«All inclusive» i fjellheimen

Skrevet av Visit Lillehammer

15. august 2018

Hva med en ferieopplevelse der alt er komfortabelt tilrettelagt og du kan slippe å tenke på handling, matlaging, oppvask, utvask og rydding, og turterrenget starter rett utenfor døra? Fristende? Da anbefaler vi en «all inclusive» i fjellheimen!

Høyfjellshotellene og fjellstuene har fått en renessanse de siste årene. Mange ønsker seg bort fra hverdagens stress og mas, og vil ha mest mulig tilrettelagt for å kunne nyte roen og omgivelsene. Da er det godt å kunne ha alt samlet på et sted.

Her er finner du en oversikt over anbefalte høyfjellshoteller og fjellstuer i Lillehammer og Gudbrandsdalen:

Spidsbergseter Resort Rondane

På Venabygdsfjellet, rett ved grensen til Rondane Nasjonalpark, ligger tradisjonsrike Spidsbergseter Resort Rondane. Historien startet i 1919, da Hans Spidsberg bygde en ny seter på Venabygdsfjellet.

I dag drives setra av Sindre sammen med sin samboer Elise, som nå er 4.generasjon vertskap. Området er fantastisk for vandring, sykling og hesteridning på høsten, med spektakulær natur rett utenfor døra. På menyen står et fantastisk matbord, med lokale spesialiteter. Den store søndagslunsjen er meget populær.

Les mer: Høstferieprogram på Spidsbergseter Resort Rondane

Hotel Rondablikk

Bo med den storslagne, norske fjellheimen rett utenfor døren, midt i Peer Gynts rike. Hotel Rondablikk ligger på Kvamsfjellet 910 moh, med nydelig utsikt mot Rondane Nasjonalpark og flere fjellvann.

Rondane er et populært område for vandring og fjellturer, med utallige muligheter for turer på alle ferdighetsnivåer. Her starter turstiene rett utenfor døra. Prøv deg på kanopadling, ridning, sykling og mer. Området er også flott for fiskeinteresserte. Her kan du finne roen, og nyte de fredelige naturomgivelsene.

Dalseter Høyfjellshotell

Dalseter Høyfjellshotell er en av de eldste boplassene i Espedalen, og har hatt åpent for reisende siden slutten av 1800-tallet.  Høyfjellshotellet ligger øverst i fjellbygda Espedalen langs FV255, Bjørnsonvegen, som går opp på fjellet på vestsiden av Gudbrandsdalen, mellom Lillehammer og Vinstra.

Vertskap på Dalseter er familien Gillebo som bor på stedet året rundt. Her kan du vandre i skog og fjell, bli med på ridetur i fjellet med Dalseterstallen, prøve fiskestanga, padle kano, hygge deg ved peisen – uansett hva du velger er det godt å være i høstfjellet i Espedalen.

Les mer: Høstferie på Dalseter Høyfjellshotell

Lillehammer Fjellstue

Lillehammer Fjellstue og Hytteutleie finner du midt på Nordseter i Lillehammerfjellet (mellom Hafjell og Sjusøen). Nordseter et ypperlig utgangspunkt for fjellturer, sykkelturer og fisking. Området har et vennlig fjellterreng med mange små fiskevann.

I tillegg er det umiddelbar nærhet til sjarmerende Lillehammer sentrum, med sine unike omgivelser. God mat, frisk luft og milevis med turstier er den perfekte sammensetningen for høsten.

Ruten Fjellstue

Ruten Fjellstue er en ekte norsk fjellstue med historie i veggene. Fjellstuen er opprinnelig en gammel seter, og har en beliggende øverst i Espedalen med en fantastisk utsikt mot Jotunheimen. Vertskapet, Berit og Arthur, er 3.generasjon drivere av fjellstua som ble etablert av Berit’s besteforeldre i 1939.

Vertskapet byr på god og kortreist mat, tradisjonsrike lokaler og en hyggelig atmosfære. Opplev Arthur sitt øl, brygget i fjellbryggeriet. Med naturen rett utenfor, innbyr Ruten Fjellstue til gode muligheter for vandring, sykkelturer, kano- og kajakkpadling, fisking eller hesteridning.

Hornsjø Høyfjellshotell

I 1970-årene under høyfjellshotellenes storhetstid var Hornsjø Høyfjellshotell i en periode Norges største høyfjellshotell. En utvikling som har gått fra seterdrift til skysstasjon, og fra pensjonat til hotell. Hornsjø Høyfjellshotell ligger nydelig plassert ved tregrensen i Øyerfjellet, 18 km fra Hafjell.

