Kort vei til nye eventyr!

5 mai, 2022

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Med naturskjønne områder hvor barna kan boltre seg i trygge omgivelser, er Lillehammer og Gudbrandsdalen  et paradis for barnefamilier enten du skal reise på sommerferie, miniferie eller helgetur.

Foran kongsgården i Hunderfossen Foto: Joakim Mangen

Eventyrlige Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark er blant de største familieparkene i Norge. Det er lett å kjenne igjen parken med det 14 meter høye trollet som skuer utover Gudbrandsdalen. Hunderfossen Eventyrpark er som en stor eventyrverden, med fantastiske opplevelser tilrettelagt for hele familien. Parken ligger kun 20 minutters kjøretur fra sjarmerende Lillehammer Sentrum.

I Hunderfossen Eventyrpark finner du blant annet Eventyrslottet, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante, Ivo Caprinos Eventyrgrotte og Trollfallet. Her finnes det noe for alle – fra yngste til eldstemann.

Bransje-Oscar til Reodor Felgens Hyperakselerator

Reodor Felgen har vekket internasjonal oppsikt – nok en gang! Flåklypa-attraksjonen på Hunderfossen tar gjestene med på en forrykende test av et stuttreist og supermiljøvennlig drivstoff. Nå har Reodor Felgens Hyperakselerator mottatt Thea Award for verdens beste attraksjon i sin klasse.

Selv etter å ha vunnet fornøyelsesparkenes Oscar i 2021, så fortsetter Hunderfossen sin store fornyelse av Eventyrparken. Denne sommeren investeres nærmere 30 mill i eventyrlige nyheter og oppgraderinger!

Hunderfossen-fyr-flamme

Foto: Hunderfossen Eventyrpark

Årets nyhet 2022: Fyr & Flamme

26. mai åpner en helt ny attraksjon som gir både luft i håret og en fin dose magekil. Om bord i tøffe dragevogner får dere bli med Fyr & Flamme på et spennende eventyr. Ta plass på drageryggen og gjør deres beste for å temme de ville dragene. Her kan de over 90 cm kjøre sammen med foreldre, og de over 120 cm kan kjøre helt alene. Bli med Fyr & Flamme på eventyr

2 jenter foran Garmo Stakirke på Maihaugen

Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Museum barnefamilien vil elske

Å ha det moro og hyggelig sammen i historiske og vakre omgivelser, skaper lekne minner. På Maihaugen, Sigrid Undsets Bjerkebæk, Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad og Lillehammer Kunstmuseum er det tilrettelagt for aktiviteter, opplevelser og eventyr for barn og voksne – sammen. Når vi samtidig blir tatt med inn i en annen tid, blir det til at nysgjerrighet og spenning gløder litt ekstra.

Lekne minner på Maihaugen

Norges største friluftsmuseum er et historisk paradis med aktiviteter og innhold for hele familien. På setervoller og enger beiter hester, kuer, sauer og andre husdyr, akkurat som dyr har gjort på bygdene i århundrer. Aktører i roller gjør at fortiden oppleves lys levende.

Morsomme aktivitetsløyer og mysterier som skal løses, og kanskje kan en medbragt piknik kan bli den perfekte avslutningen på en minnerik dag?

jenter på ben i hagen på Bjerkebæk

Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Bjerkebæk

Bjerkebæk er det vakre hjemmet til Sigrid Undset. To tømmerhus med sjel, særpreg og historie.

Visste du at dikterhjemmet også har Lillehammers kanskje mest innholdsrike hage? Her kan barna leke fritt og boltre seg mellom staudebed, frukthage, urtebed, trapper, murer og grusganger. De kan finne hemmeligheter og høre eventyr i hønsehuset. Men det er også spennende å titte inn i tømmerhusene og scanne QR-koder for å lytte til hva de spesialdesignede dørhåndtakene til Sigrid Undset har å fortelle!

Kunsthagen ved Lillehammer Kunstmuseum

Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Lillehammer Kunstmuseum

I sommer løfter Lillehammer Kunstmuseum fram kvinnelige kinesiske kunstnere. I utstillingen Stepping Out! kan du se alt fra små porselensgjenstander til en kjempestor skulptur av et mennesketårn til digitale video-kunstverk i tegneseriestil. Barna kan gå på oppdagelsesferd, løse rebuser og tegne egne kunstverk i Verkstedet.

Ta også gjerne turen innom Kunsthagen, et perfekt sted for en piknik i lune omgivelser.

2 jenter foran et tre på Aulestad

Foto: Stiftelsen Lillehammer museum | Tone Iren Eggen Tømte

Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad

Dikterhøvdingens paradis ligger i naturskjønne Gausdal, en kort kjøretur fra Lillehammer sentrum. Vi voksne kjenner kanskje respekt og ydmykhet når vi rusler oppover bjørkealléen mot dikterhjemmet. Barna er nok mer opptatt av å hoppe i senga på rommet til Bjørnson-barna, se i tivolispeilene på låven og jakte på de forsvunne syltetøyglassene i hagen. Husk: Bjørnsons pannekaker med blåbærsyltetøy

Glade barn i Lilleputthammer

 Foto:Esben Haakenstad

Bli med på reise inn i Lilleputthammer

Å reise på eventyr betyr å utforske og oppleve noe nytt og spennende. Hva med å la barna dra på ut på eventyr som giganter i en minityrutgave av Lillehammer By? I Lilleputthammer Familiepark, «Den lille byen med det store hjertet», kan barna slå seg løs mellom husene som er en tro kopi av de gamle trehusene i Lillehammer Sentrum. 

