«All inclusive» i fjellheimen – høyfjellshotell og fjellstuer i Gudbrandsdalen

18 aug, 2023

Hva med en ferieopplevelse der alt er tilrettelagt? Maten blir servert, hotellrommet vasket og turterrenget starter rett utenfor døra? Fristende? Da anbefaler vi en «all inclusive» i fjellheimen!

Høyfjellshotellene og fjellstuene har fått en renessanse de siste årene. Flere og flere har fått opp øynene for norsk natur og tilbudet er blitt bedre og bedre. Nedenfor finner du noen anbefalte steder i og i nærheten av Gudbrandsdalen, til felles har de et ønske om å gi deg gode opplevelser i fjellheimen.

Se også: Høyfjellshotell og fjellstuer i Gudbrandsdalen

Ved inngangen til Rondane Nasjonalpark

Stisykling på Venabygdsfjellet

Venabygdsfjellet er perfekt for både fotturer og sykkelturer, på kanten av Rondane Nasjonalpark. 
Foto: Didrik Stenersen, Visit Lillehammer

Venabygdsfjellet

Venabu Fjellhotell ligger på fjellovergangen mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen ved FV27, med flott utsikt til Rondanes topper. Venabu ble etablert i 1947, og eies og drives av familien Tvete. Her finner du et av landets flotteste turområder sommer og vinter. Venabu er kjent for godt kjøkken med lokale fristelser.

En meget populært aktivitet er rideturer i fjellet med Venabustallen. Det arrangeres også fotokurs og yoga. Hver onsdag serveres Venabus  spesialitet «En smak av lokal tradisjon» hvor flere av smakebitene kommer fra Venabygdsfjellet og Gudbrandsdalen, og er tilberedt på Venabus kjøkken fra bunnen av.

Les mer: Høstferie på Venabu Høyfjellshotel

Ridning på Venabufjellet

Venabustallen i tilknytning til Venabu Fjellhotell tilbyr rideturer inn i fantastisk høstfjell!
Foto: Kristine Øihaugen

Peiskos hos Venabu Fjellhotell

Peiskos ved Venabu Fjellhotell
Foto: Olav Storm

Høyfjell i Peer Gynts Rike og Langsua Nasjonalpark

Fjellområdene Skeikampen, Kvitfjell, Gålå og Espedalen er kjent som Peer Gynts Rike. Rett vest for dette området finner du Jotunheimens forgård og Langsua Nasjonalpark. 

Den vennlige villmarken i Espedalen

Dalseter Fjellhotell er en av de eldste boplassene i Espedalen, og har hatt åpent for reisende siden slutten av 1800-tallet.  Høyfjellshotellet ligger øverst i fjellbygda Espedalen langs FV255, Bjørnsonvegen, som går opp på fjellet på vestsiden av Gudbrandsdalen, mellom Lillehammer og Vinstra.

Vertskap på Dalseter er familien Gillebo som bor på stedet året rundt. Her kan du vandre i skog og fjell, bli med på ridetur i fjellet med Åsli Ridesenter (uke 40) , prøve fiskestanga, padle kano, hygge deg ved peisen – uansett hva du velger er det godt å være i høstfjellet i Espedalen.

Les mer: Høstferie på Dalseter Fjellhotell

Hester beiter på Dalseter i Espedalen

Utsikt fra Dalseter Høyfjellshotell

Vandring på Dalester

Mange fine turmuligheter i Espedalen

Skeikampen

Thon Hotel Skeikampen ligger idyllisk til ved Skeikampens fot. Hotellet ligger kun 300 meter fra nærmeste skiheis og 400 meter fra Skitorget. Hotellet har historie tilbake til 1936, og bærer preg av dette gjennom sin nostalgiske fasade.

Hotellet har langrennsløypene rett utenfor døra og det er kort veg til Skitorget og alpinsenteret på vinteren. Om sommeren ligger golfbane og vandre-og sykkelstier like i nærheten.

Thon Hotel Skeikampen sommer

Thon Hotel Skeikampen

Storfamilien på fottur på Skeikampen

Fint terreng for hele familien på Skeikampen.
Foto: Morten Nordli, Mono Media.

Kvitfjell

Gudbrandsgard hotell er stedet du kan slappe av etter en aktiv dag. Unn deg noen avslappende timer i velværeavdelingen eller nyt god mat og drikke i en av våre restauranter. De komfortable rommene gir deg god natts søvn før du på morgenen spenner på deg skiene rett utenfor hotellets vegger. Den solide byggestilen fra Gudbrandsdalen møter det mektige landskapet i Kvitfjell og setter sitt preg på Gudbrandsgard Hotell sin atmosfære. Her smelter tradisjoner og moderne forventninger sammen, og gir deg en følelse av velfortjent uanstrengt luksus.

