Tips: med buss som en del av skituren kan du utforske mer!

19 nov, 2023

Skibussene i regionen gir deg enda flere turmuligheter. Du kan gå på ski til sentrum av Lillehammer med en av koselige kafeene som mål for turen. Bussen tar deg tilbake til fjellet. Eller du kan utforske en helt ny destinasjon ved å ta bussen til Skeikampen, Hafjell, Nordseter eller Sjusjøen. 

Målhuset kafe på Birkebeineren Skistadion

Kos ved bålpannen på Målhuset kafé på Birkebeineren Skistadion. 
Foto: Daniel Nordby

Skitur med kafebesøk i vinterbyen Lillehammer

Om du bor på SjusjøenNordseter eller Hafjell er det en fin og barnevennlig ski- tur å gå til Lillehammer by (noe lengre fra Hafjell). Legg inn et kafebesøk i den koselige Storgata, og ta ettermiddagsbussen tilbake.

Langrennsløyper på Sjusjøen

Sjusjøen har flotte langrennsløyper. 
Foto: Geir Olsen

Motiverende skitur for barna – fra Sjusjøen til Lillehammer – 16 km

Ta skibussen til Sjusjøen, og gå en motiverende og morsom skitur med mange utforkjøringer tilbake til Lillehammer sentrum. Turen går langs birkebeinerløypa, og er en fin tur for barn fra 7-års alder og oppover (avhengig av skierfaring). Dette er samme traseen som «barnebirken».

Turen starter på Sjusjøen Skistadion og følger «Birkebeinerløypa» i ca. 14 km til Birkebeineren Skistadion. Stopp for en rast på «Skjervalds hytte» (fra Birkebeinerfilmen) og nyt utsikten før dere suser ned den første utforkjøringen fra Sjusjøen. Turen går i lett terreng med flere lange bakker underveis til Birkebeineren Skistadion. Om snøforholdene tillater det kan du fortsette turen helt til Lillehammer sentrum. Om dere velger å avslutte turen på skistadion er det mulig å ta buss til sentrum.

LES MER: Langrennsturer på Sjusjøen

Langrenn på Skeikampen

Skeikampen har flotte langrennsløyper og vakker natur.
Foto: John Richard Rolseth.

Høyfjellstur med utsikt – Skeikampen rundt – 13 km

Om du ønsker en skitur på høyfjellet er «Skeikampen rundt» en flott runde som ikke er altfor krevende. Turen er godt egnet for barn med mange morsomme ut- forkjøringer. Løypa kan gåes begge veier og avsluttes med nedkjøring uansett vei. Nedkjøringene er enklest om man velger å turen med sola.

Turen går fra skogen til høyfjellet og tilbake med flott utsikt underveis. Følg langrennsløypa ”Skeikampen rundt” fra skitorget. Løypa stiger til løypekrysset i Torsdalsleitet. Hold rett fram i løypekrysset i Torsdalsleitet og skli helt ned
til start hvor vaffel og kaffe venter på stemningsfulle Nystua kafe. Turen er ikke egnet i sterk vind eller ruskevær.

LES MER: Langrennsturer på Skeikampen

Skibussene i regionen går flere ganger om dagen fra Lillehammer Skysstasjon, og kjøres fra 16. desember 2023 til og med søndag 14. april 2024.

Les mer: Skibusser | Rett til løypa eller bakken

Videre lesing…

0 kommentarer