Et vintereventyr i snø og is

4 jan, 2024

Et vintereventyr i snø og is

For åttende året på rad skaper Elisabeth Kristensen magi av snø og is i Hunderfossen Vinterpark. Hun oppfordrer alle til å komme seg ut å leke i snøen.

Snøhotellet i Hunderfossen Vinterpark

Foto: Julie Aaland

Eventyrlig iskunst

Elisabeth Kristensen reiser verden rundt og er en høyt merittert skulptør. Hun er Norges eneste heltidskunstner som arbeider med snø og is. Denne vinteren har hun for åttende året på rad laget eventyrlige kulisser til Hunderfossen Vinterpark. Årets tema vil være 40 års jubileum og norske eventyr.

 – Det er fantastisk å lage kunst av is og snø. Det er så deilig å være ute og leke hele tiden. Jeg bruker å si at lidenskapen er nordmenn født med. Alle som har vokst opp i Norge har laget snøskulpturer. Vi har jo alle vært med å bygget en snømann for eksempel, forteller Kristensen.

Skandinavias sydligste snøhotell ligger i hjertet av Hunderfossen Vinterpark. Alt interiør og eksteriør er laget av snø og is. Hotellet har egen isbar med kalde forfriskninger og Norges største iskatedral. Her skal det arrangeres bryllup og barnedåp i løpet av vinteren.

Over 20.000 kilo is har gått med til årets utstilling.

LES MER OM HUNDERFOSSEN SNØHOTELL

Kunst vi er avhengig av.

-Det er store temperatursvigninger, det er en av utfordringene med denne typen kunst. Ryker det noe, og det gjør det jo av og til, så må vi prøve å lime det sammen igjen med vann. Noen ganger må vi begynne helt på nytt igjen, forteller Kristensen og smiler.

I tillegg til eventyrlige isskulpturer, snøhotell og iskatedral kan gjestene som besøker vinterparken i Hunderfossen oppleve teaterforestillinger, lekne snøtroll, snørafting, kanefart, barnescooter, eventyrgrotte og mye mer. Hver kveld i Vinterparken avsluttes med spektakulært fyrverkeri akkompagnert av «I Dovregubbens hall» av Edvard Gried.

Publikum får oppleve en litt annerledes park enn de er vant til på sommeren. I følge parken selv en minst like morsom park.

Isskulpturene i parken er nydelig lyssatt i ulike farger. Isbaren og iskatedralen har stjernehimmel i taket, du kan kose deg rundt et opplyst «bål» eller få et soverom med «peis». Lyssettingen skaper en helt spesiell stemning.

– Alt er jo gjennomsiktig i isen, så alt du gjør på den ene siden vises på den andre. Skal du lage en nese i stein får du skygge på den ene siden, men det får du ikke i is, for det finnes ingen skygge. Så man må være nøyaktig og tålmodig når man lager skulpturene. De må være like fine fra alle sider.

LES MER OM HUNDERFOSSEN VINTERPARK

Hunderfossen Vinterpark

Foto: Joakim Mangen

Kom dere ut å lek

– Det som tiltrekker meg mest med denne jobben i tillegg til at jeg får være ute hele tiden, er at vi jobber med vann som kroppen består av, og som jordkloden består av og som alle er avhengig av for å leve. Det er noe helt spesielt. Jeg tror alle fasineres og tiltrekkes av det på en eller annen måte.

Kristensen håper at mange kommer for å oppleve iskunsten og den eventyrlige atmosfæren som er skapt i Hunderfossen Vinterpark.  Parken har åpent fra 9-10/2, 15-17/2, 20-24/2 og fra 29/2-2/3 fra klokken 18.00-20.30. Hun håper vinterparken vil inspirere flere til å komme seg ut å leke med snø og is.

– Jeg vil gjerne at folk skal komme seg ut å leke. Jeg håper at når folk kommer hit og ser dette, at de da får lyst til å være ute og prøve selv. Det ønsker jeg veldig.

Videre lesing…

0 kommentarer