Kombiner lek i preparerte løyper… med lek i løssnø

15 des, 2023

Tips til flere eventyr | Planlegger du en tur til alpinanleggene i Lillehammer og Gudbrandsdalen? Etter gode givende dager i nydelige preparerte løyper og terrengparker, er det tid for enda flere opplevelser.  

Martin på Snøsurfing med Værfast

En kort bil, eller togtur fra Lillehammer og Hafjell finner du Værfast gjengen, som kan å leke! Et ferietips til deg som uansett har tenkt deg til Lillehammer for å tilbringe noen dager i alpinbakken. 

Skianleggene Hafjell, Kvitfjell og Skeikampen

Etter kun to timers kjøretur fra Oslo kommer du til Lillehammer. Rett ved finner du skianlegg tilpasset alle aldre og nivåer. Fartsfylte og eventyrlige fjellsider gir en unik skiopplevelse for hele familien, Hafjell, Kvitfjell og Skeikampen byr på mye lek og moro.

Rett nord for Lillehammer finner du noen av Norges beste alpinbakker; Hafjell, Kvitfjell og Skeikampen.

Hafjell Alpinsenter ligger kun 15 minutter fra Lillehammer. Skianlegget er allsidig for både nybegynner og eksperter med 50 km løyper og 18 heiser. En halvtimes tid lengre nord finner du Kvitfjell Alpinanlegg, med løyper i et bredt spekter fra grønne barneområder til olympisk standard. Skeikampen Alpinsenter er en perle for barnefamilier, park-kjørere og offpistentusiaster, 45 minutter fra Lillehammer. 

Stolheisen i Hafjell alpinsenter

Hafjell er et komplett skianlegg med varierte og snøsikre løyper for hele familien.
Foto: Vegard Breie

Fra bakken i Kvitfjell Alpinanlegg

Med sine tre fjellsider er Kvitfjell skientusiastenes paradis, uansett nivå og ferdigheter.
Foto: Vegard Breie

Skiskole på Skeikampen

Skeikampen Alpinsenter er en perle for barnefamilier, parkkjørere og offpistentusiaster.
Foto: Esben Haakenstad

Lek med Værfast

Natureldoradoet Ringebu er Værfast sin helt egne bakgård. Om vinteren passer det perfekt med en topptur med splitboard eller randonee. Med et eksklusivt utvalg av snowsurfs kan du prøve noen helt unike brett som nesten er for fine til å kjøpe på – de er så råe at de bare må ut i snøen!

Snøsurfing med Værfast

Bli med gjengen i Værfast på snøsurfing!
Foto: Bortelaget

Ferietips til den komplette vinteropplevelsen

Det er fullspekket av vinteraktiviteter som kan oppleves i Lillehammer og Gudbrandsdalen. Til og med spennende overnattingsopplevelser du kan kombinere med dagene i bakken. Vi har noen kule ferietips til deg her! 

Hundekjøring i vakkert fjellandskap

Samspillet mellom naturen og dyr er unikt under hundekjøring. Ivrige trekkhunder tar deg gjennom spektakulære fjellområder i Gudbrandsdalen. Lær mer om hundene, nyt stillheten i naturen og ta en hyggelig pause ved bålpanna. Flere aktører har mulighet til å arrangere turer med hund og slede i nærheten av Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Hundekjøring - Sjusjøen Husky Tours

Hundekjøring er en helt fantastisk måte å oppleve naturen på.
Foto: Bård Gundersen

Magi i Vinterparken

Hunderfossen Vinterpark byr på eventyrlige aktiviteter for hele familien, perfekt i kombinasjon med en skidag i bakken. Når mørket senker seg får barna oppleve teater, sang og stemningsfull musikk, med et fantastisk fyrverkeri som avslutning på kvelden! Kjør en tur med minisnøscooter og terrengbiler, eller ta en mer fartsfylt tur i snøskliene og snøraftingen. Varm drikke og mat for påfyll av energi finnes på flere serveringssteder i parken.

Fartsfylt kjelkekjøring

Ta heisen til toppen av Kanthaugen i Lillehammer og sus nedover bakken! Den 1 km lange preparerte løypen passer like godt for voksne, som den gjør for barn fra 5 år og oppover. Kjelkene er utstyrt med ratt og bremser – turen blir akkurat så spennende som du ønsker selv!

Eventyrlig trugetur

Trugetur er et morsomt alternativ til å komme enda tettere på naturen om vinteren. Opplev den eventyrlige skogen utenfor skiløypene og få med deg storslått utsikt i fjellterrenget. Det er en enkel måte å aktivisere seg ute med barna. Trugeturer kan skreddersys og tilpasses etter ønske og ferdigheter flere steder i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Snøhotellet i Hunderfossen Vinterpark

Opplev en minnerik helaften for hele familien i Hunderfossen Vinterpark 
Foto: Julie Aaland

Kjelkekjøring i Lillehammer Snøpark

Kjelkekjøring i Lillehammer sentrum er en morsom og fartsfull aktivitet for både store og små!
Foto: Øystein Nordås

En overnatting kan også være en unik opplevelse

Få en innholdrisk overnattingsopplevelse etter en lang dag i bakken. En unik mulighet til å få mest mulig ut av naturen, selv mens du sover.

Vinternatt på Hundefossen Snøhotell

Sov på reinskinn i senger laget av snø. Fem minutter unna Hafjell finner du Skandinavias sydligste snøhotell med eksklusive suiter. Vakre isskulpturer, sparktransport og sauna setter stemningen for en minnerik vinteropplevelse.

Luftig natt i Elgtårnet

Kom tett på naturen og dyrene med overnatting i elgtårnet i Espedalen. Med store og nesten heldekkende vinduer får du alle de spektakulære opplevelsene tett på. Elgtårnet er 12 meter høyt med tre doble køyesenger, kokemuligheter og bålpanne rett ved.

Hunderfossen Snøhotell

En overnattingsopplevelse helt utenom det vanlige i Hunderfossen Snøhotell | Foto: Joakim Mangen

Elgtårnet i Espedalen

Opplev elgtårnet i Espedalen, og få en spektakulær naturopplevelse utenom det vanlige |Foto: Elgland

Opplevelser innendørs

Fått for mye frisk luft? Da er det lov å kombinere aktivitetene med en innedag.

Luftig mestringsfølelse med klatring

Tyrili er Innlandets største klatresenter med 14,5 meter høye klatrevegger, lokalisert i Lillehammer sentrum. Med 1200 kvadratmeter klatreflate finner du blant annet tauvegger, buldrevegg, barnevegger og kortere vegger med tjukkas. Morsomme utfordringer for hele familien, uansett alder og nivå, stor sannsynlighet for skikkelig mestringsfølelse!

Gå tilbake i tid hos Vegmuseet

Med gratis inngang kan du bevege deg inn i et av Norges største industrielle museumsanlegg. Store maskiner, biler, motorsykler og veghistorie. I tillegg til Norsk vegmuseum finner du også Norsk fjellsprengningsmuseum og Norsk kjøretøyhistorisk museum inne i den nesten 5000 kvadratmeter store utstillingen. Formidling av historie, gjenstander og kulturminner gir et spennende avbrekk fra skibakken og de støle bena!

Tyrili klatresenter

Klatring gir mestringsfølelse, og det er en utrolig artig aktivitet for familien å gjøre sammen | Tyrili Klatresenter
 

Norsk Vegmuseum

Norsk Vegmuseum byr på opplevelser for hele familien og forteller veghistorie i et spennende ute- og innemiljø.

Videre lesing…

0 kommentarer