Det er servert: Velkommen til bords!

30 aug, 2022

Vår region har lange tradisjoner med å ønske gjester velkommen til bords.  Høsten er tida for innhøsting av mat, fra hage, åker, skog og fjell. Nå er tida for å nyte friske herlige råvarer, store matopplevelser og besøke lokale matarrangement.

 

Kokker på Lillehammer Mataukfestival

Mataukfestivalen i Lillehammer sentrum arrangeres i forbindelse høstferien, 7.-8. oktober 2022
Foto: Lillehammer sentrum

Matfestivaler og marked høsten 2022 

I løpet av høsten får du mange muligheter for å både kjøpe og smake spennende lokale råvarer på markeder og festivaler i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Petter & Vendela som konferansierer på Lillehammer Mataukfestival

Matautfestivalen 7.-8. oktober | Setter fokus på bruk av lokale råvarer, tilgang til lokale råvarer og naturens spiskammer som ressurs. Petter & Vendela kommer tilbake som konferansierer.

Les mer: Mataukfestivalen i Lillehammer sentrum

Salgsvarer på Mataukfestivalen

Fårikåluka 1.- 8. okt. | Byr på spennende tema og mindre arrangement hos ulike bedrifter i Landsbyen Ringebu

Les mer: Fårikålfestivalen i Landsbyen Ringebu

Jevne Gård

Høstmarked på Jevne Gård 8. oktober | Arrangeres i samarbeid med Mat fra Øyerfjellet. Det vil være salg av lokalmat og Gårdskafé inne og ute på tunet. Høstkonsert med blant annet Rebekka Opdal og Paula Strand.

Matmarked på Pellestova

Matmarked på Pellestova 17.-18. september | Bøndene i Mat fra Øyerfjellet stiller med forskjellige boder med egenprodusert mat. Her får du fersk fjellgris, lam, kje, grønnsaker- og mange andre kortreiste godsaker.

Les mer om matmarked på Jevne Gård og Pellestova: Matrute Gudbrandsdal: Besøk våre lokalmatarrangement

Innhøsting av mat på Jevne Gård | Foto: Matrute Gudbrandsdalen

Restauranter med lokal mat på menyen

Lillehammer og Gudbrandsdalen har en stolt mattradisjon, og flere spisesteder har en meny med kortreist og lokal mat. Du kan du oppleve mattradisjoner fra flere hundre år tilbake, alt fra enkle hverdagsretter til sjenerøse festmåltider. Rømmegrøten står ofte på bordet, det samme gjelder retter basert på elg og annet vilt, fisk fra de reneste fjellvann, og selvfølgelig frukt og bær fra naturen og egen hage til dessert.

På den nye restauranten ELV i Lillehammer sentrum får du pirret smakssansene i et festmåltid. Hos Annis Spiseri i Landsbyen Ringebu får du kortreiste matretter, rett ved slakterbutikken Annis Pølsemakeri. Lillehammer Mikrobryggeri er etablert i det opprinnelige bryggeriet på Lillehammer.

Magisk stemning på Restaurant ELV

Ved Restaurant Elv i Lillehammer sentrum servers en smaksmeny på 10 serveringer. Menyen er sammensatt i samarbeid med dyktige lokale matprodusenter, hovedsakelig fra Innlandet.

Venner som koser seg med god mat og drikke

Ved Lillehammer Mikrobryggeri  får du smake egenprodusert øl, matretter med basis i lokale råvarer og et innblikk i Lillehammers historie.

Historiske hotell, fjellhotell og fjellstuer som alle setter ekstra fokus på matopplevelser basert på lokale matvarer er Nermo Hotell, Pellestova, Skåbu Fjellhotell, Venabu Fjellhotell og Sygard Grytting.

Les mer: Restauranter med lokal mat på menyen i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Lokale råvarer fra Gudbrandsdalen

Ønsker du å handle noen av de gode råvarene for å bruke de i ditt eget kjøkken?  Butikkene Hafjell Slakteri og Annis Pølsemakeri er gode utsalg av lokal mat.

Tips: Kunne du tenke deg å få maten (nesten) ferdig tilberedt av en kokk? Kokken Tor sine gourmetkasser er matkasser for den som ønsker det lille ekstra å kose seg med. 

Ikke glem å besøke et av regionene matmarkeder eller matfestivaler for å kjøpe inn dine egne råvarer for høstens matlaging. 

Annis pølsemakeri

Annis Pølsemakeri, den lokale slakteren i landsbyen Ringebu

Kokken Tor

Kokken Tor, kjent fra suksessen Flying Culinery Circus, mannen bak gourmet(mat)kassene som produseres hjemme på gården i Øyer. 

Les mer: Matrute Gudbrandsdalen guider deg blant spisesteder og produsenter av lokal mat i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Videre lesing…

Høstfjellet kaller!

Høstfjellet kaller!

Høstfjellet er magisk. Naturen kler seg i vakre farger og det lokale matfatet bugner over av fantastiske råvarer....

les mer

0 kommentarer