Sykkeltur med barna – anbefalt av Lars Ragnar Manengen

Skrevet av Visit Lillehammer

24. juni 2021

Foto: Birken/Geir Olsen

Lars Ragnar Manengen (40) har syklet flere stier og grusveier i fjellet enn de aller fleste. Han er lommekjent, og tar deg gjerne med på en guidet tur i fjellet. I så måte har han valgt å vokse opp på riktig sted.

Av Stein B. Olsen

Kort vei til nye sykkeleventyr 

Lars Ragnar har vunnet Birkebeinerrittet, blitt norgesmester i terrengsykling flere ganger, og trives på sykkelsetet. Nå tar han mer enn gjerne med seg sine to sønner ut på tur.

«Nå er gutta 5 og 7 år og trives som jeg på sykkelturer, Området er det samme som jeg sykler i, men vi velger selvfølgelig de fineste og snilleste løypene. Om du sykler alene eller sammen med ungene så kan du gjøre det i samme terrenget. Variasjonen og mulighetene er mange i hele vår region, men det handler om å velge riktig».

– Og gutta henger på?

«Nei når vi sykler i terrenget så bruker vi voksne beina og går sammen med de, det vi føles tryggest», sier Manengen.

Sykling barn øyerfjellet

Fint terreng for alle
FOTO: Lars Ragnar Manengen.

Sykling barn øyerfjellet

Det beste er om foreldre selv går på bena
FOTO:Lars Ragnar Manengen.

Oppvokst i Øyerfjellet

Lars Ragnar er oppvokst i Øyer, og det er Øyerfjellet han sykler mest i.

«Snakker vi stisykling og fjellet så er min favoritt der jeg sjøl har tilbrakt mest tid, Øyerfjellet. Lettest og finest er området rundt Pellestova, Reinsvatn med toppene Krigsfjell, Hitfjell og Reinsfjell. Det er de mest brukte, og ikke minst mest tilrettelagte stiene. Her kan du sykle over til Sjusjøen og Nordseter. Fantastisk på vinterstid, fantastisk på sommeren enten du sykler eller går».

– Hvis du vil ha en ekstra utfordring?

«Jeg bor jo nede i Øyer sentrum, og da syklet jeg opp Hafjell om Hafjelltoppen, så fyller jeg på med noen raskere og brattere stier ned igjen til bygda etter endt tur. De stiene vi har på fjellet er utfordrende nok for alle, det handler bare om å sette sammen en tur som passer for deg, enten du syklet EL-sykkel eller vanlig sykkel, sier Lars Ragnar.

Skeikampen

«Skeikampen er kanskje det største området, og med de fineste stiene med lengre strekker og litt brattere fjell. Skeikampen og Gålå henger sammen har mange muligheter».

«Ringebu begynner også å bli mye brukt, og har mange stier både nede i dalsiden, men også oppe på fjellet. Med Friisvegen, og Venabygdsfjellet som utgangspunkt har en mange flotte turer. Lenger nord har vi Kvamsfjellet med Smukksjøen, Høvringen, Formokampen og da kan en ta turen ned igjen til Otta», forteller Manengen.

-Verdens beste arena for stisykling?

«Det er vel kanskje å ta i litt, men jeg har hatt mange utenlandske kollegaer på besøk som skryter uhemmet av det terrenget og de mulighetene vi har i denne regionen», sier den sindige øyværingen som har holdt på med terrengsykling snart en mannsalder, og har syklet de ritt som finnes både i Norge og utlandet. Tre ganger norgesmester og vinner av Birkebeinerrittet nå sykkelguide og ikke minst familiefar sykler han fortsatt mye, og gleder seg over nye muligheter i et terreng som har alle utfordringer.

Sykkel øyerfjellet

Videre lesing…

Ekte sykkelglede i Ringebu

Ekte sykkelglede i Ringebu

SykkelVIKU 5. - 8. august 2021 er fylt opp med opplevelser for deg som liker sti, grus og -landeveissykling. I tillegg...

les mer

0 kommentarer