Urban småbyferie og sjelero i fjellheimen: 3 tips til din neste ferie!

15 des, 2023

Har du tenkt deg til Lillehammer på ferie? Vi har ferietipsene som gjør ferien enda kulere. Kombiner kunst, kultur, barer og restauranter i Lillehammer med sjelero i fjellheimen. 

Bålkos med Bortelaget, finner sjelero på Skeikampen

En kort bil- eller busstur fra Lillehammer finner du flere fjelldestinasjoner med stor muligheter for å finne sjelero etter en storbyferie i en urban småby. 

1. Kombinasjonen som gir deg sjelero

Etter å ha opplevd kunst og kultur, spist og drukket er det på tide å pakke sekken og bevege seg mot fjellheimen for å kjenne litt på sjelero. Lillehammer og Gudbrandsdalen har flere fjelldestinasjoner som gir deg nettopp dette.

Det tar fra 15-45 minutter å kjøre til Nordseter, Sjusjøen, Skeikampen eller Øyerfjellet. Beregner du litt over 1 time så er du i Espedalen, på Venabygdsfjellet eller Gålå.

Skeikampen er et av de mest snøsikre stedene i Norge og er en perle for både voksen og barn (overnatting på Skeikampen). Alle destinasjonene byr på uberørt natur, mil på mil med langrennsløyper, og mange muligheter for aktiviteter som gir ekstra minnerike dager på ferien din.

 

Skitur med pulk ved foten av Skeikampen

Finn roen utenfor skiløypene på Skeikampen.
Foto: Bortelaget

Ut på langrennstur med familien

Øyerfjellet / Hafjell: Mil på mil med langrennsløyper ved Pellestova Hotell og Ilsetra Hotel på Øyerfjellet.
Foto: Kenneth Nordahl Pedersen

2. Luftig natt i Elgtårnet

Kom tett på naturen og dyrene med overnatting i elgtårnet i Espedalen. Med store og nesten heldekkende vinduer får du alle de spektakulære opplevelsene tett på. Elgtårnet er 12 meter høyt med tre doble køyesenger, kokemuligheter og bålpanne rett ved.

Elgtårnet i Espedalen

Sov i Elgtårnet, midt i skogen i Espedalen, 12 meter over bakken. Opplev en spektakulær naturopplevelse utenom det vanlige.

3. Hundekjøring i vakkert fjellandskap

Samspillet mellom naturen og dyr er unikt under hundekjøring. Ivrige trekkhunder tar deg gjennom spektakulære fjellområder i Gudbrandsdalen. Lær mer om hundene, nyt stillheten i naturen og ta en hyggelig pause ved bålpanna. Flere aktører har mulighet til å arrangere turer med hund og slede i nærheten av Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Hundekjøring med Sjusjøen Husky Tours

HundekjøringSjusjøen er en helt fantastisk måte å oppleve naturen og stillheten på
Foto: Bård Gundersen

Kunst-, kultur- og matopplevelser i den urbane småbyen Lillehammer

I Lillehammer ligger en av Norges koseligste handlegater med mange sjarmerende butikker og spesialforretninger, trivelige kaféer og flotte restauranter. Er du interessert i norsk design må du besøke Ment på Fåberg!

I midten av sentrum finner du også et av Norges mest anerkjente kunstmuseum,  Lillehammer kunstmuseum, hvor du kan oppleve utstillingen til Hilmar Fredriksen. «Øye-blikk», og Innlandets største galleri, Galleri Zink. En kort gåtur utenfor sentrum finner du Maihaugen Museum hvor du blant annet kan besøke den interessante utstillingen Impulser som viser hvordan Lillehammer og Gudbrandsdalen har fått impulser fra verden rundt oss opp gjennom tidene.

Produksjon av Ment produkter i fabrikken på Fåberg.

Fabrikkbutikken til Ment er et krativt fristed midt mellom Lillehammer og Hunderfossen. Her kan du oppleve norsk design og håndlagede porselenprodukter, oppleve produksjonen og handle i butikken.

Ustillingen Impulser på Maihaugen, Lillehammer

Utstillingen Impulser har mer enn 1000 kulturskatter fra Norge med inspirasjon fra hele verden.
Foto: Morten Nordli, Mono Media

Restaurant Hvelvet i Lillehammer sentrum

Hvelvet restaurant i tidligere Norges Bank på stortorget i Lillehammer sentrum
Foto: Morten Nordli, Mono Media

Videre lesing…

0 kommentarer