente og kjære kunstnere. Ta også gjerne turen innom Kunsthagen, et perfekt sted for en piknik i lune omgivelser.

Kunsthagen ved Lillehammer Kunstmuseum

Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad

Dikterhøvdingens paradis ligger i naturskjønne Gausdal, en kort kjøretur fra Lillehammer sentrum. Vi voksne kjenner kanskje respekt og ydmykhet når vi rusler oppover bjørkealléen mot dikterhjemmet. Barna er nok mer opptatt av tivolispeil på låven og jakten på de forsvunne syltetøyglassene i hagen. Hagen i seg selv er en perle og en nytelse å oppleve. Gården, tunet, hagen og dikterhjemmet gir en vakker ramme for en innholdsrik dag for familien. Og husk: Bjørnsons pannekaker med blåbærsyltetøy!

Les mer om museenes barnetilbud   

2 jenter foran et tre på Aulestad

Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Bli med på reise inn i Lilleputthammer

Å reise på eventyr betyr å utforske og oppleve noe nytt og spennende. Hva med å la barna dra på ut på eventyr som giganter i en minityrutgave av Lillehammer By? I Lilleputthammer Familiepark, «Den lille byen med det store hjertet», kan barna slå seg løs mellom husene som er en tro kopi av de gamle trehusene i Lillehammer Sentrum. De små husene får barna til å føle seg kjempestore, og det er selvfølgelig veldig gøy!

Glade barn i Lilleputthammer

 Foto:Esben Haakenstad

I Lilleputthammer kan du også møte maskotene Ola og Hedda som er veldig glade i å leke med barna. Og her kan du kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. Eller hva med å dra på skattejakt? Mulighetene er mange, også for de aller minste, for her kan en voksen bli med på alle attraksjonene om det skulle være litt skummelt.

Kos på bilbanen i Lilleputthammer

Her fins også en spennende klatrepark med en 135 meter lang, passe skummel og passe utfordrende løype med 13 klatreelementer og zip-line. Det er også en litt mindre skummel løype som de minste kan prøve seg på.

Klatreparken i Lilleputthammer

Foto: Knut Sørli

I Lilleputthammer er det godt å være liten, fordi byen er stor nok til å være spennende og liten nok til å være trygg.

La barna drømme seg bort

«Barnas Bokby» er en liten ”by” i byen Lilleputthammer. Midt i storgata i  finner du en unik attraksjon – på verdensbasis! «Barnas Bokby» har den største samlinga med brukte barnebøker, ca 12.000 bøker fordelt på 5 hus. Hver aldersgruppe og tidsepoke har ”sitt hus”. Her finner du alt fra ”Da-mor-og far-var-små-huset”, med bøker fra 1900 – 1970 til «Tegneseriehuset» med  tegneserier, magasiner og pocketbøker. La barna få drømme seg bort i eventyr og historier!

Barnas Bokby i Lilleputthammer

La barna drømme seg bort i «Barnas Bokby».

Barn + dyr = sant

Barnas Gård ligger rett ved Hunderfossen Familiepark. På Barnas Gård finnes 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Her kan barna mate lammene, kjenne den varme mulen til ponnyen, snike seg inn på reven og lamaene, hoppe i høyet eller sprette rundt med «De tre bukkene Bruse…». Velkommen til koselige opplevelser med dyrene på gården!

Kos på Barnas Gård Hunderfossen med barnebarn

Barnas Gård ligger kun et steinkast fra Hunderfossen Familiepark. Foto: Joakim Mangen

Naturopplevelser for store og små

Å reise med barn krever at det finnes opplevelser og aktiviteter for hele familien, både for de minste, de mellomste, de største og de voksne. I Lillehammer og Gudbrandsdalen er det fjellområder som egner seg perfekt for fine gåturer  i lett terreng. Er dere glade i å sykle finnes det også mange familieruter på gode fjell- og seterveger. Her er noen forslag på familievennlige sykkelturer.

Fottur ved Skeikampen, innover mot Prestkampen. Foto: Jon Gunnar Henriksen

Fjellområdene har lett terreng som er ypperlig for barnefamlier. Foto: Jon Gunnar Henriksen.

Sykling i fjellet

Ta med familien på sykkeltur i fjellet. Foto: Espen Haakenstad.

Eller hva med å oppleve fjellet fra hesteryggen? Ri i kupert fjellterreng forbi dype juv og fossefall eller opp på fjelltopper. Det arrangeres turer for både nybegynnere og viderekommende, og lengde tilpasses etter ønske. Padling i kano er også en idyllisk aktivitet som passer hele familien. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. En fin og avslappende aktivitet for barnefamilier.

Ridning på fjellet

Opplev fjellet fra hesteryggen! Foto: Lars Tvete, Venabustallen.

Familierafting er en flott opplevelse, og et godt alternativ når hele familien ønsker å skape gode, varige minner! Familierafting er tilpasset både de som er for unge til å forsøke seg på rafting i Sjoa, og de som ønsker en rolig tilnærming til rafting.

Familierafting hos GoRafting i Sjoa

Foto: Go Rafting Sjoa

Nå kan du bli med på familieeventyr i Lillehammer og Gudbrandsdalen, det perfekte reisemålet for barnefamilier i sommer! Her venter et hav av aktiviteter og opplevelser for deg og familien hele året, og det er trygge og gode omgivelser å boltre seg i, sommer som vinter. Regionen er lett tilgjengelig med trygg og fin reisevei både med bil og kollektivtransport, noe som gjør reisen enkel.

Velkommen til eventyrlige opplevelser. For mer inspirasjon og informasjon, les mer på lillehammer.com

Videre lesing…

Langsua Nasjonalpark

Langsua Nasjonalpark

Få kjenner Langsua Nasjonalpark bedre enn Morten Liebe. Han er nasjonalparkforvalter, og denne sommeren håper han på...

les mer

0 kommentarer