Klar for festivalsommeren?

11 apr, 2023

Det finnes en rekke musikk, kultur og matfestivaler i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Spiss ørene, skjerp smaksløkene og gjør deg klar for en sommer og høst full av nye opplevelser. Her får du oversikten i kronologisk rekkefølge.

Litteraturfestivalen i Søndre Park

Norsk Litteraturfestival 22.- 28.mai

Forfattere fra hele verden på Norsk Litteraturfestival!
Vi får besøk av forfattere fra 30 land og alle verdenshjørner som skal diskutere temaer som angår oss alle. Ambisjonen for Norsk Litteraturfestival 2023 er kort og godt å åpne vinduet bredt for omverdenen og slipper inn nye, spennende – men også etablerte og interessante – forfattere i en stor, berikende diskusjon om verden vi alle lever i.

Les mer: Programmet for Litteraturfestivalen

Main Street Music Festival 8.-10.juni

Main Street Music Festival er en utendørs folkefest, i en gate midt i sentrum av Lillehammer. Festivalen vil være under fine og varme sommerdager i juni 2023. Festivalen er også et samarbeid mellom Main Street, Lillehammer Sentrum drift og Lillehammer kommune. Samt en mengde uvurderlige støttespillere blant byens næringsliv.

Les mer: Artister og program

Rondaståk

Foto: Bård Gundersen

Fjellfestivalen Rondaståk 15.-18.juni

Fjellfestivalen Rondaståk arrangeres på Gålå i Gudbrandsdalen!
Festivalen ble arrangert første gangen i 2014, og vil bli Norges beste fjellfestival.

Les mer: Artistprogram 2023

Deltagere på Countryfestivalen Vinstra

Foto: Thomas Petterson / Country Music Festival Vinstra

Country Music Festival Vinstra 5.-9. juli

Aksel Hennie i Peer Gynt_Bård Gundersen

Foto: Bård Gundersen

Peer Gynt på Gålå 4.-12. august

Aksel Hennie er tilbake som Peer Gynt på Gålå i Per-Olav Sørensens regi – for siste gang. Forestillingen begeistret publikum og anmeldere i 2022, og nå kan du sikre deg billett til sommerens høydepunkt!

I Gudbrandsdalen, en time nord for Lillehammer, blir Henrik Ibsens drama og historiske person Peer Gynt feiret i en av Norges største kulturfestivaler, Peer Gynt stemnet.

Les mer: Peer Gynt på Gålå 2023

Høgfjellskonserten på Kvamsfjellet

Høgfjellskonserten kan du nyte i fantastiske omgivelser. Foto: Bård Gundersen

Høgfjellskonserten ved Rondane 12. august

Under festivalen bør du også få med deg Høgfjellskonserten «Ved Rondane». Konserten trekker årlig 2000 tilskuere og regnes som et høydepunkt i festivalprogrammet. Midt i Rondane, ca. 900 m.o.h. vil noen av Norges beste musikere innta scenen med Rondane som bakteppe.

Skeikampenfestivalen 11.-12. august

Skeikampenfestivalen er en lokal festival på Skei i Gausdal kommune. Festivalen ble startet i 2018 under navnet Gausdalfestivalen. Vi er en utendørs fjellfestival, med vakre Skeikampen som ruver 1123 m.o.h som bakgrunn til scenen.

Artister: Di Derre, Staut, Backstreet Girls, Get Rhythm, CC Cowboys, Oslo Ess, Byting, Splitter Pine – en hyllest til norsk rock

Les også: Overnatting i Gausdal

Konsert Mellom Halla med Admiral P, Bigbang og Violet Road

Mellom Halla 19. august

Velkommen til en magisk konsertopplevelse midt mellom Håkons hall og Eidsiva arena i Lillehammer. Vi gjentar suksessen fra 2022 og har gleden av å presentere tre nye artister på årets scene: Bigbang, Admiral P og Violet Road.

Les mer: Konsert Mellom Halla

Lillehammer Live

Lillehammer Live 1.-2. september

Lillehammer Live finner sted på vakre Strandpromenaden like utenfor Lillehammer sentrum, med idylliske Mjøsa som nærmeste nabo. Her kan du oppleve artister som Highasakite, Sondre Juvstad, Astrid S, Åge & Sambandet, Jaa9 & OnklP, D.D.E, Vinni og Staut.

På festivalområdet får du servert deilig lokal mat.

LES MER: Slik blir festivalen

Gudbrandsdal Musikkfest

Gudbrandsdal Musikkfest
29.september – 1. oktober

Folkeleg klassisk & klassisk folkemusikk med toppartistar på eventyrlege konsertarenaer over heile Gudbrandsdalen!

Gudbrandsdal Musikkfest byr på magiske kulturopplevingar der publikum og artistar får møte det beste av vår eigen musikktradisjon i samspel med perler frå det klassiske repertoaret.

Les mer: Gudbrandsdal Musikkfest

Kokker på Lillehammer Mataukfestival

Lillehammer Mataukfestival 6.-7. oktober

Lokal mattradisjon og produksjon formidles gjennom Lillehammer Mataukfestival. Høsten er tradisjon for matauk, altså innhøsting av mat fra naturen. Årets tema er skog, fjell og vidde. Hit kommer lokale produsenter, kokker, fiskere og jegere. Under festivalen kan du få med deg utstillere gjennom hele den sjarmerende gågata i Lillehammer sentrum. Her blir det smaksprøver og informasjon.

LES MER: Opplevelser i Lillehammer

Dølajazz 2023

DølaJazz 19.-22.oktober

Velkommen til folkefest i Lillehammer sentrum, med konserter døgnet rundt og program for barn og voksne. Gjennom 4 dager arrangerer DølaJazz ca. 45 arrangementer med over 200 artister på 6-8 forskjellige scener. Festivalen er den eneste jazzfestivalen i regionen og tilbyr norsk kvalitetsjazz i møte med Norden. Velkommen til en møteplass på tvers av generasjoner.

Stavsmartn

Stavsmartn 20.-22. oktober

I mer enn 200 år har Stavsmart´n blitt arrangert. Fra gammelt av var dette et hestemarked der kjøp og salg av hester var det sentrale. I seinere tid har dette utviklet seg til at opplevelsen står i fokus. Også i dag kan du få kjøpt hest på markedet, men i tillegg kan du kjøpe og selge lokal mat, husflid og håndverk og landbrukartikler. Under Stavsmart´n arrangeres det også hesteoppvisning med premiering det er verdt å få med seg.

LES MER: Dette er Stavsmart´n

Bilde av sau

Fårikålfestivalen

Fårikålfestivalen er en årlig festival på høsten med fokus på sau, mat og tradisjoner. Her kan du få med deg både Fåredrag, fårspill med mer.

Videre lesing…

0 kommentarer