Din guide til eventyrlig camping

1 apr, 2022

Velger du campingferie i sommer er det desidert den mest sosiale, avslappende og fleksible ferien du kan få. Dersom ferien skal tilpasses både minstemann, tenåringen, foreldre og besteforeldre, så er campingeventyr i Lillehammer og Gudbrandsdalen den perfekte ferien for alle.

Badebassenget hos Mageli Camping

 Avslappende på Mageli Camping ved Gudbrandsdalslågen

En stressfri ferie med «noe for alle»

En campingplass er et paradis for barnefamilier. Barna finner garantert lekekamerater eller noe å gjøre, enten dere stopper innom eller er faste beboere. Og har barna det bra, ja da slapper de voksne av. I tillegg gir campingferie høy fleksibilitet, spesielt om du er på tur med campingvogn eller bobil. Da kan du reise rundt på tur i området, eller kjøre videre til neste sted allerede neste dag. Vi gir deg i denne artikkelen en guide til anbefalte aktiviteter for de minste, de mellomste og de største barna, aktiviteter for hele familien sammen, og ikke minst en guide til flotte og barnevennlige campingplasser.

«Jeg elsker å hoppe på trampoline og bade», sier Vicktor (5). Familien på 3 (snart 4) er faste beboere på Mageli Camping som er en av de største campingplassene i området rundt Hafjell, Hunderfossen og Lillehammer.

Victor og mamma

 Vicktor (5) elsker å bade og hoppe trampoline på Mageli Camping

«Det som er bra med campingferie er at barna har alltid noe å gjøre, og de har flere å leke med. Det er lagt godt til rette for barn», sier mor Vigdis Løften Wernberg. «Det gjelder ofte generelt camping, og på Mageli er det bassenget, og trampoliner som står høyest hos Vicktor i hvert fall. For folk som velger å campe i Gudbrandsdalen er det masse å se, gjøre og oppleve. Jeg tenker spesielt på Hunderfossen Eventyrpark, Hafjell, Kvitfjell og veldig mange flotte turmuligheter i umiddelbar nærhet (toppturer i fjellet), Sjoa rafting og mye mer. Her er noe for alle!!» sier hun entusiastisk. 

Familie som sykler i Hafjell

  Flotte turmuligheter i nærområdet / Foto: Hafjell

«For vår del er vi ute mesteparten av tiden. Om jeg skal komme med noen tips til noe som er viktig å ta med på campingferie, så er det første jeg tenker på badetøy, regntøy, turklær, og sko deretter. Rett og slett klær for all slags vær, da får man gjort det man har lyst til,» avslutter Vigdis. Nå er det snart klart for årets sommerferie på Mageli. 

Aktivitetsguide for de minste, de mellomste og de største

En vellykket ferie baserer seg på at alle behovene i reisefølget er dekket, og her står opplevelsene i kø kun et steinkast unna. Dersom ferien skal tilpasses en urolig liten småtass, en tenåring som fort kjeder seg, voksne som vil oppleve mest mulig, eller besteforeldre som helst vil slappe av og nyte roen og stillheten i naturomgivelsene, så er du på rett sted. Det er viktig å tenke på at barn i ulike aldre har ulike behov. Vi har derfor laget en guide med våre beste tips til aktiviteter tilpasset de ulike aldersgruppene:

Fornøyde barn i Hunderfossen Eventyrpark

Småbarnsområdet i Hunderfossen Eventyrpark / Foto: Geir Olsen

Familierafting i Sjoa

 Rafting i Sjoa for hele familien (fra 7 år) / Foto: GoRafting Sjoa

I området finner du familie- og fornøyelsesparker med Hunderfossen Eventyrpark og Lilleputthammer i spissen, gårdsopplevelser hvor barna kan møte dyrene, bade- og lekeland hvor barna kan boltre seg, barnevennlige museer og kulturopplevelser, rideturer i fjellet, høydepark og klatrevegger, hjulbobdownhill sykling og rafting for de tøffeste, og ikke minst et eldorado for friluftsaktiviteter for barnefamilier med aktiviteter som sykling, vandring, kano og kajakk.

