Utforsk Lillehammer med elsykkel!

16 mai, 2023

Elsykkel egner seg godt som transport dersom du ønsker å utforske Lillehammer-regionen uten bil. Det er fleksibelt og enkelt, og tar deg dit du vil når du vil. Flere steder i regionen har utleie av elsykler, både bysykler og terrengsykler. 

Utleie av elsykkel

I sentrum av Lillehammer kan du leie elsykkel på Stasjonen (Hotell og kafe på Lillehammer Skysstasjon). Her kan låne en el-sykkel til 150 kr/time, dagsleie kr 490. Ønsker du  flere dager anbefaler vi å booke via Hafjell Bike Park. For lengre turer anbefales å ta med lader som kan hentes i resepsjonen, syklene kan imidlertid gå i mange timer uten å gå tom for strøm.

–> Les mer om utleie av elsykkel på Stasjonen

Utleie av elsykkel finner du også på Hafjell og Skeikampen ikke langt fra Lillehammer.

–> Sykkelutleie (terrengsykler , fulldempede sykler og el-sykler)  i Lillehammer-regionen

 

To elsyklister utenfor Lillehammer Togstasjon

Anbefalte turer i Lillehammer

Besøk byens attraksjoner og utsiktspunkter eller pakke sekken for en dagsutflukt til fjells!

 

Kulturhistorisk rundtur

Kombinert med besøk på byens museer

Lengde på tur: ca. 4,5 km

Fra sentrum sykler du sørover Kirkegata forbi Søndre park (Park Cafeen i Søndre park er et populært spisested for byens innbyggere). Følg skiltene videre til Maihaugen. På Maihaugen ligger også Norges Olympiske museum og Norges Postmuseum.

Etter et besøk på vakre Maihaugen kan du fortsette Maihaugvegen/Sigrid Undsets veg forbi Stampesletta med Kristins og Håkons hall fra OL 94. På venstre side av vegen ligger Bjerkebæk – Sigrid Undsets hjem med sin flotte historiske hage.

Kombiner gjerne turen med en runde oppom hoppbakken (se beskrivelse OL 94 rundtur) eller fortsett Nordsetervegen ned til sentrum. Et stopp i gågata med besøk på en av de koselige kafeene er obligatorisk. Og et besøk i Lillehammer Kunstmuseum på Stortorget anbefales på det sterkeste.

–> Se turen på Trailguide

Maihaugen

Maihaugen | Foto: Visit Lillehammer

OL 94
Rundtur med fantastisk utsikt

Lengde på tur: ca. 11 km eller 32 km (bob- og akebanen)

 En tur til toppen av Lysgårdsbakken hoppanlegg (OL arena 1994) for å nyte byens beste utsikt kan anbefales (ca. 5 km). Med el-sykkel kommer du opp bakkene lekende lett. Du kan velge å parkere sykkelen i nederste del av hoppbakken for å ta stolheisen til toppen eller gå de 936 trappetrinnene til topps og ta stolheisen ned igjen. Det er også en fin rundtur å sykle opp til toppen av hoppbakken, følg Birkebeinervegen rundt de siste svingene og ta til venstre inn Kantvegen (vegen går mellom Birkebeineren Skistadion og Lysgårdsbakken hoppanlegg). Ønsker du en tur innom Birkebeineren Skistadion følg Birkebeinervegen rett fram.

Tilbake til Lillehammer kan du sykle Nordsetervegen ned igjen (noe mer trafikkert veg) eller sykle samme veg tilbake. Stikk gjerne en tur innom Stampesletta med Kristin og Håkons hall fra OL 94. I enden av Stampesletta (Sigrid Undsets veg) ligger Badedammen og Mesnaelva som er et populært badested for byens befolkning.

Ønsker du et ekstra adrenalinkick, kan du ta en sykkeltur til Lillehammer Olympiske bob- og akebane på Hunderfossen, og prøve hjulbob. En fin tur er å sykle om Fåberg og Hunderfossvegen, ca. 16 km hver veg.

lillehammer

Utstikt fra Lysgårdsbakken | FOTO: Ian Brodie

Håndverksruta om Fåberg
Kombiner sykkeltur i flott kulturlandskap med besøk på lokale håndverksutsalg

Lengde: 18 km

Kombiner sykkeltur og besøk hos lokale produsenter. En fin rundtur er å besøke Fabrikken og Ment porselenutsalg på Fåberg, og evt. et badestopp på Jorekstad Fritidsbad.

Fabrikken ligger sentralt i Lillehammer i Løkkegata 9. Her finner du verksteder, atelier og utsalg av glasskunst, smykker, keramikk, billedkunst m.m.

 For å sykle til Ment, følg Storgata og Gudbrandsdalsvegen på fine tilrettelagte sykkelveger forbi Høyskolen i Innlandet (HINN), og ta til venstre ned Brunlaugbakken til Fåberg. Her finner du skilt til Ment. Faste åpningstider er torsdager 16-20,  fredager og lørdager 12-16, og utenom åpningstidene kan besøk bookes.

Fra Ment kan du fortsette ned til brua over Lågen, og sykle videre Steinkista til Jorekstad Fritidsbad. Fra Jorekstad går turen i flott kulturlandskap langs Jørstadmovegen til Vingnes. På Vingnes kan du ta en stopp på Skibladnerbrygga. Her er en fin badeplass (Vingnesvika) om du føler for en dukkert i Mjøsa. Tilbake til Lillehammer sykler du over Vingnesbrua.

(Alternativt kan du også sykle langs Gausdalsvegen fra Jorekstad tilbake til Høyskolen og samme veg tilbake til Lillehammer).

Ment

Født på Fåberg, Ment for verden (fabrikk og porselenutsalg) | FOTO: Ment

Med el-sykkel til fjells

Lengde på rundtur: ca. 40 km.

 Med el-sykkel er det lett å tråkke seg opp bakkene til Lillehammers nærliggende fjellområder; Nordseter (14 km), Sjusjøen (19 km) og Hafjell (15km)/Øyerfjellet.

Her kan du velge en rundtur hvor du sykler opp til Sjusjøen over til Nordseter (eller motsatt veg), og tilbake til Lillehammer. Det er også gode muligheter for å sykle videre innover Øyerfjellet på fine seterveger, og ned til Hafjell. Dette blir en noe lengre tur. Fra Hafjell kan du sykle langs Hundervegen og Gudbrandsdalsvegen tilbake til Lillehammer (15 km).

Sykling innover Øyerfjellet, rett ved Hafjell

Sykkeltur i vennlig landskap på Øyerfjellet | FOTO: Esben Haakenstad

Panoramavegen
Flott kulturlandskap og fantastisk utsikt

Lengde på tur: ca. 20 km

For en storslått utsikt over Lillehammer og Mjøsa sørover anbefales en middels krevende tur på vestsiden av Mjøsa. Fra Lillehammer sykler du over Vignesbrua og følger skilt mot Saksumdal. Etter en gradvis stigning til toppen av Vingnes, følg Vottestadvegen (lokalt omtalt som Panoramavegen) til Brattberg gård. Dette er vegens høyeste punkt, og her kan du nyte utsikten før du tar samme veg tilbake. Turen foregår på fine grusveger, og er ca. 10 km hver veg.

gudbrandsdalen

Kulturlandskap i Gudbrandsdalen | FOTO: Esben Haakenstad

Videre lesing…

0 kommentarer