7 høstfavoritter for sykkelglade barnefamilier

18. august 2021

Lillehammer og Gudbrandsdalen er et perfekt utgangspunkt for sykkelferie med hele familien. Her finner du landets beste områder for tursykling, og sykkeleldoradoene ligger tett i tett. Vi hjelper deg med å finne de beste og fineste sykkelområdene for barnefamilier. Hit reiser du enkelt på gode og trygge bilveier.

 

Skeikampen

Sykling på Skeikampen

Foto: Jon Gunnar Henriksen

Favorittur for barnefamilier på Skeikampen: Seterrunden (3,9 km)​

Skeikampen har et stort nettverk av seterveger perfekt for sykkelturer i alle vansklighetsgrader. Her finner du ruter skreddersydd for familier, og som du fint kan kombinere med fiske, bading eller bærplukking. Du kan sykle på grusveier og stier. Skeikampen  tilbyr sykler for utleie, og har utstyr som hjelmer og sykkelvogn. 

Sjusjøen

Sykling på Sjusjøen

Foto: Visit Sjusjøen

Favorittur for barnefamilier på Sjusjøen: Sjusjøen Rundt (8 km)

Sjusjøen og omegn kan by på et enormt nettverk av sykkelruter tilpasset alle nivåer. Her finner du lette grusveier perfekte for barnefamilier som sykler med sykkelvogn, og milevis med artige stier. Sjusjøen Skisenter kan også by på Downhill sykling i Sjusjøen Mountain Bike Park. Du får kjøpt et eget sykkelkart for Sjusjøen og omegn får du kjøpt på Sport1 Sjusjøen. Sport1 Sjusjøen og Sjusjøen Skisenter tilbyr sykkelutleie. 

Hafjell / Øyerfjellet

Sykling i fjellet

Foto: Esben Haakenstad

Favorittur for barnefamilier på Hafjell / Øyerfjellet: Storfossen rundtur (5 km)

Øyerfjellet / Hafjell er et eldorado for syklister. Her finnes massevis av fine sykkelturer på koselige fjell- og seterveier og tilrettelagte sykkelstier i terrenget. Naturen er storslått med småkupert terreng. Du kan også ta gondolen i Hafjell og dra videre innover fra toppen av gondolbanen. På Hafjell finner du også Hafjell Bike Park hvor du kan prøve deg på downhill. De minste syklene passer fra 8 år.

Det finnes gode turkart for fjellet. Sykkelutleie og informasjon kan fås hos Hafjell Bike ParkSport 1 Hafjell og Pellestova. Serveringssteder på Hafjell finner du på Pellestova, Ilsetra og i anlegget til Hafjell og på Hornsjø Høyfjellshotell

Venabygdsfjellet

Stisykling i Venabygdsfjellet

Foto: Julia Hamre

Favorittur for barnefamilier på Venabygdsfjellet: Familievennlig tur til foten av Svartfjell (10 km)

Venabygdsfjellet er inngangsporten til Rondane og et populært sykkelområde. En sykkeltur på Venabygdsfjellet er en opplevelse i seg selv, her kan du oppleve det vakre fjellandskap fra sykkelsetet. Spennende sykkelstier eller behagelig grusvei – valget er ditt. Du kan leie sykkel og hjelm på Spidsbergseter Resort Rondane eller VenabuFjellhotell.  

Gålå

Sykling på Gålå

Foto: Visnes

Favorittur for barnefamilier på Gålå: Vesle-Jetningen rundt (10 km)

Det er fantastiske muligheter for fine sykkelturer i Peer Gynts rike! Her finner du turer i alle kategorier fra teknisk sykling på stier til rolig trilling over tregrensa! Gålå handel er et naturlig utgangspunkt for turer i dette området.  

Kvamsfjellet

Sykling

Foto: Ian Brodie

Favorittur for barnefamilier på Kvamsfjellet: Furusjøen Rundt (17,8 km)​

Rondablikk og Kvamsfjellet byr på fantastiske forhold og muligheter for sykling. Her kan du blant annet sykle Peer Gynt Seterveg hvor du kan oppleve idylliske setergrender og spektakulær utsikt. Furusjøen rundt er også en populær tur godt tilrettelagt for syklister i alle aldre. Det er mange flotte steder for å ta en pause med gode muligheter for fisking. Du kan leie sykler og spise lunsj eller midddag på Hotel Rondablikk.

Nordseter

Sykling på Nordseter

Foto: Nordseter

Nordseter ligger kun en kort kjøretur fra Lillehammer, og er et flott område for tursykling. Her er passe utfordringer for store og små. Du kan velge å sykle på lette veier eller krevende stier. Bussene fra Nordseter til Lillehammer kjører i sommerhalvåret med sykkelstativer for å kunne frakte sykkelturister til fjells. Du kan kjøpe sykkelkart og få turtips på Nordseter Fjellpark. Ta lunsjen på Nordseter Fjellpark Kafé & BakeriLillehammer Fjellstue eller på Hornsjø Høyfjellshotell

Videre lesing…

Høsttilbud på overnatting

Høsttilbud på overnatting

Det er mange gode tilbud på overnatting i Lillehammer og Gudbrandsdalen i høst. Sjekk ut tilbudene her!Sjusjøen Husky...

les mer

0 kommentarer