10 fjellperler til påskeferien

21 feb, 2024

I Lillehammer og Gudbrandsdalen finnes ti av Norges flotteste fjellområder som er perfekte for årets påskeferie. Velg mellom SjusjøenNordseterSkeikampenHafjellKvitfjellGålåEspedalenVenabygdsfjelletKvamsfjellet eller Synnfjell. Alle områdene har mange aktivitetsmuligheter, noen av landets beste alpinbakker og milevis med langrennsløyper.

1. Hafjell og Øyerfjellet

Langrennsløyper i Hafjell

Foto: Esben Haakenstad

Området er godt kjent for Hafjell Alpinsenter, som er et av Norges største alpinanlegg.  Men Hafjell og Øyerfjellet byr også på milevis med langrennsløyper. Her finner du også Lekeland Hafjell , Norsk Kjøretøyhistorisk Museum og  Norsk Vegmuseum. Det finnes mange muligheter for overnatting, enten du vil tilbringe påskeferien på hotell eller leie deg egen hytte. Hafjell ligger bare 15 minutter med bil unna Lillehammer. Det er også egen skibuss fra Lillehammer stasjon og til Hafjell hvis du vil reise med tog. I påsken arrangerers det både påskeskirenn, eggjakt og konserter i Hafjell og Øyer. Det arrangerer også i år Janteloppet på Mosetertoppen i Hafjell.

LES MER: Dette skjer i Hafjell i påsken

2. Kvitfjell

Treningstur langrenn i fjellheimen ved Kvitfjell

Kvitfjell er kjent for alpinanlegget, men har milevis med flotte langrennsløyper også. Foto: Espen Haakenstad.

Kvitfjell ligger praktfult til på vestsiden av Gudbrandsdalen. Fjellregionen er kanskje mest kjent for Kvitfjell Alpinanlegg som ofte blir omtalt som Norges mest spektakulære skianlegg. Området er også kjent å være Peer Gynts rike, og har også milevis med flotte langrennsløyper. Den sjarmerende landsbyen Ringebu ligger kun en kort kjøretur fra Kvitfjell. Her finnes mange overnattingsmuligheter som hotell og hytter. I påsken arrangerer Kvitfjell Alpinanlegg en rekke morsomme aktiviteter for hele familien, konsert og utforrenn.

LES MER: Dette skjer i Kvitfjell i påsken

3. Sjusjøen

Hundekjøring med Sjusjøen Husky Tours

Foto: Bård Gundersen

Sjusjøen er flere år på rad kåret til Norges beste langrennsdestinasjon. Her finner du et løypenett på 350 kilometer med nypreppede langrennsspor.  På Sjusjøen kan du også prøve hundekjøring, en fantastisk måte å oppleve naturen på. Sjusjøen er også et perfekt sted for kiting eller kanefart.  Sjusjøen ligger 25 minutter fra Lillehammer.

LES MER: Langrennsturer Sjusjøen

4. Skeikampen

Skiskole på Skeikampen

Foto: Esben Haakenstad

Skeikampen har suverene forhold for langrenn og alpint. Terrenget på Skeikampen varierer fra familievennlig til mer utfordrende. På finværsdager er det fantastisk å gå i løypenettet over tregrensen, og du får en storslått utsikt. På mer gråværsdager med mye vind, er det ypperlig å gå nede i skogsløypene. Skeikampen Alpinsenter er en perle for barnefamilier, parkkjørere og offpistentusiaster. Skeikampen ligger 45 minutter fra Lillehammer, i et fjellområde som ofte kalles Peer Gynts rike. Her finner du også KvitfjellGålå og Espedalen.  Her finnes både hotell, hytter og leiligheter til utleie. 

LES MER: Dette skjer i påsken på Skeikampen

5. Gålå

Isbading på Gålå

Blir det en riktig varm påske kan det kanskje friste med et isbad? Foto: Bård Gundersen

På Gålå  finner du flotte langrennsløyper og vakre fjellandskap. Løypenettet holder høy kvalitet på 630 kilometer.  Den nærmeste byen er Vinstra, som også er kjent som byen i Peer Gynts rike. Gålå har flere storslåtte og historiske overnattingsmuligheter.

LES MER:  Opplev Gålå

LES MER: Overnatting på Gålå Fjellhytter

6. Nordseter

På trugetur

Foto: Esben Haakenstad

Nordseter er perfekt for deg som vil kombinere opplevelsen av sjarmerende Lillehammer og fjellet med flotte langrennsturer. Nordseter ligger bare 20 kilometer fra Lillehammer og byr på et løypenett på 350 kilometer. Her finnes også et skitrekk som passer bra for de som vil lære seg å stå alpint. Nordseter har mange muligheter for utleie av både hytter og leiligheter rett ved skiløypene. 

LES MER: Overnattingsmuligheter på Nordseter

7. Venabygdsfjellet

Vinterbilde fra Venabygdsfjellet

Foto: Lundes

Venabygdsfjellet ligger i storslått natur og er forgården til Rondane Nasjonalpark. Venabygdsfjellet og Rondane har turmål av de sjeldne, og byr på flotte opplevelser. Langrennsløypene strekker seg milevis i alle retninger, og den kjente Trolløypa går over Venabygdsfjellet. Det finnes flere flotte muligheter for overnatting med flere flotte høyfjellshotell. Nærmeste sentrum er Ringebu. Venabygdsfjellet tilbyr både kanefart, guidede skiturer, påskeeggjakt og yoga i påskeferien.

LES MER: Påskeferie på Venabu Fjellhotell 

8. Espedalen og Skåbu

Skiltoversikt over langrennsløyper Espedalen

Foto: Dalseter Fjellhotell

Espedalen kalles ofte for «vår vennlige villmark». Området har svært brukervennlige fjell. Fra Skåbu starter Jotunheimvegen som tar deg rett inn i Jotunheimen nasjonalpark. Høyeste punktet i Espedalen og Skåbu er Ruten på 1517 moh., herfra får du fantastisk utsikt inn mot både Rondane og Jotunheimen. Langrennsløypene går både nede i dalen i furuskog, og opp til høyfjellet.  Det finnes mange flotte muligheter for overnatting, både høyfjellshotell, sjarmerende gårdsbruk med mye kulturarv og historie. På Elgtårnet kan du overnatte i naturen tett på dyrelivet.  I påsken arrangeres både snømannkonkurranse, kostymerenn og påskenøtter.

LES MER: Slik blir påsken på Dalseter 

9. Kvamsfjellet

Trolløypa Rondane

Foto: Terje Rakke_Nordic Life

Kvamsfjellet er et hytte og seterområdet som går inn til Rondane Nasjonalpark. Her finner du langrennsløyper i storslått natur. Området har et godt maskinpreparert løypenett på over 2500 kilometer.

LES MER: Langrenn på Kvamsfjellet

LES MER: Overnatting på Kvamsfjellet

 

10. Synnfjell

Langrennsspor opp mot Spåtindtoppen 1414 moh

I Synnfjell kan du gå i langrennsløyper helt til Spåtindtoppen 1414 m.o.h. Foto: Roger Hjelmseth

Synnfjell ligger mellom Lillehammer og Valdres og byr på naturskjønne omgivelser. Her kan du gå langrenn i et løypenett på 350 kilometer. Den høyeste toppen er Spåtindtoppen på 1414 m.o.h, og hit går det preparerte skiløyper helt til topps. Landsbyen Dokka er nærmeste handelssted. Langsua Nasjonalpark ligger i tilknytning til Synnfjell og har et  unikt østnorsk skog- og lavfjelllandskap.  Både hundekjøring og Geocaching er utbredt i Synnfjell.

LES MER: Langrenn på Synnfjell

Planlegg påskeferien i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Les også: Tilbud på overnatting og opplevelser i påskeferien
Les også: Familievennlig overnatting i Lillehammer og Gudbrandsdalen
Les også: Alle overnattingssteder (hotell, hytter og leiligheter, høgfjellshotell og fjellstuer med mer) 

Les også: Påskestemning i fjellet | Påskeprogram i den Norske fjellheimen

 

Reis grønt til påskefjellet!

Ta toget, så frakter skibussen deg rett i bakken eller i langrennsløypene fra Lillehammer skysstasjon. Skibussen går flere ganger om dagen fra Lillehammer Skysstasjon til Nordseter, Sjusjøen, Hafjell og Skeikampen.

 Les også: Hvordan komme seg til regionen med kollektivtransport

Videre lesing…

0 kommentarer