Høstferie med firbeinte venner

20 aug, 2018

Det er ingen grunn til å etterlate familiens beste venn i hundepensjonat når resten tar høstferie. De fleste av hotellene og attraksjonene i Gudbrandsdalen har husket at også Trofast er et familiemedlem.

Av Liv Maren Mæhre Vold

– Det betyr mye at det går an å ta ham med. Da slipper man å tenke på å sette bort hunden selv om man skal finne på noe, sier Merete Almehagen og Kathrine Hagen. Nettopp det at Troy også kan være med, gjør det enklere å velge attraksjoner for guttene.

– Man kan være mer spontan, og vi trenger ikke å planlegge like mye. Hunderfossen tar jo gjerne en del timer, og det er lenge å være hjemme alene for Troy, forteller Almehagen.

Glad hund på tur
Hund sammen med to gutter i traktor

Den ti år gamle gordon setteren Troy er vant til å være med på tur i fjellet til alle årstider, men har aldri før vært med i Hunderfossen, selv om både Einar og Eskil (8 år) gjerne besøker parken. Selv Troy ser ut til å trives i en grønn John Deere.

Alltid med

Som lillehamringer flest er de mye ute på tur, og Troy er alltid med.
– Vi er mye i fjellet, og særlig Neveltoppen er perfekt for barnefamilier. Gutta er glade i en fjelltur, enten det er skiturer på vinteren eller turer på Nordseter og Sjusjøen om sommeren. Troy storkoser seg også på fjellet. Det er veldig greit å kunne ta ham med enten vi skal på fjellet eller som for eksempel i Hunderfossen Eventyrpark med guttene, forteller Almehagen, mens Troy inspiserer hundenes eget vannhull i parken.

Familie på tur med hund

UT PÅ TUR: Merete Almehagen, Kathrine Hagen og åtteåringene Einar og Eskil tar ofte en tur til fjells med Gordon setteren Troy

Familiemedlem

Direktør i Hunderfossen Eventyrpark, Hogne Høstmælingen, sier at deres erfaring er at gjester som har hund, også ser på den som et svært viktig familiemedlem.

– Som familiepark med et bredt tilbud for alle, ønsker vi derfor også å inkludere hunden i denne tenkningen. På Hunderfossen Camping er det ofte store nasjonale hundeutstillinger, og det er naturlig for oss å se dette i sammenheng, mener Høstmælingen, og forteller at parken har gjort flere tilpasninger for familier som vil ta med seg hunden.

Hund med familie i Hunderfossen Eventyrpark

PAUSE: Mens gutta freser rundt i parken på jakt etter morsomme attraksjoner, tar Merete Almehagen og Kathrine Hagen en velfortjent pust i bakken sammen med Troy. – At det går an å ta med hunden, gjør det lettere å velge hvor man skal dra. Det kan bli mange timer alene hjemme ellers, mener Merete

Tilrettelagt

– Vi har vært bevisste på å beholde skogen mot sør på parkeringen for at de som har hund skal kunne parkere i skyggen, og vi tillater alle å ta med sin hund i parken, uten billett, så lenge den føres i bånd, og at man selvfølgelig benytter hundepose. «Vofsebaren» ved Traktorbanen er det for øvrig også veldig mange som setter pris på.

Hund som slapper av i skyggen i Hunderfossen

EGEN BAR: Hundene i Hunderfossen har fått egen Vofsebar ved traktorbanen på bondegården

En hund etter bil

Norsk Vegmuseum på Hunderfossen ønsker også hunder velkommen i uteområdene på museet.

-Det er mulig å få en skål til vann, og ringer for å binde fast hunden dersom man har behov for det. Det er veldig mange som går tur med hunden i området hele døgnet, og hunden må gjerne bli med, unntatt inne på utstillingen, forteller Astrid Stubrud.
-Det handler om hensynet til hundene, som skal slippe å sitte en hel dag i bilen. Det handler også om at hele familien skal få ta del. Når familiens familiealbum tas ut av bokhyllen er det hyggelig å se at hunden også var med, sier Cathrine Wilhelmsen fra Lilleputthammer Familiepark, hvor hunder også er hjertelig velkomne. Vi har egen mat/drikkestasjon med «tomleplass» og vannskåler til utlån.

Også Maihaugen er et yndet sted for hundeeiere – både i og utenom åpningstiden. Hunden er hjertelig velkommen ute på museet så lenge den er i bånd, men ikke inne i utstillingshusene. Museet opplyser at mange velger å legge lufteturen til friluftsmuseet, og at de også deler ut hundeposer dersom noen mot formodning skulle ha glemt sin hjemme.

Hund på maihaugen

MORGENTUR: Maihaugen er også et yndet sted å ta med bikkja på tur, ikke minst legger mange lillehamringer morgenturen om friluftsmuseet. 

Hunden med på hotellet

De aller fleste overnattingsstedene i regionen, åpner også for å ta med hunden på hotell eller hytte i større eller mindre grad.

-Vi synes det er hyggelig å kunne promotere oss som et hundevennlig overnattingssted, og har noen hytter, leiligheter og rom hvor hunder er hjertelig velkommen sammen med ansvarlige eiere. Passer du på at hunden ikke blir satt igjen alene, er til sjenanse for andre med bjeffing, ødelegger noe og at det rengjøres godt før avreise, er det ikke noe problem, sier Bente Martinsen ved Lillehammer Fjellstue og hytteutleie.

Redder glemske hundeeiere

I resepsjonen har de også et lite utvalg av hundeartikler til salgs, som potesokker, hundemat, godbiter, og mat og drikkeskåler.

-Sistnevnte kan også lånes hvis det har blitt glemt hjemme. Vi låner også ut håndtak som kan skrus ned i bakken, slik at hunden kan bindes ute, sier Martinsen, og minner om å ta med pose.

-Vi er veldig opptatte av å holde naturen ren, så det er vikitig for oss at alle våre gjester tar opp avføringen etter sin hund. Vi har små, sorte poser til gratis utdeling i resepsjonen, forteller hun.

Barn foran trollet i Hunderfossen Eventyrpark

EN HUND ETTER TROLL: Troy (10) har aldri vært i Hunderfossen før, men lar seg ikke skremme av trollet.

BÅNDTVANG: Generell båndtvang fra 1. april til 20. august. Utvidet båndtvang i områder der husdyr beiter fra 20. august til 1. oktober. Det vises til lokal forskrift om båndtvang for hund, sjekk med kommunen i det området du skal ferdes. God tur!

Videre lesing…

0 kommentarer