Kort vei til nye eventyr!

5 mai, 2022

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Med naturskjønne områder hvor barna kan boltre seg i trygge omgivelser, er Lillehammer og Gudbrandsdalen  et paradis for barnefamilier enten du skal reise på sommerferie, miniferie eller helgetur.

Rafting i Hunderfossen Eventyrpark

Eventyrlige Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark er lett å kjenne igjen. Det er familieparken med det 14 meter høye trollet som skuer utover Gudbrandsdalen, kun 20 minutters kjøretur fra sjarmerende Lillehammer Sentrum.

I Hunderfossen Eventyrpark finner du blant annet Eventyrslottet, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante, Ivo Caprinos Eventyrgrotte og Trollfallet. Her finnes det noe for alle – fra yngste til eldstemann!

Årets nyhet: Fyr & Flamme

Om bord i tøffe dragevogner blir dere med Fyr & Flamme på et spennende eventyr! Ta plass på drageryggen og gjør deres beste for å temme de ville dragene.
Bli med Fyr & Flamme på eventyr

Glade barn i Lilleputthammer

Lilleputthammer Familiepark, Foto:Esben Haakenstad

Bli med på reise inn i Lilleputthammer

Å reise på eventyr betyr å utforske og oppleve noe nytt og spennende. Hva med å la barna dra på ut på eventyr som giganter i en minityrutgave av Lillehammer By? I Lilleputthammer Familiepark, «Den lille byen med det store hjertet», kan barna slå seg løs mellom husene som er en tro kopi av de gamle trehusene i Lillehammer Sentrum. 

I Lilleputthammer kan du også møte maskotene Ola og Hedda som er veldig glade i å leke med barna. Og her kan du kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. Eller hva med å dra på skattejakt? Mulighetene er mange, også for de aller minste, for her kan en voksen bli med på alle attraksjonene om det skulle være litt skummelt.

Museum barnefamilien vil elske

2 jenter foran Garmo Stakirke på Maihaugen

Maihaugen
Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Lekne minner på Maihaugen

Maihaugen beiter hester, kuer, sauer og andre husdyr på setervoller og enger. Fortiden oppleves lys levende med aktører i roller, morsomme aktivitetsløyer og mysterier som skal løses, og kanskje kan en medbragt piknik kan bli den perfekte avslutningen på en minnerik dag?

Kunsthagen ved Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum
Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Lillehammer Kunstmuseum

Tirsdag til lørdag til 6. august kan barna tegne egne kunstverk i et helt eget kunstverksted for barn.

Ta også gjerne turen innom Kunsthagen, et perfekt sted for en piknik i lune omgivelser.

jenter på ben i hagen på Bjerkebæk

Sigrid Undsets Bjerkebæk,
Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Sigrid Undsets Bjerkebæk

Visste du at dikterhjemmet har Lillehammers kanskje mest innholdsrike hage? Her kan barna leke fritt og boltre seg mellom staudebed, frukthage, urtebed, trapper, murer og grusganger. De kan finne hemmeligheter og høre eventyr i hønsehuset!

2 jenter foran et tre på Aulestad

Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad,
Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad

Vi voksne kjenner kanskje respekt og ydmykhet når vi rusler oppover bjørkealléen mot dikterhjemmet. Barna er nok mer opptatt av å hoppe i senga på rommet til Bjørnson-barna, se i tivolispeilene på låven og jakte på de forsvunne syltetøyglassene i hagen. Husk: Bjørnsons pannekaker med blåbærsyltetøy

Kos på Barnas Gård Hunderfossen med barnebarn

Barnas Gård ligger kun et steinkast fra Hunderfossen Familiepark. Foto: Joakim Mangen

Barn + dyr = sant

Barnas Gård ligger rett ved Hunderfossen Familiepark. På Barnas Gård finnes 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Her kan barna mate lammene, kjenne den varme mulen til ponnyen, snike seg inn på reven og lamaene, hoppe i høyet eller sprette rundt med «De tre bukkene Bruse…». Velkommen til koselige opplevelser med dyrene på gården!

Fottur ved Skeikampen, innover mot Prestkampen. Foto: Jon Gunnar Henriksen

Fjellområdene har lett terreng som er ypperlig for barnefamlier. Foto: Jon Gunnar Henriksen.

Naturopplevelser for store og små

Å reise med barn krever at det finnes opplevelser og aktiviteter for hele familien, både for de minste, de mellomste, de største og de voksne. I Lillehammer og Gudbrandsdalen er det fjellområder som egner seg perfekt for fine gåturer  i lett terreng. 

En familie på sykkeltur på Øyerfjellet

Ta med familien på sykkeltur i fjellet.
Foto: Espen Haakenstad.

Er dere glade i å sykle finnes det også mange familieruter på gode fjell- og seterveger. Her er noen forslag på familievennlige sykkelturer.

Ridning på fjellet

Opplev fjellet fra hesteryggen!
Foto: Lars Tvete, Venabustallen.

Eller hva med å oppleve fjellet fra hesteryggen? Ri i kupert fjellterreng forbi dype juv og fossefall eller opp på fjelltopper. Det arrangeres turer for både nybegynnere og viderekommende.

Pumptrack i Hafjell Bike Park

Foto: Hafjell Bike Park/Gisle Johnsen

Pumptrack i Hafjell Bike Park

Pumptracken i Hafjell ligger på toppen av Mosetertoppen, rett ved avstigningen av Gondolen. Her finner du en asfalt bygd rundbane med humper, tette svinger og hoppkombinasjoner. Her skaper du fart ved å bevege deg i pumpende bevegelser – derav navnet «Pumptrack».

Kom gjerne med din egen sykkel og test ut pumptracken om det er bare for lek og moro eller om du vil legge det til som en trenings runde for dagen.

Familierafting i Sjoa

Foto: Go Rafting Sjoa

Familierafting i Sjoa

Familierafting er en flott opplevelse, og et godt alternativ når hele familien ønsker å skape gode, varige minner!

Familierafting er tilpasset både de som er for unge til å forsøke seg på rafting i Sjoa, og de som ønsker en rolig tilnærming til rafting.

Sommereventyr for hele familien!

Nå kan du bli med på familieeventyr i Lillehammer og Gudbrandsdalen, det perfekte reisemålet for barnefamilier! Her venter et hav av aktiviteter og opplevelser for deg og familien hele året, og det er trygge og gode omgivelser å boltre seg i, sommer som vinter.

Regionen er lett tilgjengelig med trygg og fin reisevei både med bil og kollektivtransport, noe som gjør reisen enkel.

Velkommen til eventyrlige opplevelser i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Videre lesing…

0 kommentarer