Reis tilbake i tid på Maihaugen

28 apr, 2022

Vi strever med hverdagsklemma, de fleste av oss. Noen ganger ønsker vi oss bare tilbake til gamle dager, eller tilbake til barndommens ubekymrede idyll. Tenk den tiden da det beste som fantes med å være barn på sommeren var å tre markjordbær på strå, klatre i trær, lage blomsterkranser, fiske med dupp, finne insekter, hilse på dyra som beitet på jordet eller kjenne gresset kile mellom trærne. Det var tider, det!

Husker du?

På idylliske Maihaugen kan du gi barna eller barnebarna en smakebit av hvordan livet var før i tiden, alt fra 1600-tallet og frem til årtusenskiftet! Om sommeren våkner Maihaugen til liv og du møter historiske skikkelser mellom husene i friluftsmuseet.

Jente som leser bladet Topp

80-tallet var helt topp /foto: Jørgen Skaug

Husker du 80-tallet med Bugg, ufo-lugg, Madonna, Ball-genser og Starlet? I Boligfeltet på Maihaugen kan du vise barna dine hjem innredet fra de ulike tiårene av 1900-tallet. Vi kan love at barna vil få seg noen overraskelser og artige historier fra mamma eller pappas barndom, og det vil garantert dukke opp noen gode minner hos deg selv. Kanskje kommer du plutselig på at du brukte store deler av tiden på barnerommet med kassettspilleren på full guffe, eller kanskje husker du duften av nytraktet kaffe på kjøkkenet til bestemor og følelsen av at tiden bare stod stille.

Gode minner fra bestemors kjøkken på Maihaugen

Gode minner fra bestemors kjøkken / foto: Jørgen Skaug

En tur inne på friluftsmuseet er en reise i tiden, og du kan se, oppleve og høre om ulike tider. Du kan gå mellom BygdaByen og Boligfeltet hvor du møter områdeverter og aktører fra ulike tidsperioder.

Her er det ikke historiebøkenes helter og hendelser som møter deg, men inspirerende innblikk i hvordan liv, virke og hverdag var for menneskene som gjennom generasjoner bygde landet.

Vil du vite mer kan du bruke mobilen og scanne QR-koder , så får du opp mer informasjon.

Prestegården på Maihauegn

Prestegården / Foto: Jørgen Skaug

Garmo Stavkirke

Garmo stavkirke kneiser på haugen opp for inngangen til friluftsmuseet. Den er museets mest iøynefallende bygning med sitt spisse tårn og med dragehoder på mønene som rager mot horisonten. Det er en spesiell opplevelse å se inn i kirka som ble bygget tidlig på 1200-tallet. Stavkirka stod opprinnelig i Garmo i Lom. Den ble revet i 1880, men materialene ble samlet og kirka ble rekonstruert på Maihaugen i 1921.

Garmokirka på Maihauen

Garmokirka på Maihaugen / foto: Ian Brodie

Museum barnefamilien vil elske

Å ha det moro og hyggelig sammen i historiske og vakre omgivelser, skaper lekne minner. På Maihaugen, Sigrid Undsets Bjerkebæk, Bjørnstjerne Bjørnsons Aulestad og Lillehammer Kunstmuseum er det tilrettelagt for aktiviteter, opplevelser og eventyr for barn og voksne – sammen. Når vi samtidig blir tatt med inn i en annen tid, blir det til at nysgjerrighet og spenning gløder litt ekstra.

 

Glade barn med Garmokirka i bakgrunnen

Foto: Tone Iren Tømte

Norges største friluftsmuseum er et historisk paradis med aktiviteter og innhold for hele familien. På setervoller og enger beiter hester, kuer, sauer og andre husdyr, akkurat som dyr har gjort på bygdene i århundrer. Aktører i roller gjør at fortiden oppleves lys levende.

Morsomme aktivitetsløyer og mysterier som skal løses gir spenning for barna, og kanskje kan en medbragt piknik kan bli den perfekte avslutningen på en minnerik dag?

Barna leker i edderkoppnettet på Maihaugen

Edderkoppnettet på Maihaugen / foto: Tone Iren Eggen Tømte

På sykkeltur på Maihaugen

Ta deg en tur med barna til Maihaugen i sommer da vel 🙂

Gammel telefonkiosk

Vi elsker telefonkiosken / Foto: Jørgen Skaug

Dronning Sonjas barndomshjem

I sommer kan du komme inn og se deg om i 1930-tallshuset som var Dronning Sonjas barndomshjem. Huset sto opprinnelig i Oslo, men ble flyttet til Maihaugen og er restaurert til slik det var da dronningen vokste opp. Hun bodde her det meste av tiden fram til hun giftet seg med kronprins Harald i 1968.

Dronning Sonjas barndomshjem | Maihaugen | Lillehammer og Gudbrandsdalen. Foto: Lillehammer Museene / Tone Iren Eggen Tømte

Foto: Tone Iren Eggen Tømte / Maihaugen

Videre lesing…

Kort vei til nye eventyr!

Kort vei til nye eventyr!

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Med naturskjønne områder hvor...

les mer

0 kommentarer