Gudbrandsdalen – en uendelig stor lekeplass

Skrevet av Eva Johnsen

14. juni 2018

Lillehammer og Gudbrandsdalen er som en uendelig stor lekeplass med fantastiske naturområder og aktivitetstilbud. Fjellheimen byr på flotte fjellturer, sykling på grus, sti eller i utforløyper, riding i fjellet, rafting, elvebrett og juving i Sjoa, kano- og kajakkpadling, hundekjøring på barmark og mye, mye mer. 

I området finner du 10 av Norges flotteste fjellområder med Kvamsfjellet, Gålå, Venabygdsfjellet, Kvitfjell, Skeikampen, Espedalen / Skåbu, Øyerfjellet / Hafjell, Nordseter, Synnfjell og Sjusjøen. Her har du også tilgang til to av Norges nasjonalparker, Rondane og Langsua. Alle områdene har utallige aktivitetsmuligheter og milevis med noen av landets beste tur- og sykkelstier. 

Alle fjellområdene kan tilby supre overnattingssteder fra høyfjellshotell og fjellstuer til hytter og leiligheter. Uansett hvor du befinner deg vil det være kort avstand til neste fjellområde, eller til sjarmerende handelssentrum med unik trehusbebyggelse som Lillehammer og landsbyen Ringebu. 

Les mer: 10 populære fjellområder du enkelt kan reise til

8 supre aktiviteter for høsten:


Downhill og Bike Parks

Downhill passer alt fra nybegynnere til profesjonelle. Hafjell Bike Park omtales som Europas beste. Her tilbys heisbasert sykling. Sjusjøen Mountain Bike Park har et variert utvalg av sykkelløyper og stier.


Les mer


Rafting, riverboard og juving i Sjoa

Prøv rafting i Sjoa som er kjent som Norges absolutt beste raftingelv, og er en fantastisk opplevelse. Du kan også prøve deg på riverboarding, juving og brupendling. 


Les mer


Fjellridning

Opplev fjellet fra hesteryggen! Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall. Her kan alle som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen bli med på tur, fra nybegynner til mer erfaren.  Bli med på rideferie og rideweekend, heldagsturer, 3-, 2, og 1-timers turer.


Les mer

Fjelltur

Opplev den spektakulære naturen med flotte fjellturer og fjelltopper med utsikt så langt øyet kan se. Gudbrandsdalen byr på mange flotte fjellområder og toppturer. 


Les mer


Sykling

Gudbrandsdalen er et sykkeleldorado. Mulighetene er mange, her finner du fantastisk sykkelterreng både for nybegynnere og de litt mer erfarne. Alt fra mer teknisk krevende ruter til snillere turer på gode fjell- og seterveger og lett fjellterreng. Fjellområdene har et rikt nett av skiltede ruter.


Les mer


Kano- og kajakk

Å padle er en idyll og en flott måte å utforske naturen på. I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. 


Les mer


Hundekjøring på barmark

Du kan også prøve hundekjøring på barmark om sommeren. La ivrige trekkhunder ta deg med på en eventyrlig reise gjennom vakkert fjellandskap. Hundekjøring er en helt fantastisk måte å oppleve naturen og stillheten på. Du kan kjøre selv, eller sitte på.


Les mer


Brupendling

Brupendling er en aktivitet som er full av adrenalin: tenk deg at du står på den ene enden av brua, innfestet i klatresele og solide tau. Så mangler det kun at du tar et bittelite skritt før du er i ”fritt fall” ned mot elva. Heldigvis strammer tauene seg gradvis før du er helt nede, og du oppnår en pendelbevegelse over mot den andre siden av brua. 


Les mer

Send oss en melding

Informasjon
Denne siden bruker cookies (informasjonskapsler) til å samle data som senere vil bli brukt til analyse- og markedsføringsformål.

Videre lesing…

Lei El-sykkel i Lillehammer

Lei El-sykkel i Lillehammer

El-sykkel er en fin måte å komme seg rundt i Lillehammers bratte gater. Ta en sightseeing tur til byens attraksjoner,...

les mer
Sykkeltur med barna

Sykkeltur med barna

Foto: Birken/Geir Olsen __ Lars Ragnar Manengen (39) har syklet flere stier og grusveier i fjellet enn de aller...

les mer
Hytta som base i sommer

Hytta som base i sommer

Derfor skal du velge hytta som base Lillehammer og Gudbrandsdalen er Norges største hytteregion. I år er det året du...

les mer

0 kommentarer