Det er servert: Velkommen til bords!

15 sep, 2021

Vår region har lange tradisjoner med å ønske publikum velkommen til bords.  Høsten er tida for å høste inn maten, enten det gjelder det som vokser i jorda, vilt eller husdyr. Nå bugner det med gode tilbud i hele regionen, og nå er det tid for å nyte matopplevelser i trygge sosiale rammer. Det mobiliseres i hele regionen, og nå er tida for å nyte friske herlige råvarer, store matopplevelser og ikke minst lokalmatarrangement.

LES MER: Matrute Gudbrandsdal: Besøk våre lokalmatarrangement

Kokker på Lillehammer Mataukfestival

Jubileum for MATAUKFESTIVAL i Lillehammer 1.-2.oktober

Matauk er viktig i vår region og vi er stolte av at vi år kan invitere til Mataukfestival for tiende gang i hjertet av Lillehammer Sentrum. Intensjonen med mataukfestivalen er å sette fokus på de lokale råvarene, inspirere til bruk av lokale råvarer, tilgangen til lokale råvarer og naturens spiskammer som ressurs.

Festivalen er en kombinasjon av lokalmatsprodusenter, kokker som viser hvordan man best mulig kan utnytte råvaren med gode og enkle oppskrifter fra festivalscenen. Det vil bli arrangert egne matkurs med fagfolk som brenner for lokalmat og faget.

  • Bondens Marked med salgsstand på Lilletorget
  • Salg av lokalmat gjennom hele gågata
  • Ta med egne epler og press deilig eplejuice
  • Lær om ølbrygging og siderproduksjon med en smak av verden
  • Baking og salg av surdeigsbrød ved Masovn Mølle
  • Smaksprøver fra scenen
Salgsvarer på Mataukfestivalen

Fårikåluka i Ringebu fra 1.- 9. oktober

Fårikåluka arrangeres i uke 40, i Ringebu sentrum. Det bys på ulike spennende tema og mindre arrangement hos bedriftene i landsbyen Ringebu.

Høstmarked på Jevne gård 8.-9. oktober

Jevne gård har det i hele sommer vært gårdskafe. Driverparet Inger Lise og Erling Jevne  er 13. generasjon drivere, og gården som ligger strategisk til inntil E6 vil være vertskap for et eget høstmarked 8,-9. oktober.

Jevne gård samarbeider med Mat fra Øyerfjellet om Matmarked på gården. Det vil være salg av lokalmat og Gårdskafé inne og ute på tunet.

Lam, fjellgris, storfekjøtt, spekepølser, poteter, bringebærprodukter, friske drikker, honning, aioli,  egg, syltetøy, garn og skinn

Videre lesing…

Klar for festivalsommeren?

Klar for festivalsommeren?

Det finnes en rekke musikk, kultur og matfestivaler i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Spiss ørene, skjerp smaksløkene...

les mer
Høsttilbud på overnatting

Høsttilbud på overnatting

Det er mange gode tilbud på overnatting i Lillehammer og Gudbrandsdalen i høst. Sjekk ut tilbudene her!Sjusjøen Husky...

les mer

0 kommentarer