Opplev fjellet fra hesteryggen

8 apr, 2024

Det er en helt spesiell opplevelse å nyte fjellet og naturen fra hesteryggen. Opplev å ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og til imponerende fossefall. Her får du rideturer tilrettelagt for alle nivåer, fra nybegynner til mer erfaren. Du får også garantert en helt ny venn, etter å ha blitt kjent med «din» hest.

Fjellridning i spektakulære omgivelser hos Dalseterstallen

Dalseter Fjellhotell har drevet ridning i fjellet i Espedalen siden 1950 i større og mindre grad. Opprinnelig hadde hotellet stall med egne hester og egen rideinstruktør da daværende eier Øivind Lande var en ivrig rytter og hestemann. Nå er det tredje generasjon ved familien Gillebo som driver Dalseter.

I sommerperioden fra slutten av juni til midten av august er det Morten og Siri fra Åsli Ridesenter som er ansvarlig for hesteaktivitetene på Dalseterstallen med islandshester og fjordinger. I denne perioden tilbys det baneridning og turer i fjellet, samt kjøretur i trille på bestilling.

–> Les mer: Dalseterstallen
–> Les mer: Åsli Ridesenter
–> Overnatting: Dalseter Fjellhotell

 

Siri børster hest

Hestene får mye omsorg og godt stell / Foto: Ian Brodie

Ridetur med Dalseterstallen

Utsikt over Espedalen / Foto: Ian Brodie

Minnerike opplevelser med hest på Venabygdsfjellet

Venabustallen ligger på vakre Venabygdsfjellet sør for Rondane nasjonalpark mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Stallen ligger i tilknytning til Venabu Fjellhotell, og har i mer enn 35 år tatt med turister ut i terrenget på hest, både erfarne og helt uerfarne.

Kanskje har du aldri har ridd, og ønsker å få oppleve gleden av å se fjellet fra hesteryggen? Her kan du nyte åpent fjellandskap og bli fascinert av spektakulær utsikt. Venabustallen sitt ønske er å tilby minnerike opplevelser til store og små i fjellet med hest.

Ridetur med Venabustallen

Ut på tur | Foto: Kristine Øihaugen, Venabustallen

Alle turer tilpasses etter ønske og nivå, og Venabustallen har stor fokus på høy standard når det gjelder sikkerhet, service og trygge hester. Om sommeren har Venabustallen et 20-talls trygge hester av varierte raser og størrelser, flesteparten av hestene er norske dølahester. Felles for alle er at de er stødige på foten, og godt egnet for ridning i terrenget.

Stallen arrangerer rideferier og –weekends, heldagsturer, 4-, 3-, 2- og 1-times turer, rideinstruksjon på ridebanen for nybegynnere, leierunder for de minste, samt kjøring med vogn og kanefart. Et tips er at det er flott å kombinere ridning til fjells med både sykling og vandring.

–> Les mer: Venabustallen
–> Overnatting: Venabu Fjellhotell

 

Ridning på fjellet

Alle turer tilpasses etter ønske og nivå / Foto: Lars Tvete

Videre lesing…

0 kommentarer