Oppdag de små alpinperlene i høyfjellet

26 jan, 2018

Visste du at velkjente høyfjellsdestinasjoner som Venabygdsfjellet og Espedalen også har et supert alpintilbud? Det er ingen tvil om at det er langrenn som er høysetet på disse destinasjonene, men alle er skjønt enige om at det er suverent med en alpinbakke i tillegg.

Spidsbergseter Skisenter på Venabygdsfjellet

Spidsbergseter ligger på Venabydsfjellet, som en perle ved porten til Rondane. I et langrennsterreng som innbyr til en tur utenfor løypene. Vel og merke hvis skiene er litt bredere enn normalt. Bare 500 meter fra Spidsbergseter Rondane Resort ligger Spidsergseter Skisenter med to tallerkenheiser og tre nedfarter, her er det også masse off piste muligheter, rails og hopp og ei kuleløype.

– Vi opplever at dette er et viktig supplement til vårt tilbud vinterstid. Det er selvfølgelig populært for barnefamiliene. Vi har skiutleie, skiskole, varmestue og kiosk. Brukere er både hyttefolk og hotellgjester både herfra og Venabu Fjellhotell, samt lokalbefolkning forteller markedssjef på Spidsbergseter Julia Hamre om heisen som kom på plass i 1990.

Spidsbergseter Skisenter

Spidsbergseter Skisenter ligger i forbindelse med Spidsbergseter Resort Rondane på Venabygdsfjellet

Dalseter Skiheis i Espedalen

Dalseter Høyfjellshotell i Espedalen har de hatt slalåmbakke i veldig mange år. Heisen har gjennom alle disse årene bidratt til mye moro og lek. Langrenn er viktigst, men som Grethe på Dalseter sier:

-For oss og våre gjester er det viktig med dette tilbudet. I mange sammenhenger  gjør det det lettere å få med ungdommen til fjells ett år eller to ekstra for skiferie. Ofte snakker vi om at litt kjøring i bakken brukes som en belønning etter en langrennstur. Selvfølgelig er bakken også viktig for hyttefolk både i Espedalen og Skåbu, og de som bor fast i Skåbu, forteller Grethe. Hun mener at dette er en fin bakke å starte i, og det er mange muligheter bade med skogsløype og hopp.Heisen har vært på Dalseter så lenge Grethe kan huske. I bilder og filmer fra 50 og 60 tallet er heisen er med, til stor glede for mange danske skiturister den gangen, forteller Grethe.

Les mer: Dalseter Skiheis

Fra alpinbakken på Dalseter

Dalseter Skiheis ligger ved Dalseter Høyfjellshotell i Espedalen

Les også: Supre reisemål for skiferie med hele familien

Videre lesing…

0 kommentarer