Sommereventyr for hele familien

Skrevet av Visit Lillehammer

26. mars 2021

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Med naturskjønne områder hvor barna kan boltre seg i trygge omgivelser, er Lillehammer og Gudbrandsdalen er et paradis for barnefamilier enten du skal reise på sommerferie, miniferie eller helgetur.

Eventyrlige Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark er blant de største familieparkene i Norge. Det er lett å kjenne igjen parken med det 14 meter høye trollet som skuer utover Gudbrandsdalen. Hunderfossen Eventyrpark er som en stor eventyrverden, med fantastiske opplevelser for hele familien. Parken ligger kun 20 minutters kjøretur fra sjarmerende Lillehammer Sentrum.

I Hunderfossen Eventyrpark finner du blant annet Eventyrslottet, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante, Ivo Caprinos Eventyrgrotte, Trollfallet og ikke minst den spennende kveldsforestillingen «Trollnatt» hvor trollene våkner til liv.

Forventningsfulle barn foran Hunderfossen trollet

Det ikoniske 14 meter høye trollet i Hunderfossen Eventyrpark skuer utover Gudbrandsdalen. Foto: Kirsti Hovde

Opplev Reodor Felgens siste nyvinning: Hyperakseleratoren!

Felgen har nå kommet opp med en helt ny oppfinnelse for miljøvennlig fremstilling av et helt ekstraordinært og bærekraftig drivstoff.

Trygt om bord i et svært spesielt kjøretøy, designet av selveste Reodor Felgen, blir dere tatt med på en ellevill reise sammen med Ludvig og Solan, fra toppen av Flåklypa. Her blir det nok av utfordringer underveis, fra turen starter forsiktig inne i Reodor Felgens verksted, til store overraskelser der Reodors helsprøe oppfinnelser kommer godt med. Hvor denne elleville reisen ender gjenstår å se…  (Psst… se opp for Slåpen underveis)
Dette blir en helt spesiell kjøretur som vil begeistre både store og små – og er for hele familien sammen. Makan til attraksjon finnes garantert ikke noe sted i verden!
Høydekrav 100 cm.

Tilrettelagt for hele familien

Parken er tilrettelagt for barn i ulike aldre, med suverene områder og fasiliteter tilpasset også de minst barna. Det gjør det enkelt å være på besøk med hele familien. Her finnes det noe for alle, fra yngste- til eldstemann.

Parken har store, naturskjønne områder. Her kan barna kan boltre seg i trygge omgivelser, mens de voksne kan ta en kopp kaffe og nyte omgivelsene med god oversikt over barnas aktivitet. Ikke minst er Hunderfossen Eventyrpark kjent for å ha god flyt, og mindre kø enn mange andre fornøyelsesparker.

I tillegg finner du trampoliner, picnic-bord og lekeplasser rundt omkring. Det er griller på området slik at du kan ta med egen mat, og du kan leie en tralle ved inngangen slik at du kan ta med deg mat og bagger, og de små barna kan sitte på. Parken har også et utendørs badeland med sklier og lekeområder og med eget barnebasseng for de minste. Liker du å utfordre deg selv i høyden kan du prøve deg på Hunderfossen Høydepark.

Les mer: Familie- og fornøyelsesparker

Eventyrskipet - Hunderfossen Eventyrpark

Hele familien kan kose seg sammen i fornøyelsesparken. Foto: Kirsti Hovde

Bli med på reise inn i Lilleputthammer

Å reise på eventyr betyr å utforske og oppleve noe nytt og spennende. Hva med å la barna dra på ut på eventyr i en minityrutgave av Lillehammer By? I Lilleputthammer Familiepark, «Den lille byen med det store hjertet», kan barna slå seg løs mellom husene som er tro kopi av de gamle trehusene i Lillehammer Sentrum.

Ola i Lilleputthammer

Møt maskotene Ola og Hedda i Lilleputthammer Familiepark. Foto:Esben Haakenstad

I Lilleputthammer kan du møte maskotene Ola og Hedda som er veldig glade i å leke med barna. Ola er superfornøyd, for han har sin egen godteritunnel å vise fram til alle barna. Her kan barna kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. De kan boltre seg i klatretårn, hinderløype, på hoppepute og trampoliner.

La barna drømme seg bort

«Barnas Bokby» er en liten ”by” i byen Lilleputthammer. Midt i storgata i  finner du en unik attraksjon – på verdensbasis! «Barnas Bokby» har den største samlinga med brukte barnebøker, ca 12.000 bøker fordelt på 5 hus. Hver aldersgruppe og tidsepoke har ”sitt hus”. Her finner du alt fra ”Da-mor-og far-var-små-huset”, med bøker fra 1900 – 1970 til «Tegneseriehuset» med  tegneserier, magasiner og pocketbøker. La barna få drømme seg bort i eventyr og historier!

Barnas Bokby i Lilleputthammer

La barna drømme seg bort i «Barnas Bokby».

Barn + dyr = sant

Barnas Gård ligger rett ved Hunderfossen Familiepark. På Barnas Gård finnes 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Her kan barna mate lammene, kjenne den varme mulen til ponnyen, snike seg inn på reven og lamaene, hoppe i høyet eller sprette rundt med «De tre bukkene Bruse…». Velkommen til koselige opplevelser med dyrene på gården!

Gutt sammen med geit på Barnas Gård Hunderfossen

Barnas Gård ligger kun et steinkast fra Hunderfossen Familiepark. Foto: Esben Haakenstad

Barnas Maihaugen

I kulturhistoriske omgivelser på Barnas Maihaugen rett ved Lillehammer sentrum bor det både lam, høner, griser, hester, kuer og kaniner. Om sommeren er de ute på beite rundt omkring i friluftsmuseet, og barna kan gjerne komme bort og klappe og kose. I tillegg kan barna få en smakebit av hvordan livet var i gamle dager og mange morsomme opplevelser.

Les mer: Gårds- og seteropplevelser

På sykkeltur på Maihaugen

På Maihaugen kan barna få en smakebit av livet i gamle dager. Foto: Jørgen Skaug

Geiter på Maihaugen

Opplev dyrene i friluftsmuseet. På utvalgte dager er det åpent fjøs. Foto: Jørgen Skaug

Naturopplevelser for store og små

Å reise med barn krever at det finnes opplevelser og aktiviteter for hele familien, både for de minste, de mellomste, de største og de voksne. I Lillehammer og Gudbrandsdalen er det fjellområder som egner seg perfekt for fine gåturer  i lett terreng. Er dere glade i å sykle finnes det også mange familieruter på gode fjell- og seterveger. Her er noen forslag på familievennlige sykkelturer.

Fottur ved Skeikampen, innover mot Prestkampen. Foto: Jon Gunnar Henriksen

Fjellområdene har lett terreng som er ypperlig for barnefamlier. Foto: Jon Gunnar Henriksen.

Sykling i fjellet

Ta med familien på sykkeltur i fjellet. Foto: Espen Haakenstad.

Eller hva med å oppleve fjellet fra hesteryggen? Ri i kupert fjellterreng forbi dype juv og fossefall eller opp på fjelltopper. Det arrangeres turer for både nybegynnere og viderekommende, og lengde tilpasses etter ønske. Padling i kano er også en idyllisk aktivitet som passer hele familien. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. En fin og avslappende aktivitet for barnefamilier.

Ridning på fjellet

Opplev fjellet fra hesteryggen! Foto: Lars Tvete, Venabustallen.

Nå kan du bli med på familieeventyr i Lillehammer og Gudbrandsdalen, det perfekte reisemålet for barnefamilier i sommer! Her venter et hav av aktiviteter og opplevelser for deg og familien hele året, og det er trygge og gode omgivelser å boltre seg i, sommer som vinter. Regionen er lett tilgjengelig med trygg og fin reisevei både med bil og kollektivtransport, noe som gjør reisen enkel.

Velkommen til eventyrlige opplevelser. For mer inspirasjon og informasjon, les mer på lillehammer.com

Facebook


Instagram


Link

Informasjon
Denne siden bruker cookies (informasjonskapsler) til å samle data som senere vil bli brukt til analyse- og markedsføringsformål.

Videre lesing…

Påsketilbud på overnatting

Påsketilbud på overnatting

Påske innebærer for mange av oss å dra til fjells, sole seg og gå på ski. Nyt det siste som er igjen av vinteren ved å...

les mer

0 kommentarer