Peer Gynt er tilbake

21 mai, 2021

Publikum får oppleve enda mer Peer Gynt på Gålå sommeren 2021!

Hel staben, både profesjonelle og amatører gleder seg stort til at publikum igjen kan innta amfiet ved Gålåvatnet. I fjor ble det som kjent ikke noe, nå er Peer tilbake.

Skuespillere, frivillige og kunstnerisk team står nå klare for å gi publikum muligheten til å se den kritikerroste forestillingen som hadde premiere i 2019. Ellen Horn er kunstnerisk leder, og det manglet ikke på ros da den hadde premiere i 2019.

– Denne forestillingen var et vidunder da den ble laget i 2019, den vekket en bølge av nysgjerrighet og interesser. sier Horn.

Mor Åses død

Foto: Bård Gundersen

Enda mer magisk

Regissør Marit Moum Aune har allerede siden den gang jobbet med videreutvikling av forestillingen for å gjøre den enda mer magisk. Lena Kristin Ellingsen er ny i rollen som Ingrid og Den Grønnkledde. Nils Petter Molvær er kommet med på laget for å styrke Grieg, og har komponert ny musikk som allerede er klar og innspilt i studio med Bugge Wesseltoft. Snøhettas ikoniske vannspeil er fortsatt det sentrale sceniske element i forestillingen.

For å gi publikum anledning til å oppleve Peer Gynt og samtidig ivareta smittevern, er løsningen flere halvfulle forestillinger og halve saler. Antallet forestillinger på Gålå økes fra 7 til 12 – med 50% av kapasiteten.

– Vi tar forholdsregler og planlegger slik at vi kan gjennomføre under trygge rammer, og vi vil selvfølgelig alltid følge helsemyndighetenes råd og restriksjoner. Vi gir refusjonsgaranti – skulle det mot all formodning bli slik at vi ikke kan spille i 2021, får kundene tilbud om å overføre billettene til 2022 eller få pengene tilbake, sier Støve.

Som Peer Gynt selv sier: «Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest!»

-Vi venter bare på å åpne portene og slippe folk inn, sier en entusiastisk kunstnerisk leder Ellen Horn.  Etter et år som har vært tungt for alle – og som har truffet kulturbransjen hardt, er Ellen Horn opptatt av at forestillingene kan fungere som en drivkraft og et lokomotiv for å åpne hele Gudbrandsdalen for reiseliv og kulturliv.

– Nå skal vi trekke godt sammen for å åpne Gudbrandsdalen for publikum, sier Horn.

-Peer Gynt har alt alle lengter etter nå. Drømmer, kjærlighet, lengsel og håp. Det føles godt å kunne satse på en storartet Peer Gynt-sommer, sier Ellen Horn.

Også daglig leder May Brit Støve mener Ibsens sterke tekst har mye å fortelle oss i både motgang og medgang, og nå legges alle krefter til for å spille Peer Gynt i sommer:

– Nå gleder vi oss til å sette opp forestillingen, og vi tror også publikum trenger å se den, sier hun.

Peer Gynt forestilling med Gålåvatnet i bakgrunnen

Foto: Bård Gundersen

Datoer i 2021:
Premiere blir 23.07. Videre forestillinger blir 24.07, 25.07, 28.07, 29.07 og som tidligere planlagt 30.07, 31.07, 1.8, 4.8, 5.8, 6.8, 7.8.

Den blideste jenta er årets Peer

Hedersprisen Årets Peer Gynt går til en person eller en institusjon som har markert seg på en positiv måte på det samfunnsnyttige plan, og som har gjort Norges navn kjent i utlandet. Stortingsrepresentantene avgjør hvem som blir årets Peer Gynt ved skriftlig avstemming. I år ble det Birgit Skarstein

– Birgit Skarstein er en svært verdig vinner. Hun er en av Norges fremste idrettsutøvere og hun har brukt sin sterke posisjon til å fremme likeverd i samfunnet på en utmerket måte. Birgit Skarstein er et positivt forbilde som tør å bryte grenser, og hun har bidratt sterkt for å styrke situasjonen for mennesker med nedsatt funksjonsevne, sier leder i Stiftelsen Peer Gynt, Rune Støstad.

– Dette var gøy! Jeg tror jo så innmari på verdien av et inkluderende og raust fellesskap, og at vi alle kan gjøre noe for å påvirke samfunnet. Endring tar tid, og av og til er det ett skritt frem og to tilbake. Da er det utrolig hyggelig å kjenne på at vi er mange som har troen på at det nytter å engasjere seg. Og så er det jo stas at det er de folkevalgte som har stemt. De legger tross alt premissene for morgendagens samfunn, så dette leser jeg som at vi deler ønsket om et inkluderende fellesskap, sier Birgit Skarstein.

Videre lesing…

Pakker av opplevelser

Pakker av opplevelser

Tiden er inne for å planlegge årets sommerferie! Her har vi samlet et knippe med opplevelsespakker til årets...

les mer

0 kommentarer