6 gode grunner til å feire påske til fjells

20 feb, 2024

Gjør deg klar for drømmepåske i Lillehammer og Gudbrandsdalen!
Her har du alle muligheter for å skape det du trenger av innhold for den perfekte påskeferien!

Velkommen til fjellpåske!

Kvalitetstid i alpinbakken

Ingen påske uten ski på beina! (Foto: Vegard Breie)

1. Påske med ski på beina

Mange benytter påsken til å utnytte siste rest med snø på fjellet. Enten du trives best i langrennsløypene eller i alpinbakken. Temperaturene er deilige og sola varmer godt!

Hafjell Alpinsenter, Kvitfjell Alpinanlegg og Skeikampen Alpinsenter er de største alpinanleggene i regionen. I tillegg finner du mindre alpinperler, perfekt for de minste barna, som på Dalseter Fjellhotell.

Snøsikkert terreng gjør at hvertfall noen av våre langrennsløyper venter helt til etter påske med å smelte. Påsken er den perfekte tiden å ta årets siste skitur på.

Tips! Sjekk Skisporet.no for live oppdatering av når skiløypene ble sist kjørt. På denne måten vet du nøyaktig hvor du fortsatt kan gå på ski! (Husk å sjekke fjellheimen utenfor og ovenfor Lillehammer!)

LES MER: Påskestemning i fjellet!

 

 

Kos i hytteveggen

HYTTEKOS: Ingenting er som en god kopp med kakao i hytteveggen. (Foto: Esben Haakenstad)

2. Finn en hyttevegg i Gudbrandsdalen

Det finnes vel knapt noe mer avslappende enn å nyte vårsola til fjells i hytteveggen. Hyttedrømmen er fantastisk i Lillehammer og Gudbrandsdalen med kort vei til langrennspor og alpinbakker. I tillegg er nærheten til byen og et mangfold av opplevelser for hele familien helt unik.

På kvelden kan du kose deg foran peisen med en god bok eller spille Yatzy og brettspill.  Å leie hytte i påsken er perfekt for deg som vil ordne deg på egen hånd, enten du vil på hyttetur med partneren, venner eller familie.

LES MER: Her kan du leie hytte i påsken.

 

Par spiser lunch, Sjusjøen ved Lillehammer-CH - Visitnorway.com

TURPROVIANT: Regionen har flotte turløyper i nydelig terreng. Appelsin og Kvikk Lunsj må med i tursekken. (Foto: Foto: CH/Visit Norway)

3. Appelsin og sjokolade i tursekken

Det er i alle fall to ting som hører påsken til, enten du er på skitur, har pause i alpinbakken eller hytteveggen. Appelsin og Kvikk Lunsj er begge obligatoriske ingredienser i tursekken i påskefjellet. Faktisk selges det rundt 16-17 millioner plater med Kvikk Lunsj til nordmenn i påsken! 

Visste du at? De søteste appelsinene kommer i siste del av appelsin-sesongen som er rundt påsketider. Dermed er det også blitt tradisjon og ha denne søte gule frukten med i tursekken til påske. Norge er i verdenstoppen på import av appelsiner – og i påsken spiser vi rundt 20 millioner appelsiner.

LES MER: Vinterens 10 vakreste fjellturer  

 

Kos foran peisen på hytta

4. Påskekrim og påskequiz

Mange hoteller arrangerer nettopp quiz gjennom påsken. For eksempel arrangeres det påskequiz på Dalseter Fjellhotell og på Venabu Fjellhotell  hele påskeuken.

Påsken er høytid for krim på tv, radio og i magasiner. Mange nyter en god krimbok i solveggen på hytta eller foran peisen på kveldene. Hjernene får også brynt seg i påsken for Quiz er en obligatorisk påske-syssel.

LES MER: Påskeprogram for store og små i Lillehammer og Gudbrandsdalen

 

Alpinbakken på Dalseter

Alpinbakken ved Dalseter Fjellhotell

5. Påskerenn

De fleste fjelldestinasjonene inviterer alle gjester til påskerenn!

Kostymerenn finner du på Dalseter Fjellhotell og i  Hafjell Alpinsenter kan du være med Isa på diamantjakt. På Sjusjøen arrangeres Monsterbakken Opp og i Kvitfjell Alpinanlegg arrangeres hopprenn og andre skileker med Jøkul.

På Mosetertoppen arrangeres selveste Janteloppet.

LES MER: Påskeprogram for store og små i Lillehammer og Gudbrandsdalen

 

Isa sammen med glade barn i Hafjell Alpinsenter

Maskotten Isa i Hafjell inviterer hele familien til påskeaktiviteter (Foto: Gisle Johnsen/Alpinco)

6. Påskeegg

Sist, men ikke minst – ingen påske uten påskeegg! Godt gjemt eller kanskje ikke så godt gjemt finner du et egg fylt til randen av godteri. En hyggelig og digg tradisjon i påsken.

Har du ikke påskeegg-tradisjon selv kan du oppleve den andre steder i fjellet. Bli med Isa i Hafjell Alpinsenter på påskeeggjakt. På Venabu Fjellhotell arrangeres det påskeeggjakt både i skiløypene og innendørs på hotellet.

Får du krysset av et par, eller kanskje alle punktene på lista er vi overbevist om at påsken din blir fin. Vi ønsker deg en riktig god påske!

 

Planlegg påskeferien i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Les også:Tilbud på overnatting og opplevelser i påskeferien

Les også: Familievennlig overnatting i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Les også: Alle overnattingssteder (hotell, hytter og leiligheter, høgfjellshotell og fjellstuer med mer) 

 

Les også: 10 fjellperler til påskeferien

Les også: Påskestemning i fjellet

 

Reis grønt til påskefjellet!

Ta toget, så frakter skibussen deg rett i bakken eller i langrennsløypene fra Lillehammer skysstasjon. Skibussen går flere ganger om dagen fra Lillehammer Skysstasjon til Nordseter, Sjusjøen, Hafjell og Skeikampen.

 

Les også: Hvordan komme seg til regionen med kollektivtransport

Videre lesing…

0 kommentarer