Opplev vårt vakre høyfjellseldorado

8 des, 2022

Milevis med åpent terreng, snøkledde fjelltopper, majestetiske nasjonalparker og uendelige muligheter både i og utenfor sporet. Kun noen timers reisevei unna kan du oppleve et høyfjellseldorado hvor du kan pakke bort kø og hverdagsstress, og bare nyte. I tillegg kan du oppleve den ekte, gode ferien på høyfjellshotell hvor du blir tatt ekstra  godt vare på av vertskapet og hvor aktivitetsmulighetene ligger som perler på en snor et steinkast unna.

Med frisk luft som merkevare

I regionen finner du fantastiske fjellområder som Venabygdsfjellet, Kvamsfjellet, Gålå, Espedalen, Kvitfjell, Skeikampen, Øyerfjellet, Nordseter og Sjusjøen. I tillegg kan du utforske to av Norges nasjonalparker, Rondane Nasjonalpark og Langsua Nasjonalpark. I Lillehammer og Gudbrandsdalen har den friske lufta vært som merkevare å regne i flere hundre år, og på 1800-tallet dukket det opp sanatorier og høyfjellshoteller «over alt». Med industrialiseringen flyktet mange til fjells for å nyte frisk luft og for å bli friske.

Alle områdene har utallige aktivitetsmuligheter hele året, og i regionen finner du milevis med noen av landets beste langrennsløyper og 3 av Norges største alpinanlegg. Rondane var Norges første Nasjonalpark, og ble opprettet i 1962. I nasjonalparkene er det naturens lover som gjelder. De er opprettet for å ta vare på og verne store naturområder.

Alpint i Hafjell Alpinsenter

Foto: Vegard Breie

Det viktigste med skiferie er det viktigste at alle har det gøy, uansett ferdigheter. I regionen finner du 3 av Norges største og beste alpinsentre som ligger på Hafjell, Kvitfjell og Skeikampen.

Alle de store anleggene har flotte barneområder det er perfekt å starte i, og supre parker og løyper tilpasset alle nivåer.

Barneområdene for de minste er gratis, og ofte tar maskotene en tur innom for å hilse på. Noen timer på skiskole er også garantert en hit for barna.

Reise hit med bil

Det er veldig enkelt å komme seg hit med bil, og det er gode kjøreforhold hele veien.

Noen avstander:

Oslo – Lillehammer: 2t 22 min
Oslo – Hafjell: 2 t 34 min
Oslo – Kvitfjell: 3 t 46 min
Oslo – Gålå: 3 t 39 min
Oslo – Sjusjøen: 2 t 27 mi
Oslo – Skeikampen: 3 t 13 min

Reise med buss

Det går busser fra Oslo til Lillehammer. Lokalt går det faste skibusser fra Lillehammer daglig.

Reise med tog

Det er enkelt og behagelig å ta toget til Lillehammer. Det er fullt mulig å bo i Lillehammer sentrum, og ta skibuss til flere av anleggene. Det går også skiløyper fra så og si sentrum.

 

10 tips til en mindre stressfylt familieferie

Det tar tid å planlegge, pakke bag, finne frem skiutstyr, handle og gjøre alt klart for alle. Her er 10 tips som kan bidra til å gjøre familieferien litt mindre stressfylt:

  1. Lei utstyr, både alpint og langrenn. Utstyret er tipp, topp og siste sort.
  2. Bo med halvpensjon, så slipper du å tenke på middag
  3. Meld barna på skiskole , så får de noen artige timer i bakken og bedre skiferdighet
  4. Sjekk hvilke overnattingssteder som er tilpasset barnefamilier
  5. Reis med offentlig transport (Du kan ta toget til Lillehammer, Hafjell eller Ringebu, eller buss fra Oslo til Lillehammer. Det går skibusser fra Lillehammer)
  6. Bo midt i bakken – finn en hytte eller leilighet som har ski-in / ski-out
  7. Finn roen i høyfjellet på et av de flotte og trivelige høyfjellshotellene hvor du får «alt på et sted»
  8. Planlegg aktiviteter som passer for hele familien
  9. Sett av litt voksentid til hver med f.eks shopping og velvære, eller hva med en god skitur?
  10. Bestem dere for «mobilfrie» soner eller perioder slik at dere får rom for de gode samtalene

Skiferie kan inneholde så mye mer en ski. Her finnes et fantastisk utvalg av aktiviteter for barnefamilier. I februar og mars er et besøk i Hunderfossen Vinterpark på kveldstid en magisk opplevelse for hele familien. Da forvandles parken til et eventyr i snø og is med både iskatedral og snøhotell, og trollene våkner til liv.

Står fart og spenning på menyen er en tur i bob- og akebanen, aking i Kanthaugen i, en tur med hundespannklatring på Tyrili, en tur i Lekeland Hafjell eller en tur på badeland helt perfekt, for å nevne noen av mulighetene.

Er dere glade i gode kulturopplevelser, så er en tur på Maihaugen, Norsk Vegmuseum, Norges Olympiske Museum eller Lillehammer Kunstmuseum midt i blinken.

Sjarmerende shopping

Lillehammer sentrum byr på et sjarmerende handelsmiljø med moderne og spennende butikker og byen har flere spesialforretninger. Her kan er det bare å nyte Norges flotteste gågate med en god kaffekopp i hånda.

Trivelige Landsbyen Ringebu ligger litt lengre nord i Gudbrandsdalen, og er nærmeste handelssentrum for Kvitfjell.

lillehammer.com

Familievennlig overnatting

Videre lesing…

0 kommentarer