Utsikten er storslått og harmonisk med Hornsjøen nedenfor, og med utsyn mot fjellene østover. Her starter turterrenget rett utenfor døra med perfekte omgivelser for sykling, vandring, padling og fisking.

Fagerhøy Fjellstue

Fagerhøy Fjellstue fikk sitt navn av Bjørnstjerne Bjørnson. Han stortrivdes på dette fagre og høytliggende stedet i Peer Gynts rike. Fagerhøy ligger 1018 moh, langs Peer Gynt-veien, midt i smørøyet mellom Gålå, Skeikampen og Kvitfjell.

Her er det et innbydende nett av stier og seterveier som gjør området til et eldorado for vandrere og syklister. På Fagerhøy er det lett å finne tilbake til roen og livslysten.

Pellestova Hotel Hafjell

På toppen av Hafjell, direkte inn i høyfjellet 970 moh, ligger nybygde Pellestova Hotell Hafjell. Pelle Skalmstad tok med seg det kasserte grisehuset fra gården Skalmstad, og satte det opp på den beste beliggenheten han fant på Hundersetra i Øyerfjellet. I 1945 fikk den vesle bua navnet «Pellestova», og var opprinnelsen til dagens hotell. Hotellet er viden kjent for god mat og god stemning.

Dette er stedet hvor du kan senke skuldrene og føle deg som hjemme. Både sommer og høst er det fantastisk terreng for både sykling og vandring. I tillegg ligger hotellet kun kort avstand fra et av Europas beste downhill-anlegg, Hafjell Bike Park. På hotellet serveres svært god mat med kortreiste råvarer.

Venabu Fjellhotell

Venabu Fjellhotell ligger på fjellovergangen mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen ved FV27, med flott utsikt til Rondanes topper. Venabu ble etablert i 1947, og eies og drives av familien Tvete. Her finner du et av landets flotteste turområder sommer og vinter. Venabu er kjent for godt kjøkken med lokale fristelser.

En meget populært aktivitet er rideturer i fjellet med Venabustallen. Det arrangeres også fotokurs og yoga. Hver onsdag serveres spesialiteten «Norsk Matbord» dekket med spennende retter basert på fisk, vilt og bær.

Les mer: Høstferie på Venabu Høyfjellshotell

Strand Fjellstue

I vakre Espedalen, 730 meter over havet, ligger Strand Fjellstue flott til med utsikt over Espedalsvatnet, omkranset av høye fjell, fjellvann, dyreliv og en fantastisk rik floraStrand Fjellstue er et gammelt bruk fra 1700-tallet i Espedalen i Gausdal.

Strand Fjellstue er et fantastisk utgangspunkt for flotte fjellturer hele året, med Langsua Nasjonalpark som nærmeste nabo. Fjellstua har også flott beliggenhet rett ved Espedalsvatnet, og her finnes det mulighet for å leie robåter, båt med elektrisk motor, kajakker og kanoer. Strand Fjellstue har et eget Fjellbakeri.

Sikkilsdalseter Fjellstue

Sikkilsdalseter Fjellstue ligger storslått til ved foten av Jotunheimen. Setra er fra 1700-tallet, og har fortsatt mye av den gamle sjarmen i seg. Sikkilsdalen er kanskje mest kjent for de årlige hesteslippene, men turisttrafikken går helt tilbake til midten av 1800 tallet. Setra har siden 1868 vært forpaktet av Sandefamilien.

Sikkilsdalen er et ypperlig utgangspunkt for fotturer. DNT sitt løypenett går gjennom området med varierte ruter med alt fra lett terreng til topper på over 1800 m. For de som er glad i å fiske, kan området by på godt ørretfiske på flere vann.

Ilsetra

Ilsetra ligger på tuftene fra en gammel seter fra 1600 tallet på toppen av Hafjell 950 moh, og er bygget som en fjellgård laftet tømmer og stav laft. På Ilsetra bor du litt annerledes. Istedenfor vanlige hotellrom, får du din egen leilighet som er i byggene som former tunet på fjellet.

Med nærhet til både Hafjell Bike Park, milevis med tur- og sykkelterreng med tilrettelagte stier og veier, så er Ilsetra det perfekte rekreasjonsområdet. Avslutt dagen med et bad i det oppvarmede utendørsbassenget! På høsten kan du også oppleve den store høstutstillingen på Ilsetra med anerkjente nasjonale kunstnere, som arrangeres i samarbeid med Galleri Zink.

Les mer: Høstustillingen på Ilsetra

Videre lesing…

0 kommentarer