Oppdag de små alpinperlene i høyfjellet

Skrevet av Visit Lillehammer

26. januar 2018

Visste du at velkjente høyfjellsdestinasjoner som Venabygdsfjellet, Espedalen og Nordseter også har et supert alpintilbud? Det er ingen tvil om at det er langrenn som er høysetet på disse destinasjonene, men alle er skjønt enige om at det er suverent med en alpinbakke i tillegg. Foto: Guro Håvardsrud / Spidsbergseter

Spidsbergseter Skisenter på Venabygdsfjellet

Spidsbergseter ligger på Venabydsfjellet, som en perle ved porten til Rondane. I et langrennsterreng som innbyr til en tur utenfor løypene. Vel og merke hvis skiene er litt bredere enn normalt. Bare 500 meter fra Spidsbergseter Rondane Resort ligger Spidsergseter Skisenter med to tallerkenheiser og tre nedfarter, her er det også masse off piste muligheter, rails og hopp og ei kuleløype.

– Vi opplever at dette er et viktig supplement til vårt tilbud vinterstid. Det er selvfølgelig populært for barnefamiliene. Vi har skiutleie, skiskole, varmestue og kiosk. Brukere er både hyttefolk og hotellgjester både herfra og Venabu Fjellhotell, samt lokalbefolkning forteller markedssjef på Spidsbergseter Julia Hamre om heisen som kom på plass i 1990.

PES8710-e1453900099163

Spidsbergseter Skisenter ligger i forbindelse med Spidsbergseter Resort Rondane på Venabygdsfjellet

Dalseter Skiheis i Espedalen

Dalseter Høyfjellshotell i Espedalen har de hatt slalåmbakke i veldig mange år. Heisen har gjennom alle disse årene bidratt til mye moro og lek. Langrenn er viktigst, men som Grethe på Dalseter sier:

-For oss og våre gjester er det viktig med dette tilbudet. I mange sammenhenger  gjør det det lettere å få med ungdommen til fjells ett år eller to ekstra for skiferie. Ofte snakker vi om at litt kjøring i bakken brukes som en belønning etter en langrennstur. Selvfølgelig er bakken også viktig for hyttefolk både i Espedalen og Skåbu, og de som bor fast i Skåbu, forteller Grethe. Hun mener at dette er en fin bakke å starte i, og det er mange muligheter bade med skogsløype og hopp.Heisen har vært på Dalseter så lenge Grethe kan huske. I bilder og filmer fra 50 og 60 tallet er heisen er med, til stor glede for mange danske skiturister den gangen, forteller Grethe.

IMG_4692.JPG

Det er fantastisk utsikt mot Jotunheimen fra Dalseter

Dalseter2.jpeg

Dalseter Skiheis ligger ved Dalseter Høyfjellshotell i Espedalen

Nevra Skiheis på Nordseter

I likhet med de andre stedene har også Nordseter, som er Lillehammer sin egen fjellbygd også lange tradisjoner. Nordseter har egen skiheis med en nedfart og mange små upreppede løyper i skogen. Skiheisen passer perfekt for barnefamilier som ønsker å lære seg slalåm, telemark eller snowboard. Små barn kan kose seg alene i bakken. Bakken er en av de første i området som åpner for sesongen på natursnø. Nevra Skiheis er en koppheis på 500 m med en høydeforskjell på 80 meter.

NevraSkiheis

Nordseter ligger kun en lite kvarters kjøretur fra Lillehammer, og har en egen skiheis

Videre lesing…

Sykkeltur med barna

Sykkeltur med barna

Foto: Birken/Geir Olsen __ Lars Ragnar Manengen (39) har syklet flere stier og grusveier i fjellet enn de aller...

les mer
Hytta som base i sommer

Hytta som base i sommer

Derfor skal du velge hytta som base Lillehammer og Gudbrandsdalen er Norges største hytteregion. I år er det året du...

les mer

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *