Latter og moro, utforsk eventyrlige opplevelser: 5 tips til sommerferien!

10 apr, 2024

Har du lagt planer for sommerferien enda? Her er våre ferietips som vil kunne gjøre ferien din enda mer eventyrlig! Kombiner familieparker og andre aktiviteter med fantastisk natur og eventyr i fjellet!

Prinsessa og jenta utenfor slottet i Hunderfossen Eventyrpark_Joakim Mangen

Hunderfossen Eventyrpark (20 minutter fra Lillehammer sentrum) er en av flere parker for familier i Lillehammer og Gudbrandsdalen. 

1. Eventyrlige Hunderfossen Eventyrpark

Hunderfossen Eventyrpark er lett å kjenne igjen. Det er familieparken med det 14 meter høye trollet som skuer utover Gudbrandsdalen, kun 20 minutters kjøretur fra sjarmerende Lillehammer Sentrum. Når du entrer parken, trer du inn i en verden av eventyr, hvor både gamle og nye eventyr venter på å bli utforsket. Besøk det majestetiske Soria Moria slott eller opplev den prisbelønte attraksjonen «Musikkfabrikken».

Hunderfossen Eventyrpark er kjent for å være et ideelt reisemål for hele familien, med attraksjoner og aktiviteter som passer for alle aldre. Og det beste er kanskje at de fantastiske opplevelsene kan deles og nytes på tvers av generasjoner. Mellom opplevelsene finner du rolige og idylliske parkområder.

I 2024 skal det markeres at det er 40 år siden eventyret på Hunderfossen begynte. Det vil bli en ny og spennende teaterforestilling, skrevet for Hunderfossen av Karsten Fullu og Mina Stenebråten. Her blir det dramatikk når heksa planlegger å ødelegge festen for alle andre.

Energisenteret er renovert og fornyet til sommeren 2024. Her kan barn og voksne leke og lære om energi i stummende mørke, med vann eller ved å bruke kroppen, samt bli med i jakten på den gode energi

Les mer: Hunderfossen Eventyrpark

BONUSTIPS: Vi anbefaler et besøk i Lilleputthammer Familiepark, kun 5 minutter unna, som er utviklet spesielt for barn mellom 1-9 år, og her kan barna bl. a. kjøre tog, biler, båter og karuseller!

Rafting i Hunderfossen Eventyrpark

Kjenn suget i magen på raftingtur langs 0,5 km med kunstig elv i Hunderfossen Eventyrpark
Foto: Joakim Mangen

Barnas Bokby i Lilleputthammer

Føl deg som en kjempe i den lille Storgata, og ta en pause i den unike Barnas Bokby
Foto: Lilleputthammer Familiepark

2. Utforsk historien på en morsom måte: Museumsopplevelser som vil begeistre barna!

Spennende og lærerikt! På Maihaugen oppleves fortiden lys levende. Her kan barna blant annet bli med på vandrespill for de minste, prøve seg på gammeldagse leker, samt oppleve spennende møter med aktører i roller. På Lillehammer kunstmuseum er det ulike oppgaver å løse, og de kan slippe kreativiteten løs i verkstedet. I forfatterhjemmene til Sigrid Undset og Bjørnstjerne Bjørnson venter spennende oppdagelser som dere kan utforske. 

Sommerens familietilbud på Maihaugen er variert og lærerikt og tar hele familien med på en reise til ulike tidsepoker. Dere kan blant annet oppleve livet på en gård på 1890-tallet eller utforske bylivet på 1930-tallet.

Ragnhild Hjelle Carlson. Museumsformidler på Maihaugen

BONUSTIPS: Opplev en fasinerende blanding av likheter og kontraster når du kombiner et besøk i Hunderfossen Eventyrpark med et besøk på Lillehammer Kunstmuseum. La eventyr være den røde tråden i opplevelsen! Etter å ha utforsket de eventyrlige attraksjonene på Hunderfossen, ta turen til Lillehammer Kunstmuseum og gå en tur i utstillingen «SAMLINGEN»  og bli med på aktiviteter som er inspirert av kunsten i utstillingen! I resepsjonen kan dere hente en aktivitetsfolder med oppgaver som både løses inne i utstillingen og på verkstedet.

