Klar for festivalsommeren?

10 apr, 2024

Det finnes en rekke musikk, kultur og matfestivaler i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Spiss ørene, skjerp smaksløkene og gjør deg klar for en sommer og høst full av nye opplevelser. Her får du oversikten i kronologisk rekkefølge.

Rondaståk

Foto: Bård Gundersen

Fjellfestivalen Rondaståk 20.-23.juni

Fjellfestivalen Rondaståk arrangeres på Gålå i Gudbrandsdalen!
Festivalen ble arrangert første gangen i 2014, og vil bli Norges beste fjellfestival.

Les mer: Artistprogram 2024

Deltagere på Countryfestivalen Vinstra

Foto: Thomas Petterson / Country Music Festival Vinstra

Country Music Festival Vinstra 3.-7. juli

Aksel Hennie i Peer Gynt_Bård Gundersen

Foto: Peer Gynt AS

Peer Gynt på Gålå 1.-10. august

Mads Ousdal er tilbake som Peer Gynt på Gålå i Erik Ulsbys regi.  Nå kan du sikre deg billett til sommerens høydepunkt!

I Gudbrandsdalen, en time nord for Lillehammer, blir Henrik Ibsens drama og historiske person Peer Gynt feiret i en av Norges største kulturfestivaler, Peer Gynt stemnet.

Les mer: Peer Gynt på Gålå 2024

Høgfjellskonserten på Kvamsfjellet

Høgfjellskonserten kan du nyte i fantastiske omgivelser. Foto: Bård Gundersen

Høgfjellskonserten ved Rondane 10. august

Under festivalen bør du også få med deg Høgfjellskonserten «Ved Rondane». Konserten trekker årlig 2000 tilskuere og regnes som et høydepunkt i festivalprogrammet. Midt i Rondane, ca. 900 m.o.h. vil noen av Norges beste musikere innta scenen med Rondane som bakteppe.

Skeikampenfestivalen 9.-10. august

Skeikampenfestivalen er en lokal festival på Skei i Gausdal kommune. Festivalen ble startet i 2018 under navnet Gausdalfestivalen. Vi er en utendørs fjellfestival, med vakre Skeikampen som ruver 1123 m.o.h som bakgrunn til scenen.

Artister: Postgirobygget, Staysman, Synne Vo. Wig Wam, DDE, Erik & Kriss, Valentourettes og The Dogs.

Les også: Skeikampenfestivalen

Lake`s on fire festival på Lillehammer

Lake`s on fire festival 23.-24. august

Lake’s on fire festival er en spektakulær to-dagers festival som finner sted ved Lillehammer Camping. Med et variert utvalg av musikk, fra rock og pop til elektronisk og hip-hop, samt deilige matboder, kunstinstallasjoner og aktiviteter for hele familien, er dette et arrangement du ikke vil gå glipp av. Sikre deg billetter nå!

Les mer: Artister Lake s on fire festival

Lillehammer Live

Lillehammer Live 6.-9. september

Lillehammer Live er Innlandets største musikkfestival, og arrangeres på Stampesletta i Lillehammer hvert år. Artistene du kan oppleve er: Dumdum Boys, Ylvis, Odd Nordstoga og Ingebjørg Bratland, Arif, Sivert Høyem, Carola, Emma Steinbakken og Kjartan Lauritzen.

På festivalområdet får du servert deilig lokal mat.

LES MER: Slik blir festivalen

Gudbrandsdal Musikkfest

Gudbrandsdal Musikkfest
27.-29.september

Folkeleg klassisk & klassisk folkemusikk med toppartistar på eventyrlege konsertarenaer over heile Gudbrandsdalen!

Gudbrandsdal Musikkfest byr på magiske kulturopplevingar der publikum og artistar får møte det beste av vår eigen musikktradisjon i samspel med perler frå det klassiske repertoaret.

Les mer: Gudbrandsdal Musikkfest

Dølajazz 2024

DølaJazz 17.-20.oktober

Velkommen til folkefest i Lillehammer sentrum, med konserter døgnet rundt og program for barn og voksne. Gjennom 4 dager arrangerer DølaJazz ca. 45 arrangementer med over 200 artister på 6-8 forskjellige scener. Festivalen er den eneste jazzfestivalen i regionen og tilbyr norsk kvalitetsjazz i møte med Norden. Velkommen til en møteplass på tvers av generasjoner.

Stavsmartn

Stavsmartn 18.-20. oktober

I mer enn 200 år har Stavsmart´n blitt arrangert. Fra gammelt av var dette et hestemarked der kjøp og salg av hester var det sentrale. I seinere tid har dette utviklet seg til at opplevelsen står i fokus. Også i dag kan du få kjøpt hest på markedet, men i tillegg kan du kjøpe og selge lokal mat, husflid og håndverk og landbrukartikler. Under Stavsmart´n arrangeres det også hesteoppvisning med premiering det er verdt å få med seg.

LES MER: Dette er Stavsmart´n

Bilde av sau

Fårikålfestivalen

Fårikålfestivalen er en årlig festival på høsten med fokus på sau, mat og tradisjoner. Her kan du få med deg både Fåredrag, fårspill med mer.

Tidligere festivaler

Litteraturfestivalen i Søndre Park

Norsk Litteraturfestival 27.mai- 2.juni

Forfattere fra hele verden på Norsk Litteraturfestival!
I slutten av mai fylles Lillehammer av forfattere og litteratur. Vi kan garantere ord som beveger og opplevelser som tar deg en tanke videre. Vi får besøk av forfattere fra 30 land og alle verdenshjørner som skal diskutere temaer som angår oss alle.

Les mer: Programmet for Litteraturfestivalen

Lyden av Innlandet - lillehammer Main Street Festival

Lyden av Innlandet – Lillehammer Main Street 7.-8.juni

Lillehammer Main Street presenterer musikk fra vårt eget fylke. Vi garanterer høy kvalitet med dedikerte musikere. Stedet er kulturhuset Banken og også rundt i byen. Festivalen vil være under fine og varme sommerdager i juni 2024. Festivalen er også et samarbeid mellom Main Street, Lillehammer Sentrum drift og Lillehammer kommune. Samt en mengde uvurderlige støttespillere blant byens næringsliv.

Les mer: Artister og program

Videre lesing…

0 kommentarer