Eventyrlig camping i Gudbrandsdalen!

21 mar, 2024

Velger du campingferie i sommer regner vi med du er på utkikk etter en sosial, avslappende og fleksibel ferie. Og, skal ferien tilpasses både minstemann, tenåringen, foreldre og besteforeldre? Da har du her i Lillehammer og Gudbrandsdalen et unikt utgangspunkt for å oppdage et sommereventyr med innhold for alle! 

Utendørs svømmebasseng på Mageli Camping

 Avslappende på Mageli Camping ved Gudbrandsdalslågen

På campingferie finner barna alltid flere å leke med!

«Det som gjør campingferie til et bra valg for barnefamilier, er at barna har alltid noe å gjøre, og de finner alltid flere å leke med!» sier Tove Mageli Kronborg ved Mageli Camping, som har mange års erfaring med å ønske barnefamilier velkommen til campingferie.

«Her på Mageli er det bassenget og trampoliner som ofte blir populære hos barna som kommer på besøk. I tillegg er det populært at vi ikke ligger langt fra en haug av attraksjoner, her tenker jeg spesielt på Hunderfossen Eventyrpark, Hafjell, Kvitfjell og veldig mange flotte turmuligheter, for eksempel toppturer i fjellet rundt oss. Videre liker vi å anbefale en tur til for eksempel Go Rafting Sjoa som en spennende dagsutflukt»

–> Les mer om Hunderfossen Eventyrpark kun 20 minutter sør for Mageli
–> Finn flere tips til: naturopplevelser for barnefamilier i Lillehammer og Gudbrandsdalen

En campingplass er et paradis for barnefamilier. Barna finner garantert lekekamerater blant de andre ferierende. Og har barna det bra, ja da slapper de voksne av. I tillegg gir campingferie høy fleksibilitet, spesielt om du er på tur med campingvogn eller bobil. Vi gir deg i denne artikkelen en rekke tips til anbefalte aktiviteter for de minste, de mellomste og de største barna, aktiviteter for hele familien sammen. 

Barnelek på Mageli Camping i Øyer

Lekeområdet på campingen er populært, og et fint sted å finne nye lekekamerater | Foto: Mageli Camping, Daniel Nordby

En stressfri ferie med «noe å gjøre for alle»

En vellykket ferie baserer seg på at alle behovene i reisefølget er dekket, og her står opplevelsene i kø kun et steinkast unna. Dersom ferien skal tilpasses en urolig liten småtass, en tenåring som fort kjeder seg, voksne som vil oppleve mest mulig, eller besteforeldre som helst vil slappe av og nyte roen og stillheten i omgivelsene, så er du på rett sted. Vi forstår at det er viktig å tenke på at barn i ulike aldre har ulike behov. Vi har derfor laget en guide med våre beste tips til aktiviteter tilpasset de ulike aldersgruppene:

Rafting i Hunderfossen Eventyrpark

Rafting i Hunderfossen Eventyrpark | Foto: Joakim Mangen

Falkesteinen med utsikt utover Gudbrandsdalen Foto: Anette Munch, Gudbrandsdalsvegen

Fantastiske turmuligheter i nærområdet, her fra Tankeplass på Fåvang | Foto: Anette Munch, Gudbrandsdalsvegen

I området finner du familie- og fornøyelsesparker med Hunderfossen Eventyrpark og Lilleputthammer i spissen, gårdsopplevelser hvor barna kan møte dyrene, bade- og lekeland hvor barna kan boltre seg, barnevennlige museer og kulturopplevelser, rideturer i fjellet, høydepark og klatrevegger, hjulbobdownhill sykling og rafting for de tøffeste, og ikke minst et eldorado av friluftsaktiviteter for barnefamilier med aktiviteter som sykling, vandring, kano og kajakk.

"Flow"klypa i Hafjell Bike Park

Mange muligheter for naturbaserte aktiviteter i nærområdet. Her fra Flowklypa, en barnevennlig nedfart i Hafjell Bike Park | Foto: Gisle Johnsen

Aktivitetsguide for hele familien sammen

Ikke noe er bedre enn å gjøre aktiviteter sammen med hele familien. Da skapes det gode minner dere kan dele sammen lenge i etterkant. Her er noen tips til aktiviteter dere kan gjøre sammen som en familie:

Besøk vakre Maihaugen

Ta en tur på friluftsmuseet på Maihaugen. Maihaugen på Lillehammer er et stort friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne. Les mer om alle aktiviteter for barn på Barnas Maihaugen.

Maihaugen

Maihaugen med aktiviteter både for barn og besteforeldre!  | Foto: Visit Lillehammer

80-talls tenåring på Maihaugen

Tilbake i tid på Maihaugen | Foto: Jørgen Skaug

Ta en tur til landsbyen Ringebu

Ta en tur til den sjarmerende landsbyen Ringebu. Her finner du et stort utvalg av spesialforretninger i et trivelig sentrum. Landsbyen Ringebu er en levende landsby og om sommeren er det torghandel hver lørdag i perioden juli – medio august.

2 damer koser seg med is i sommervarmen

  Sommeridyll i landsbyen Ringebu

Hunderfossen Eventyrpark for hele familien

Hunderfossen Eventyrpark er hele Norges Eventyrpark. Hunderfossen Eventyrpark har troll og eventyr som tema. Her kan de voksne gjenoppleve barndomsminner, og dele gode og spennende opplevelser med barna. Attraksjonene er tilpasset alt fra de minste til de voksne. I tillegg er Barnas Gård Hunderfossen en perfekt kombinasjon med Eventyrparken.

Klatreparken i Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark er gøy for hele familien / Foto: Joakim Mangen

Familietur til Lillehammer Sentrum

Lillehammer Sentrum er kjent som en UNIK by med sitt sjarmerende handelsmiljø, rike kulturliv og sin herlige lune atmosfære. Det er alltid noe å oppleve i Lillehammer Sentrum, og barna elsker å sykle eller løpe i vannet på Sigrid Undsets plass.

Gågata i Lillehammer sentrum

Sjarmerende Lillehammer Sentrum / Foto: Ian Brodie

Familievennlige campingplasser i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Hunderfossen Camping med Hunderfossentrollet i bakgrunnen

 Hunderfossen Camping : Camping midt i Eventyrverden

Lillehammer Camping

 Lillehammer Camping : Vakkert beliggende ved Mjøsa nære Lillehammer Sentrum

Olympiaparken Camping

Olympiaparken Camping: Finner du på Birkebeineren Skistadion i Lillehammer

Mageli Camping på Tretten

 Mageli Camping og Hytter: Familievennlig campingplass rett ved Gudbrandsdalslågen

Kalv i trillebår på Paulsrud Gård

 Paulsrud Gård: En liten perle for familien

Hytter ved vannkanten på Rybakken Camping

 Rybakken Hytter og CampingI nærheten av sommer- og vinteraktiviteter for hele familien

Regnbue over Odden Camping

 Odden Camping: Hyggelig campingplass ved Gudbrandsdalslågen

Videre lesing…

0 kommentarer