Sommereventyr for hele familien

Skrevet av Visit Lillehammer

15. april 2019

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Med naturskjønne områder hvor barna kan boltre seg i trygge omgivelser, er Lillehammer og Gudbrandsdalen er et paradis for barnefamilier enten du skal reise på sommerferie, miniferie eller helgetur.

Eventyrlige Hunderfossen Familiepark

Hunderfossen Familiepark er blant de største familieparkene i Norge. Det er lett å kjenne igjen parken med det 14 meter høye trollet som skuer utover Gudbrandsdalen. Hunderfossen Familiepark er som en stor eventyrverden, med fantastiske opplevelser for hele familien. Parken ligger kun 20 minutters kjøretur fra sjarmerende Lillehammer Sentrum.

I Hunderfossen Familiepark finner du blant annet Eventyrslottet, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante, Ivo Caprinos Eventyrgrotte, Trollfallet og ikke minst den spennende kveldsforestillingen «Trollnatt» hvor trollene våkner til liv.

800x500-Hunderfossen-Trollet-KirstiHovde

Det ikoniske 14 meter høye trollet i Hunderfossen Eventyrpark skuer utover Gudbrandsdalen.

Tilrettelagt for hele familien

Parken er tilrettelagt for barn i ulike aldre, med suverene områder og fasiliteter tilpasset også de minst barna. Det gjør det enkelt å være på besøk med hele familien. Her finnes det noe for alle, fra yngste- til eldstemann.

Parken har store, naturskjønne områder. Her kan barna kan boltre seg i trygge omgivelser, mens de voksne kan ta en kopp kaffe og nyte omgivelsene med god oversikt over barnas aktivitet. Ikke minst er Hunderfossen Eventyrpark kjent for å ha god flyt, og mindre kø enn mange andre fornøyelsesparker.

I tillegg finner du trampoliner, picnic-bord og lekeplasser rundt omkring. Det er griller på området slik at du kan ta med egen mat, og du kan leie en tralle ved inngangen slik at du kan ta med deg mat og bagger, og de små barna kan sitte på. Parken har også et utendørs badeland med sklier og lekeområder og med eget barnebasseng for de minste. Liker du å utfordre deg selv i høyden kan du prøve deg på Hunderfossen Høydepark.

Les mer: Familie- og fornøyelsesparker

Foto: Geir Olsen

Eventyrparken har egne, flotte områder tilpasset de minste barna.

Hele familien kan kose seg sammen i fornøyelsesparken.

På varme dager er det deilig med et avkjølende bad i bassengområdet.

Raftingen i Hunderfossen Eventyrpark er en klassiker.

Høydeparken er en populær aktivitet for store og små.

Når solen senker seg, våkner trollene til liv

Når skumringen smyger seg inn mellom trærne på Hunderfossen, tar trollene over parken. På kveldsforestillingen «Trollnatt» kan du oppleve huldrespill og troll-lek, eventyr, teater, attraksjoner og moro hele kvelden til ende. Alt omgitt av spennende musikk, fakler og mystikk. Over 90.000 gjester har så langt fått med seg Trollnatt, og forestillingen på Kongsgården settes opp 16 kvelder i juli og august.

TROLLNATTNår solen senker seg, våkner trollene til liv.

Bli med på reise inn i Lilleputthammer

Å reise på eventyr betyr å utforske og oppleve noe nytt og spennende. Hva med å la barna dra på ut på eventyr i en minityrutgave av Lillehammer By? I Lilleputthammer Familiepark, «Den lille byen med det store hjertet», kan barna slå seg løs mellom husene som er tro kopi av de gamle trehusene i Lillehammer Sentrum.

Lilleputthammer2_Esben Haakenstad.jpg

Møt maskotene Ola og Hedda i Lilleputthammer Familiepark.

I Lilleputthammer kan du møte maskotene Ola og Hedda som er veldig glade i å leke med barna. Ola er superfornøyd, for han har sin egen godteritunnel å vise fram til alle barna. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

La barna drømme seg bort

«Barnas Bokby» er en liten ”by” i byen Lilleputthammer. Midt i storgata i  finner du en unik attraksjon – på verdensbasis! «Barnas Bokby» har den største samlinga med brukte barnebøker, ca 12.000 bøker fordelt på 5 hus. Hver aldersgruppe og tidsepoke har ”sitt hus”. Her finner du alt fra ”Da-mor-og far-var-små-huset”, med bøker fra 1900 – 1970 til «Tegneseriehuset» med  tegneserier, magasiner og pocketbøker. La barna få drømme seg bort i eventyr og historier!

