Hytta blir treningsbase for Johannes

29 apr, 2020

Skeikampen er et eldorado for trening. Sommer og vinter.

Foto: Jøra BYGG/NTB Scanpix

Langrennsløperen Johannes Høsflot Klæbo (23) har lagt ned utallige treningstimer med base på Skeikampen. Nå har han fått sin egen hytte i det som han sier er et eldorado for trening sommer som vinter. Skeikampen er et variert fjellområde, og ligger ca 45 min med bil fra Lillehammer.

Av Stein B. Olsen

Johannes er ikke ukjent med Skeikampen. Langrennsstjernens familie har hatt hytte her i mange år, og Johannes har brukt hytta som base for mang treningsturer både på beina og ski.

Nå har 23-åringen fått sitt eget krypinn.

Hytta til Johannes Klæbo på Skeikampen

Foto: Jøra Bygg/NTB Scanpix

– Skeikampen er et eldorado for trening, både på vinter og sommer. Her kommer jeg til å tilbringe mye tid i årene fremover, sier langrennsstjernen i en e-post sendt til NTB.

– Familien har vært masse på Skeikampen gjennom mange år. Jeg kjenner derfor stedet og terrenget der godt fra før, tilføyer han.

Må vente

Nøklene til den nye treningsbasen fikk han nylig. Samtidig medfører viruskrisen at 23-åringen utsetter innvielsen.

– Det ble en kjapp overlevering av hytte og nøkler sist uke. Da det anbefales kun høyst nødvendige fritidsreiser og hytteturer, så får jeg vente en liten stund til det blir lengre opphold der, sier Klæbo.

– Åpningen av hytta med venner og kjente lar vente på seg på grunn av koronasituasjonen. Det blir mange muligheter til det senere. Nå er det liv og helse som gjelder – både i innland og utland. Og det er viktigere enn at jeg får åpnet og trent ordentlig på hytta, tilføyer han til NTB

Klæbos hytte i Slåseterlia ble påbegynt på sensommeren i fjor. Etter planen skulle den vært overtatt før påske, men som følge av virussituasjonen ble det en kort utsettelse.

God investering

Da Klæbo i april i fjor offentliggjorde at han hadde kjøpt seg hytte ville han ikke snakke om hvor mye penger som var lagt inn i prosjektet. Langrennsstjernen omtalte samtidig prosjektet som «en god investering både på kort og lang sikt».

Mandag røpet 23-åringen i sin ukentlige videoblogg at han har fått god hjelp av blant andre mamma Elisabeth med å legge siste hånd på det som blir hans nye treningsbase.

Ønsker du tips til overnatting og aktiviteter på Skeikampen?

Ønsker du reisetips til Skeikampen, Lillehammer eller Gubrandsdalen?

Opplevelser slik du vil ha dem finner du her…

Videre lesing…

0 kommentarer