10 tips til en actionfylt sommerferie

15 mar, 2024

Synes du også det er litt for kjedelig å bare være i ro i sommerferien? Det er deilig å slappe av, men også moro og utfordre seg selv litt. Her får du 10 fartsfylte sommeropplevelser i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Noe for deg?

Stisykling og downhill

"Flow"klypa i Hafjell Bike Park

«Flow»klypa i Hafjell Bike Park | foto: Gisle Johnsen

Lillehammer og Gudbrandsdalen er perfekt for sykling. Her kan du sykle på stier, landevei, idylliske seterveier eller downhill og bikeparks. Hafjell Bike Park omtales som Europas beste, et stort utvalg av  velbygde løyper gir til sammen 25 km pur moro. Løypene er merket fra grønn til sort, akkurat som i alpint.

SjusjøenHafjell og ØyerfjelletSkeikampenVenabygdsfjelletKvitfjellGålå, Kvamsfjellet, Synnfjell , Espedalen og Skåbu har alle flotte muligheter for sykling på sti og seterveier og  landeveissykling.

–> Les mer: Downhillsykling og Bike Parks
–> Les mer: Sykkelturer i regionen

Adrenalinkick i bobbanen

Autorisert piloter i hjulbob

En ekte olympiske aktivitet er Lillehammer Olympiske Bob- og akebane. Mange leter etter litt tøffere sommeraktiviteter hvor de kan utfordre seg litt ekstra og  få et aldri så lite adrenalin-kick. Her kan man oppleve en fart på opp mot 100 km/t. Aldersgrensen på hjulbob er 10 år med foresatt, og 12 år uten foresatt.

–> Les mer: Adrenalinkick i Lillehammer Olympiske Bob- og Akebane

 

I ett med naturen med hundekjøring

Hundekjøring på barmark med Sjusjøen Husky Tours

Foto: Sjusjøen Husky Tours

La ivrige trekkhunder vise deg det vakre fjellandskapet. Du kan kjøre selv, eller sitte på. Hundekjøring er en fantastisk opplevelse!

LES MER: Hundekjøring med Sjusjøen Husky Tours

Heftig og vått med rafting og elveboard

Rafting i elva Sjoa_Go Rafting Sjoa

Rafting på Sjoa | Foto: Go Rafting Sjoa

Elven Sjoa er kjent som en av verdens beste og mest populære elver for rafting. Prøv en skikkelig raftingtur, juving, elvebrett, rappellering, klatring og mange andre spennende aktiviteter hos GoRafting Sjoa. Husk at du må være 7 år gammel for å være med på rafting

LES MER: Rafting, juving eller elvebrett med GoRafting Sjoa

Brupendling

Brupendling i Sjoa

Dette er en aktivitet som får adrenalinet til å bruse både i kroppen og hodet. Det er ca 17 meter ned til vannet, og de fleste kjenner det godt i magen når de klatrer over kanten og skal slippe taket – iført en sele festet til noen tau. Opplevelsen av fritt fall varer akkurat lenge nok til at det går an å tvile på om dette går bra, før tauene forsiktig strammes og sender deg i en lang, susende pendelbevegelse under brua.

Brupendling hos Go Rafting Sjoa passer utmerket som tilleggsaktivitet etter rafting eller for deg som bare vil ha et skikkelig kick!

–> Les mer: Brupendling

Opplev fjellet fra hesteryggen

Ridetur med Dalseterstallen

Det er fantastisk å opplevet fjellet fra hesteryggen. Foto: Ian Brodie

Hva med å oppleve fjellet fra hesteryggen? Ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og ned til imponerende fossefall? Alle som ønsker å oppleve fjellet fra hesteryggen kan bli med på tur, fra nybegynner til mer erfaren. Sjekk ut hesteridning på Venabustallen på Venabygdsfjellet, på Dalseterstallen i Espedalen eller Åsli Ridesenter. Åsli Ridesenter har sine hester på Dalseter om sommeren, og det er også mulighet for rideturer i Åsmarka og på Sjusjøen.

–> Les mer: Her kan du bli med på ridetur

Rått i lufta – klatrepark og klatretur

Klatreparken i Hunderfossen Eventyrpark

Klatreparken i Hunderfossen Eventyrpark | Foto: Joakim Mangen

Klatring er lek! Utfordrende og utviklende uavhengig av nivå. Det gir en vanvittig mestringsfølelse og man får kjenne både på fysiske og psykiske utfordringer.

På Lillehammer finner du Norges råeste klatresenter, Tyrili Klatresenter, helt nytt og topp moderne. Her kan du dra på drop-in, og instruktører hjelper til med sikring og veiledning.

Å klatre i høydepark er også en fantastisk spennende utfording. I Hunderfossen Eventyrpark er det mulig å teste Hunderfossen Høydepark med høyder fra 2 til 12 meter over bakken, og med flyveturer “i løse lufta” på over 80 meter over vann og land. For de litt mindre barna er Olas Klatrepark i Lilleputthammer populær.

Like ved Gondoltoppen i Hafjell Bike Park finner du en morsom liten klatrepark skreddersydd for barn i alderen 4-10 år.

–> Les mer: Muligheter for klatring og høydeparker i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Utforsk naturen med kano og kajak

Kajakk på stille vann

Nyt mestring og stillheten på vannet i en kajak. Foto: Espen Haakenstad

Å padle er en flott måte å utforske naturen på. I Gudbrandsdalen finnes det utallige vann og elver som kan utforskes med padleåren i vannoverflaten. Kano og kajakkpadling er en aktivitet som gjør at du enkelt kommer deg til urørte og spennende områder, og det uten å måtte bære tungt. Du kan leie kano eller kajakk på  Dalseter Fjellhotell i Espedalen, eller hos Nordseter Fjellpark for å nevne noen.

Møt skogens konge på elgsafari

Elg i natur

Det er en mektig opplevelse og hilse på skogens konge. Foto: Jørgen Skaug

Har du noen gang sett skogens konge, elgen,  på nært hold? Elgsafari er veldig populært og du kan oppleve dette på flere destinasjoner og reisemål i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Her blir du guidet til områder med mye elg og får oppleve den i sitt naturlige habitat.

–> Les mer: Bli med på elgsafari
–> Les mer: Sov over i det unike elgtårnet i Espedalen

Vandring i mektige nasjonalparker 

Vandring på høyfjellet med nydelig utsikt

Kvamsfjellet ved Rondane Nasjonalpark| Foto: Espen Haakenstad.

Lillehammer og Gudbrandsdalen er et eldorado av fjellområder som er perfekte for vandring og friluftsliv.

I nærområdet finner du flotte Nasjonalparker. Besøk vakre Rondane Nasjonalpark, eller Langsua Nasjonalpark. Drøm deg bort i vakre solnedganger og pust inn den friske luften mens du skuer utover flotte landskap så langt øyet kan se.

Her kan du lese mer om fjellområdene: Hafjell og Øyerfjellet, Ringebufjellet, Kvitfjell, Kvamsfjellet, Skeikampen, Espedalen, Venabygdsfjellet, Nordseter, Sjusjøen og Lillehammer.

Videre lesing…

0 kommentarer