Les mer: Eventyrlige barneaktiviteter på Lillehammer Kunstmuseum

Barneaktiviteter på Lillehammer Kunstmuseum

Barneaktiviteter på Lillehammer Kunstmuseum
Foto: Tone Iren Eggen Tømte

Glade barn med Garmokirka i bakgrunnen

Lekne minner skapes på Maihaugen
Foto: Tone Iren Eggen Tømte

3. Nært på naturen

Å reise med barn krever at det finnes opplevelser og aktiviteter for hele familien, både for de minste, de mellomste, de største og de voksne. I Lillehammer og Gudbrandsdalen er det fjellområder og nasjonalparker som egner seg perfekt for fine gåturer i lett terreng.

Langsua Nasjonalpark (1 time fra Lillehammer) byr på sandstrand, eksepsjonelt gode fiskemuligheter, turmuligheter og perfekte teltplasser eller mulighet for overnatting på DNT hytta Liomseter.

Her er det kjempefint! 🤩👍🏼 – Nasjonalparkforvalteren i Langsua nasjonalpark

Les mer: Langsua Nasjonalpark 

 

Badeplass ved Langsua nasjonalpark

På vei innover til den selvbetjente DNT hytta Liomseter ved Langsua nasjonalpark finnes en av fjellets beste badeplasser. 
Foto: Bortelaget 

Fottur ved Skeikampen, innover mot Prestkampen. Foto: Jon Gunnar Henriksen

Fjellområdene i regionen har lett terreng som er ypperlige for barnefamilier. Her i fjellområdet innenfor Skeikampen
Foto: Jon Gunnar Henriksen

4. En aktiv dag i Hafjell Bike Park med aktiviteter som vil engasjere både små og store!

Pumptracken i Hafjell ligger på Mosetertoppen, rett ved avstigningen av Gondolen. Her finner du en rundbane (asfalt) med humper, tette svinger og hoppkombinasjoner. Kom gjerne med din egen sykkel og test ut pumptracken om det er bare for lek og moro eller om du vil legge det til som en trenings runde for dagen.

Vi gleder oss til den dagen barnefamilier virkelig oppdager hvilken perle vi er i ferd med å skape på toppen av gondolen i Hafjell Bike Park. Her kan de minste leke seg i pumptracken mens de litt større suser ned fjellet i den familievennlige «Flowklypa» nedfarten! – Markedssjef Espen Rønning

Les mer: Hafjell Bike Park
Les mer: Løypekart Hafjell Bike Park

Bonustips: Familierafting er en spennende opplevelse for den aktive familien! Familierafting er tilpasset både de som er for unge til å forsøke seg på rafting i Sjoa, og de som ønsker en rolig tilnærming til rafting.

Pumptracken i Hafjell Bike Park

Pump track på Mosetertoppen i Hafjell Bike Park
Foto: Gisle Johnsen

Familierafting i Sjoa

Go Rafting Sjoa tar deg gjerne med på en tur ned elven med hele familien!

5. Barn + dyr = sant

Barnas Gård ligger rett ved Hunderfossen Familiepark. På gårdsbesøk her er lek og læring i fokus, og du kan hilse på over 200 dyr av 20 ulike slag.

Nyhet for 2024! Bli med på morgenforing hver dag kl 0900 – i juni

På besøk hos oss kan barna mate lammene, kjenne den varme mulen til ponnyen, snike seg inn på reven og lamaene, hoppe i høyet eller sprette rundt med «De tre bukkene Bruse…». -Ida, dyrepasser på Barnas Gård

Les mer: Barnas Gård Hunderfossen

Kos på Barnas Gård Hunderfossen med barnebarn

Kort vei til nye sommereventyr!

Lillehammer og Gudbrandsdalen er det perfekte reisemålet for barnefamilier! Her venter et hav av aktiviteter og opplevelser for deg og familien, det er trygge og gode omgivelser å boltre seg i, hele året. Det er aldri langt til neste eventyr, uansett hvor du bestemmer deg for å overnatte.

Regionen er lett tilgjengelig med trygg og fin reisevei både med kollektivtransport og egen bil.

Velkommen til eventyrlige opplevelser i Lillehammer og Gudbrandsdalen!

Flere tips

Videre lesing…

0 kommentarer