Barnas Bokby i Lilleputthammer

Barnas Bokby på Lilleputthammer / Foto: Lilleputthammer Familiepark

Gutt i løypene i Hafjell Bike Park

Sykling i Hafjell Bike Park passer fra 7-8 år og oppover / Foto: Visnes

Aktivitetsguide for hele familien sammen

Ikke noe er bedre enn å gjøre aktiviteter sammen med hele familien. Da skapes det gode minner dere kan dele sammen lang tid i etterkant. Her er noen tips til aktiviteter dere kan gjøre sammen som en familie:

Besøk vakre Maihaugen

Ta en tur på friluftsmuseet på Maihaugen. Maihaugen på Lillehammer er et stort friluftsmuseum med over 200 bygninger fra ulike tider, utstillinger og spisesteder. Her får du flotte kulturopplevelser og mange aktiviteter for barn og voksne. Les mer om alle aktiviteter for barn på Barnas Maihaugen.

Gårdsliv på Maihaugen

Husene blir fylt med liv om sommeren på Maihaugen / Foto: Jørgen Skaug

Jente som leser bladet Topp

Tilbake i tid på Maihaugen / Foto: Jørgen Skaug

Ta en tur til landsbyen Ringebu

Ta en tur til den sjarmerende landsbyen Ringebu. Her finner du et stort utvalg av spesialforretninger i et trivelig sentrum. Landsbyen Ringebu er en levende landsby og om sommeren er det på torghandel hver lørdag i perioden juli – medio august.

2 damer koser seg med is i sommervarmen

  Sommeridyll i landsbyen Ringebu

Hunderfossen Eventyrpark for hele familien

Hunderfossen Eventyrpark er hele Norges Eventyrpark. Hunderfossen Familiepark har troll og eventyr som tema. Herr kan de voksne gjenoppleve barndomsminner, og dele gode og spennende opplevelser med barna. Attraksjonene er tilpasset alt fra de minste til de voksne. I tillegg er Barnas Gård Hunderfossen en perfekt kombinasjon med Eventyrparken.

Forventningsfulle barn foran Hunderfossen trollet

Hunderfossen Eventyrpark er gøy for hele familien / Foto: Kirsti Hovde

Familietur til Lillehammer Sentrum

Lillehammer Sentrum er kjent som en UNIK by med sitt sjarmerende handelsmiljø, rike kulturliv og sin herlige lune atmosfære. Det er alltid noe å oppleve i Lillehammer Sentrum, og barna elsker å sykle eller løpe i vannet på Sigrid Undsets plass.

Lillehammer Sentrum

Sjarmerende Lillehammer Sentrum / Foto: Ian Brodie

Familievennlige campingplasser i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Hunderfossen Camping med Hunderfossentrollet i bakgrunnen

 Hunderfossen Camping : Camping midt i Eventyrverden

Lillehammer Camping

 Lillehammer Camping : Vakkert beliggende ved Mjøsa nære Lillehammer Sentrum

Mageli Camping på Tretten

 Mageli Camping og Hytter: Familievennlig campingplass rett ved Gudbrandsdalslågen

Mesnali Leirsted

 Mesnali Leirsted: Idyllisk campingplass i flott natur 15 km fra Lillehammer

Kalv i trillebår på Paulsrud Gård

 Paulsrud Gård: En liten perle for familien

Hytter ved vannkanten på Rybakken Camping

 Rybakken Hytter og CampingI nærheten av sommer- og vinteraktiviteter for hele familien

Regnbue over Odden Camping

 Odden Camping: Hyggelig campingplass ved Gudbrandsdalslågen

Videre lesing…

Kort vei til nye eventyr!

Kort vei til nye eventyr!

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Med naturskjønne områder hvor...

les mer
Sommereventyret åpner!

Sommereventyret åpner!

Velkommen til en eventyrlig verden full av opplevelser og attraksjoner for små og store. Lillehammer og Gudbrandsdalen...

les mer

0 kommentarer