Lilleputthammer-BarnasBokby

La barna drømme seg bort i «Barnas Bokby».

Barn + dyr = sant

Barnas Gård ligger rett ved Hunderfossen Familiepark. På Barnas Gård finnes 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Her kan barna mate lammene, kjenne den varme mulen til ponnyen, snike seg inn på reven og lamaene, hoppe i høyet eller sprette rundt med «De tre bukkene Bruse…». Velkommen til koselige opplevelser med dyrene på gården!

Esben-Haakenstad -EHZ_2057_Kalender.jpg

Barnas Gård ligger kun et steinkast fra Hunderfossen Familiepark.

I kulturhistoriske omgivelser på Barnas Maihaugen rett ved Lillehammer sentrum bor det både lam, høner, griser, hester, kuer og kaniner. Om sommeren er de ute på beite rundt omkring i friluftsmuseet, og barna kan gjerne komme bort og klappe og kose. I tillegg kan barna få en smakebit av hvordan livet var i gamle dager og mange morsomme opplevelser.

Les mer: Gårds- og seteropplevelser

På Maihaugen kan barna få en smakebit av livet i gamle dager.

800x500-Maihaugen-Geiter-JørgenSkaug

Opplev dyrene i friluftsmuseet. På utvalgte dager er det åpent fjøs.

Naturopplevelser for store og små

Å reise med barn krever at det finnes opplevelser og aktiviteter for hele familien, både for de minste, de mellomste, de største og de voksne. I Lillehammer og Gudbrandsdalen er det fjellområder som egner seg perfekt for fine gåturer  i lett terreng. Er dere glade i å sykle finnes det også mange familieruter på gode fjell- og seterveger. Her er noen forslag på familievennlige sykkelturer. 

Fjellområdene har lett terreng som er ypperlig for barnefamlier. Foto: Jon Gunnar Henriksen.

Ta med familien på sykkeltur i fjellet. Foto: Espen Haakenstad.

Eller hva med å oppleve fjellet fra hesteryggen? Ri i kupert fjellterreng forbi dype juv og fossefall eller opp på fjelltopper. Det arrangeres turer for både nybegynnere og viderekommende, og lengde tilpasses etter ønske. Padling i kano er også en idyllisk aktivitet som passer hele familien. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. En fin og avslappende aktivitet for barnefamilier. 

Opplev fjellet fra hesteryggen! Foto: Lars Tvete, Venabustallen.

Nå kan du bli med på familieeventyr i Lillehammer og Gudbrandsdalen, det perfekte reisemålet for barnefamilier i sommer! Her venter et hav av aktiviteter og opplevelser for deg og familien hele året, og det er trygge og gode omgivelser å boltre seg i, sommer som vinter. Regionen er lett tilgjengelig med trygg og fin reisevei både med bil og kollektivtransport, noe som gjør reisen enkel.

Velkommen til eventyrlige opplevelser. For mer inspirasjon og informasjon, les mer på lillehammer.com

[mailchimp_subscriber_popup baseUrl=’mc.us8.list-manage.com’ uuid=’b47501d64bc769bce4781d24e’ lid=’55f67a80b3′ usePlainJson=’true’ isDebug=’false’]


Facebook


Instagram


Link

Informasjon
Denne siden bruker cookies (informasjonskapsler) til å samle data som senere vil bli brukt til analyse- og markedsføringsformål.

Videre lesing…

Sykkeltur med barna

Sykkeltur med barna

Foto: Birken/Geir Olsen __ Lars Ragnar Manengen (39) har syklet flere stier og grusveier i fjellet enn de aller...

les mer
Hytta som base i sommer

Hytta som base i sommer

Derfor skal du velge hytta som base Lillehammer og Gudbrandsdalen er Norges største hytteregion. I år er det året du...

les mer

0 kommentarer

Trackback/Tilbaketråkk

  1. 10 tips til en actionfylt sommerferie - Reiseguide - […] LES MER: Sommereventyr for hele familien […]

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *