Opplev høstens kulturmeny i Gudbrandsdalen

20 sep, 2021

Høsten er magisk. Naturen kler seg i vakre farger og det lokale matfatet bugner over av fantastiske råvarer. Drømmer du om lave skuldre, flotte naturopplevelser og kvalitetstid med dine nærmeste? Da er dette det perfekte tidspunktet å ta en liten pause fra hverdagsstresset. Nå er det supre forhold for alt fra flotte turer i fjellet til koselige byturer med gode kultur- og matopplevelser. Høsten byr i tillegg på mange flotte arrangementer, med alt fra matfestivaler og konserter til kunstutstillinger. 

Utsiktsbakken i Lillehammer i Lillehammer

Lillehammer sentrum ligger vakkert til som porten til Gudbrandsdalen der Mjøsa møter Lågen, midt mellom noen av landets mest populære fjellområder. 

Foto: Jørgen Skaug

By, fjell og dal i skjønn forening

Sjarmerende Lillehammer sentrum ligger som en perle mellom noen av landets med populære fjellområder. Byen som er kjent som porten til Gudbrandsdalen, er helt unik med den gamle og fargerike trehusbebyggelsen. Her ligger en av Norges koseligste handlegater med mange sjarmerende butikker og spesialforretninger, trivelige kaféer, flotte resturanger og et rikt kulturtilbud.

Lillehammer er det perfekte stedet for en helgetur med partneren eller gode venner, og hit reiser du enkelt med bil eller tog. Hva med en tur på Maihaugen, Norges Olympiske Museum eller Lillehammer Kunstmuseum?

I tillegg har du tilgang på flotte fjellområder rett rundt hjørnet. Det er nettopp mulighetene for byliv og kulturopplevelser i kombinasjon med fjellet som gjør turen til Lillehammer ekstra opplevelsesrik for mange. Både Sjusjøen, Nordseter og Hafjell ligger 15 – 20 min unna, og du kan enkelt komme deg til fjells med buss.

 

Gågata i Lillehammer

Sjarmerende Lillehammer Sentrum er kjent for sin historiske trehusbebyggelse og en av Norges koseligste handlegater.

Foto: Geir Olsen

Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer. 

Foto: Hilde Fauskerud

Sjekk ut: I høst er det mange flotte arrangement, utstillinger og festivaler du kan få med deg i området. Her finner du høstens festivaler og arrangement

Gudbrandsdalen – en reise i hjertet av Norge

Å reise i Gudbrandsdalen er en reise i hjertet av Norge. Har du litt ekstra tid bør du legge reisen langs Gudbrandsdalsvegen. Her kan du oppleve «det norskeste av det norske» med utallige kulturperler, vakker natur, kortreist mat og naturbaserte opplevelser.

Reisen går fra Lillehammer i sør til Rondane nasjonalpark i nord. Her kjører du gjennom et pulserende kulturlandskap med gårder, vakre kirker og sjarmerende byer og landsbyer langs veien.

I samme dalføre kan du følgePilegrimsleden gjennom dalen og opp på fjellet mot Trondheim og Nidarosdomen. På sin vei er den innom Ringebu Stavkirke er en av Norges flotteste stavkirker. 

Ringebu Stavkirke

Ringebu Stavkirke ligger flott til på en høyde med utsikt over Gudbrandsalen. Stavkirken er en av Norges vakreste
Foto: Ian Brodie

Landsbyen Ringebu – «Norges minste by»

Den sjarmerende Landsbyen Ringebu ligger i hjertet av Gudbrandsdalen, og blir ofte kalt «Norges minste by». Her må du gå innom velkjente og omtalte «Annis Pølsemakeri» som du også finner i Mathallen i Oslo. I uke 40 (2021) kan du oppleve Fårikåluka med uike arrangement knyttet til sau, mat og hygge.

Annis pølsemakeri

En tur innom Annis Pølsemakeri er en fristelse for ganen. Her kan du fråtse i fantastiske og lokale råvarer

Tradisjonelle og spennende overnattingssteder

I hele regionen finner du tradisjonelle og spennende overnattingssteder som byr på gode opplevelser. Opplev tradisjonsrike fjellstuer og høyfjellshotell, sov i et elgtårn under åpen himmel, prøv den populære glampingen, nyt historiske hotell, bo på gård eller lei en hytte på fjellet.

Spidsbergseter Resort

Fjellområdene byr på mange hjemmekoselige og historiske fjellstuer og høyfjellshotell. Her får du deilig lokal mat med sesongens råvarer og avslappende stemning. | Foto: Ian Brodie, Spidsbergseter Resort Rondane.

Les mer: Høyfjellshotell og fjellstuer

Glamping ved Åstaelva

Glamping blir mer og mer populært. Hos Sjusjøen Husky Tours kan du oppleve en helt spesiell natt ute i naturen. Her finnes det også kanoer du kan benytte, og finnes det anledning må du prøve deg på en tur med hundespann på hjul frem til domen.

Les mer: Sov under stjernene

Elgtårnet i Espedalen

Elgtårnet i Espedalen er et kjempepoplært overnattingssted. Tårnet ligger kun en liten halvtimes gange fra Dalseter Høyfjellshotell og Ruten Fjellstue. Her sover du tett på dyrelivet under stjernene.

Les mer: Unike overnattingssteder 

Videre lesing…

0 kommentarer