Klar for festivalsommeren?

7 apr, 2022

Det finnes en rekke musikk, kultur og matfestivaler i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Spiss ørene, skjerp smaksløkene og gjør deg klar for en sommer og høst full av nye opplevelser. Her får du oversikten i kronologisk rekkefølge.

Litteraturfestivalen i Søndre Park

Norsk Litteraturfestival 30.mai – 05.juni

Nobelprisvinnere, internasjonale stjerneforfattere, humor, språksjov og konserter utgjør høydepunktene i årets utgave av Norsk Litteraturfestival.

Les mer: Programmet for Litteraturfestivalen

Main Street Music Festival 16.-18.juni

Main Street Music Festival er en utendørs folkefest, i en gate midt i sentrum av Lillehammer. Festivalen vil være under fine og varme sommerdager i juni 2022. Festivalen er også et samarbeid mellom Main Street, Lillehammer Sentrum drift og Lillehammer kommune. Samt en mengde uvurderlige støttespillere blant byens næringsliv.

Les mer: Artister og program

Rondaståk

Foto: Bård Gundersen

Fjellfestivalen Rondaståk 16.-19.juni

Fjellfestivalen Rondaståk arrangeres på Gålå i Gudbrandsdalen!
Festivalen ble arrangert første gangen i 2014, og vil bli Norges beste fjellfestival.  

Les mer: Artistprogram 2022

Stallringfestivalen

Stallringfestivalen 24. – 25. juni

Velkommen til Gudbrandsdalens mest unike festival, Stallringfestival. I den historiske stallringen på Stavsplassen på Tretten rigger vi opp scene, bar, matservering, benker, bord og danseområde. Flottere ramme for musikkfestival så lett tilgjengelig og nær dørstokken hjemme skal du lete lenge etter.
Artister: YMSE, Get Rythm, Gunslingers, Local Heroes – En hyllest til Dire Straits, Country Queens Folk Band, G-35 og STAS.

Les mer: Stallringfestivalen 

Deltagere på Countryfestivalen Vinstra

Foto: Thomas Petterson / Country Music Festival Vinstra

Country Music Festival Vinstra 6.-10. juli

Aksel Hennie som Peer Gynt

Foto: Bård Gundersen

Peer Gynt på Gålå 5.-13. august

Aksel Hennie spiller Peer Gynt på Gålå i 2022.Aksel Hennie spiller Peer Gynt på Gålå i 2022. – Jeg er ydmyk og overveldet, sier han om å skulle dykke ned i Peers verden på Gålå.

I Gudbrandsdalen, en time nord for Lillehammer, blir Henrik Ibsens drama og historiske person Peer Gynt feiret i en av Norges største kulturfestivaler, Peer Gynt stemnet.

Les mer: Peer Gynt på Gålå 2022

Høgfjellskonserten ved Rondane

Høgfjellskonserten kan du nyte i fantastiske omgivelser. Foto: Bård Gundersen

Høgfjellskonserten ved Rondane 13. august

Under festivalen bør du også få med deg Høgfjellskonserten «Ved Rondane». Konserten trekker årlig 2000 tilskuere og regnes som et høydepunkt i festivalprogrammet. Midt i Rondane, ca. 900 m.o.h. vil noen av Norges beste musikere innta scenen med Rondane som bakteppe.

Skeikampenfestivalen 12.-13. august

Skeikampenfestivalen er en lokal festival på Skei i Gausdal kommune. Festivalen ble startet i 2018 under navnet Gausdalfestivalen. Vi er en utendørs fjellfestival, med vakre Skeikampen som ruver 1123 m.o.h som bakgrunn til scenen.

Artister: Rotlaus, Halva Priset, En Dags Pause – Jahn Teigen tribute band, Local Heroes – En hyllest til Dire Straits, Odd Nordstoga, Hagle, Trang Fødsel, Black Ice (AC/DC coverband), Avløserlaget (podkast)

Les også: Overnatting i Gausdal

Opp i Bakken

Opp i Bakken 20. august

Ventetiden er over, endelig blir OL-bakken fra ´94 konsert arena!
Lars Winnerbäck kommer med stort band.  Med seg i bakken får Lars et av Norges kanskje beste og
mest hardt arbeidende liveband; nemlig CC Cowboys. Gutta feirerderes 30-års jubileum som band og de lover gamle slagere og nyere låter, framført med større trøkk enn noen gang.  

Lillehammer Live

Lillehammer Live 26.-27. august

Lillehammer Live finner sted på vakre Strandpromenaden like utenfor Lillehammer sentrum, med idylliske Mjøsa som nærmeste nabo. Her kan du oppleve artister som Veronica Maggio, Postgirobygget, Dagny, Hellbillies, Chris Holsten,  Ruben og 06 Boys

På festivalområdet får du servert deilig lokal mat.

LES MER: Slik blir festivalen

Kokker på Lillehammer Mataukfestival

Lillehammer Mataukfestival 7.-8. oktober

Lokal mattradisjon og produksjon formidles gjennom Lillehammer Mataukfestival. Høsten er tradisjon for matauk, altså innhøsting av mat fra naturen. Årets tema er skog, fjell og vidde. Hit kommer lokale produsenter, kokker, fiskere og jegere. Under festivalen kan du få med deg utstillere gjennom hele den sjarmerende gågata i Lillehammer sentrum. Her blir det smaksprøver og informasjon.

LES MER: Opplevelser i Lillehammer

Dølajazz 2022

DølaJazz 20.-23.oktober

Velkommen til folkefest i Lillehammer sentrum, med konserter døgnet rundt og program for barn og voksne. Gjennom 4 dager arrangerer DølaJazz ca. 45 arrangementer med over 200 artister på 6-8 forskjellige scener. Festivalen er den eneste jazzfestivalen i regionen og tilbyr norsk kvalitetsjazz i møte med Norden. Velkommen til en møteplass på tvers av generasjoner.

Stavsmartn

Stavsmartn 21.-23. oktober

I mer enn 200 år har Stavsmart´n blitt arrangert. Fra gammelt av var dette et hestemarked der kjøp og salg av hester var det sentrale. I seinere tid har dette utviklet seg til at opplevelsen står i fokus. Også i dag kan du få kjøpt hest på markedet, men i tillegg kan du kjøpe og selge lokal mat, husflid og håndverk og landbrukartikler. Under Stavsmart´n arrangeres det også hesteoppvisning med premiering det er verdt å få med seg.

LES MER: Dette er Stavsmart´n

Bilde av sau

Fårikålfestivalen

Fårikålfestivalen er en årlig festival på høsten med fokus på sau, mat og tradisjoner. Her kan du få med deg både Fåredrag, fårspill med mer.

Videre lesing…

0 kommentarer