Latter og moro i familieparker og nært på naturen: 5 tips til sommerferien

24 mar, 2023

Har du lagt planer for sommerferien enda? Her er våre ferietips som vil kunne gjøre ferien din enda mer eventyrlig! Kombiner familieparker og andre aktiviteter med fantastisk natur og eventyr i fjellet!

Prinsessa og jenta utenfor slottet i Hunderfossen Eventyrpark_Joakim Mangen

Hunderfossen Eventyrpark (20 minutter fra Lillehammer sentrum) er en av flere parker for familier i Lillehammer og Gudbrandsdalen. 

1. Eventyrlige Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark er lett å kjenne igjen. Det er familieparken med det 14 meter høye trollet som skuer utover Gudbrandsdalen, kun 20 minutters kjøretur fra sjarmerende Lillehammer Sentrum. Her kan du oppleve verdens beste attraksjon Reodor Felgens Hyperakselerator i tillegg til andre attraksjoner som Eventyrslottet, berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante og Ivo Caprinos Eventyrgrotte. Her er det aktiviteter for hele familien, sammen.

Årets nyhet er «Musikkfabrikken», en magisk verden av lyd, farger og lek. Musikkfabrikken er en 4D-attraksjon hvor barn og voksne sammen får en unik kombinasjon av Oslo-filharmoniens orkester, en vakker og følelsessterk filmopplevelse, artige spesialeffekter og lek med musikk og farger.

«Vi gleder oss som små barn til å vise våre gjester en helt annerledes opplevelse med det beste av klassisk musikk, artige animasjoner, humor, glede og gøyale overraskelser. En opplevelse du ikke finner maken til noe sted i verden!

-Kenneth Nordahl-Pedersen, Markedssjef Hunderfossen Eventyrpark

Les mer: Hunderfossen Eventyrpark

Bonustips: Har du tid til flere familieparker? Eller ønsker du å besøke en mindre park? Da kan vi i tillegg anbefale Lilleputthammer Familiepark kun 5 minutter unna. Lilleputthammer Familiepark er utviklet spesielt for barn mellom 1-9 år, og her kan barna bl. a. kjøre tog, biler, båter og karuseller!

Rafting i Hunderfossen Eventyrpark

Kjenn suget i magen på raftingtur langs 0,5 km med kunstig elv i Hunderfossen Eventyrpark
Foto: Joakim Mangen

Barnas Bokby i Lilleputthammer

Føl deg som en kjempe i den lille Storgata, og ta en pause i den unike Barnas Bokby
Foto: Lilleputthammer Familiepark

2. Nært på naturen

Å reise med barn krever at det finnes opplevelser og aktiviteter for hele familien, både for de minste, de mellomste, de største og de voksne. I Lillehammer og Gudbrandsdalen er det fjellområder og nasjonalparker som egner seg perfekt for fine gåturer i lett terreng.

Langsua Nasjonalpark (1 time fra Lillehammer) byr på sandstrand, eksepsjonelt gode fiskemuligheter, turmuligheter og perfekte teltplasser eller mulighet for overnatting på DNT hytta Liomseter.

Her er det kjempefint! 🤩👍🏼 – Nasjonalparkforvalteren i Langsua nasjonalpark

Les mer: Langsua Nasjonalpark 

 

Badeplass ved Langsua nasjonalpark

På vei innover til den selvbetjente DNT hytta Liomseter ved Langsua nasjonalpark finnes en av fjellets beste badeplasser. 
Foto: Bortelaget 

Fottur ved Skeikampen, innover mot Prestkampen. Foto: Jon Gunnar Henriksen

Fjellområdene i regionen har lett terreng som er ypperlige for barnefamilier. Her i fjellområdet innenfor Skeikampen
Foto: Jon Gunnar Henriksen

3. Utforsk historien på en morsom måte: Museumsopplevelser som vil begeistre barna!

Spennende og lærerikt! På Maihaugen oppleves fortiden lys levende med aktører i roller, på Lillehammer kunstmuseum kan barna prøve skyggeteater og spille kreativiteten løs i verkstedet og i forfatterhjemmene til Sigrid Undset og Bjørnstjerne Bjørnson er det spennende oppdagelser å jakte på. 

Sommerens familietilbud på Maihaugen er variert, lærerikt og tar familien med på en reise i tid. Vi gleder oss til å vise frem ulike tidsepoker som gårdsliv på 1890-tallet og byliv på 1930-tallet.

Ragnhild Hjelle Carlson. Museumsformidler på Maihaugen

Glade barn med Garmokirka i bakgrunnen

Lekne minner skapes på Maihaugen
Foto: Tone Iren Eggen Tømte

4. En aktiv dag i Hafjell Bike Park med aktiviteter som vil engasjere både små og store!

Pumptracken i Hafjell ligger på Mosetertoppen, rett ved avstigningen av Gondolen. Her finner du en rundbane (asfalt) med humper, tette svinger og hoppkombinasjoner. Kom gjerne med din egen sykkel og test ut pumptracken om det er bare for lek og moro eller om du vil legge det til som en trenings runde for dagen.

Vi gleder oss til den dagen barnefamilier virkelig oppdager hvilken perle vi er i ferd med å skape på toppen av gondolen i Hafjell Bike Park. Her kan de minste leke seg i pumptracken mens de litt større suser ned fjellet i den familievennlige «Flowklypa» nedfarten! – Markedssjef Espen Rønning

Les mer: Hafjell Bike Park
Les mer: Løypekart Hafjell Bike Park

Bonustips: Familierafting er en spennende opplevelse for den aktive familien! Familierafting er tilpasset både de som er for unge til å forsøke seg på rafting i Sjoa, og de som ønsker en rolig tilnærming til rafting.

Pumptracken i Hafjell Bike Park

Pump track på Mosetertoppen i Hafjell Bike Park
Foto: Gisle Johnsen

Familierafting i Sjoa

Go Rafting Sjoa tar deg gjerne med på en tur ned elven med hele familien!

5. Barn + dyr = sant

Barnas Gård ligger rett ved Hunderfossen Familiepark. På gårdsbesøk her er lek og læring i fokus, og du kan hilse på over 200 dyr av 20 ulike slag.

På besøk hos oss kan barna mate lammene, kjenne den varme mulen til ponnyen, snike seg inn på reven og lamaene, hoppe i høyet eller sprette rundt med «De tre bukkene Bruse…». -Ida, dyrepasser på Barnas Gård

Les mer: Barnas Gård Hunderfossen

Kos på Barnas Gård Hunderfossen med barnebarn

Kort vei til nye sommereventyr!

Lillehammer og Gudbrandsdalen er det perfekte reisemålet for barnefamilier! Her venter et hav av aktiviteter og opplevelser for deg og familien, det er trygge og gode omgivelser å boltre seg i, hele året. Det er aldri langt til neste eventyr, uansett hvor du bestemmer deg for å overnatte.

Regionen er lett tilgjengelig med trygg og fin reisevei både med kollektivtransport og egen bil.

Velkommen til eventyrlige opplevelser i Lillehammer og Gudbrandsdalen!

Flere tips

Videre lesing…

Pakker av opplevelser

Pakker av opplevelser

Tiden er inne for å planlegge årets sommerferie! Her har vi samlet et knippe med opplevelsespakker til årets...

les mer

0 kommentarer