Høst på Gudbrandsgard Hotell_ Bård Gundersen

Gudbrandsgard Hotell ved midtstasjonen på Kvitfjell 

Jente i mariusgenser som spiser sjokolademuffins i naturen

Høstdager i fjellet!
Foto: Gudbrandsgard Hotell

Langsua Nasjonalpark

Liomseter ligger vakkert til i et gammelt seterlandskap, sentralt i Langsua Nasjonalpark – Gausdal Vestfjell –  omgitt av et fantastisk turterreng med stor variasjon. Her finner du åpent høyfjellslandskap, myke furuskoger og lier med fjellbjørk. Området er kjent for meget godt fiske og har kanskje noen av Østlandets beste ørretvann.

Her er gode padle- og sykkelmuligheter samt unike muligheter for å gå i stillhet i lettgått fjellterreng. Går du litt utenom hovedtråkket kan du få store områder for deg selv, og kanskje møter du en elg, jerv eller myrhauk på veien. Den sjeldne blåskjeggklokka lever også her.

Liomseter Turisthytte

Liomseter Turisthytte, en DNT hytte i hjertet av Langsua Nasjonalpark

Spåtind Fjellstue - spisesal

Høsttur i Langsua Nasjonalpark
Foto: Grethe Austgarden

I nærheten av Lillehammer og Hafjell

Nevelfjell

Utsikt innover fjellheimen fra Nevelfjell. En familivennlig tur med start både fra Nordseter, Ilsetra og Pellestova. 
Foto: Geir Olsen

Hafjell og Øyerfjellet

På toppen av Hafjell, direkte inn i høyfjellet 970 moh, ligger Pellestova Hotell Hafjell. (midlertidig stengt frem til jul 2023 pga oppussing). Pelle Skalmstad tok med seg det kasserte grisehuset fra gården Skalmstad, og satte det opp på den beste beliggenheten han fant på Hundersetra i Øyerfjellet. I 1945 fikk den vesle bua navnet «Pellestova», og var opprinnelsen til dagens hotell. Hotellet er viden kjent for god mat og god stemning, dette er stedet hvor du kan senke skuldrene og føle deg som hjemme.

Ilsetra ligger på tuftene fra en gammel seter fra 1600 tallet på toppen av Hafjell 950 moh, og er bygget som en fjellgård laftet tømmer og stav laft. På Ilsetra bor du litt annerledes. Istedenfor vanlige hotellrom, får du din egen leilighet som er i byggene som former tunet på fjellet. Avslutt dagen med et bad i det oppvarmede utendørsbassenget! 

Med nærhet til både Hafjell Bike Park, milevis med tur- og sykkelterreng med tilrettelagte stier og veier, så er Ilsetra og Pellestova begge perfekte rekreasjonsområder.

Pellestova

Pellestova Hotel Hafjell er viden kjent for god mat og stemning. 

Ilsetra sett ovenfra, med uteområde og basseng

På Ilsetra får du din egen leilighet som er i byggene som former tunet i bakkant av hovedbygningen.

Nordseter

Lillehammer Fjellstue og Hytteutleie finner du midt på Nordseter i Lillehammerfjellet (mellom Hafjell og Sjusøen). Nordseter et ypperlig utgangspunkt for fjellturer, sykkelturer og fisking. Området har et vennlig fjellterreng med mange små fiskevann.

I tillegg er det umiddelbar nærhet til sjarmerende Lillehammer sentrum, med sine unike omgivelser. God mat, frisk luft og milevis med turstier er den perfekte sammensetningen for høsten.

Inngangsparti Lillehammer Fjellstue

Lillehammer Fjellstue 

Nevelfjell

Nevelfjell
Foto: Geir Olsen

Litt utenfor allfarvei

Med panoramautsikt over Gudbrandsdalen, oppe i lia for tettstedet Tretten, rett nord for Hafjell ligger Glomstad Gjestehus. Et vertskap med stor gjestfrihet, nesten oppe i fjellheimen, men litt nede i dalen.

Utendørs på Glomstad Gjestehus

Panoramautsikt nordover Gudbrandsdalen fra Glomstad Gjestehus. 

Glomstad Gjestehus

Videre lesing…

0 kommentarer