Kos på bilbanen i Lilleputthammer

I Lilleputthammer kan du også møte maskotene Ola og Hedda som er veldig glade i å leke med barna. Og her kan du kjøre tog, biler, båter, karusell, pariserhjul, berg- og dalbane eller suse ned i Olas froskehopp. Eller hva med å dra på skattejakt? Mulighetene er mange, også for de aller minste, for her kan en voksen bli med på alle attraksjonene om det skulle være litt skummelt.

I Lilleputthammer er det godt å være liten, fordi byen er stor nok til å være spennende og liten nok til å være trygg.

Barnas Bokby i Lilleputthammer

La barna drømme seg bort i «Barnas Bokby».

La barna drømme seg bort i «Barnas Bokby»

«Barnas Bokby» er en liten ”by” i byen Lilleputthammer. Midt i storgata i  finner du en unik attraksjon – på verdensbasis! «Barnas Bokby» har den største samlinga med brukte barnebøker, ca 12.000 bøker fordelt på 5 hus. Hver aldersgruppe og tidsepoke har ”sitt hus”. Her finner du alt fra ”Da-mor-og far-var-små-huset”, med bøker fra 1900 – 1970 til «Tegneseriehuset» med  tegneserier, magasiner og pocketbøker. La barna få drømme seg bort i eventyr og historier!

Kos på Barnas Gård Hunderfossen med barnebarn

Barnas Gård ligger kun et steinkast fra Hunderfossen Familiepark. Foto: Joakim Mangen

Barn + dyr = sant

Barnas Gård ligger rett ved Hunderfossen Familiepark. På Barnas Gård finnes 150 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Her kan barna mate lammene, kjenne den varme mulen til ponnyen, snike seg inn på reven og lamaene, hoppe i høyet eller sprette rundt med «De tre bukkene Bruse…». Velkommen til koselige opplevelser med dyrene på gården!

Fottur ved Skeikampen, innover mot Prestkampen. Foto: Jon Gunnar Henriksen

Fjellområdene har lett terreng som er ypperlig for barnefamlier. Foto: Jon Gunnar Henriksen.

Naturopplevelser for store og små

Å reise med barn krever at det finnes opplevelser og aktiviteter for hele familien, både for de minste, de mellomste, de største og de voksne. I Lillehammer og Gudbrandsdalen er det fjellområder som egner seg perfekt for fine gåturer  i lett terreng. Er dere glade i å sykle finnes det også mange familieruter på gode fjell- og seterveger. Her er noen forslag på familievennlige sykkelturer.

Sykling i fjellet

Ta med familien på sykkeltur i fjellet. Foto: Espen Haakenstad.

Eller hva med å oppleve fjellet fra hesteryggen? Ri i kupert fjellterreng forbi dype juv og fossefall eller opp på fjelltopper. Det arrangeres turer for både nybegynnere og viderekommende, og lengde tilpasses etter ønske. Padling i kano er også en idyllisk aktivitet som passer hele familien. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. En fin og avslappende aktivitet for barnefamilier.

Ridning på fjellet

Opplev fjellet fra hesteryggen! Foto: Lars Tvete, Venabustallen.

Familierafting hos GoRafting i Sjoa

Foto: Go Rafting Sjoa

Familierafting er en flott opplevelse, og et godt alternativ når hele familien ønsker å skape gode, varige minner! Familierafting er tilpasset både de som er for unge til å forsøke seg på rafting i Sjoa, og de som ønsker en rolig tilnærming til rafting.

Pumptrack i Hafjell Bike Park

Foto: Hafjell Bike Park/Gisle Johnsen

Pumptrack i Hafjell Bike Park

Pumptracken i Hafjell ligger på toppen av Mosetertoppen, rett ved avstigningen av Gondolen. Her finner du en asfalt bygd rundbane med humper, tette svinger og hoppkombinasjoner. Her skaper du fart ved å bevege deg i pumpende bevegelser – derav navnet «Pumptrack».

Kom gjerne med din egen sykkel og test ut pumptracken om det er bare for lek og moro eller om du vil legge det til som en trenings runde for dagen.

Nå kan du bli med på familieeventyr i Lillehammer og Gudbrandsdalen, det perfekte reisemålet for barnefamilier i sommer! Her venter et hav av aktiviteter og opplevelser for deg og familien hele året, og det er trygge og gode omgivelser å boltre seg i, sommer som vinter. Regionen er lett tilgjengelig med trygg og fin reisevei både med bil og kollektivtransport, noe som gjør reisen enkel.

Velkommen til eventyrlige opplevelser i Lillehammer og Gudbrandsdalen. 

Videre lesing…

Sommereventyret åpner!

Sommereventyret åpner!

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Lillehammer og Gudbrandsdalen...

les mer

0 kommentarer