Gårdsferie som endrer fokus i livet

Skrevet av Visit Lillehammer

18. september 2018

Folk strømmer til fra hele verden for å oppleve ekte bondegårdsferie med det lille ekstra i Gausdal. Her får turistene melk rett fra kua og nybakte brød, mens skuldrene senkes og livet endres.

Med nydelig utsikt over Vestre Gausdal ligger melkebruket Paulsrud Gård. Her serverer vertskapet Elisabeth Vegerstøl og Thomas Smestad norsk gårdsferie med sjarm og særpreg.

-Tilbakemeldingene har vært helt ville. Vi får takkemailer, tegninger fra unger i posten og julekort. Folk sier: «Dere har gitt meg et nytt perspektiv på livet», ungene står på Hunderfossen og spør «når skal vi tilbake til gården?», forteller Elisabeth til Gudbrandsdølen Dagningen (+)

LES MER: Flere eksotiske overnattingssteder i Lillehammer og Gudbrandsdalen

Gårdsfrokost

Foto: På Paulsrud gård får du frokostkurv med melk rett fra kua og steinovnsbakt brød / Elisabeth Vegerstøl

Dundyner og nystrøket sengetøy

Gården har et knippe hytter til utleie for par, familier og mindre grupper. Vil du virkelig nyte roen har paret også et par hytter til leie på setra også, med svært enkel standard.

Fjøs og låve er fylt med ku, sau og høner. Bakevarer og middag blir stekt i en vedfyrt bakerovn.

-Gjestene våre får frokostkurver med melk rett fra kua, ferske egg, hjemmelaget syltetøy og steinovnsbakt brød. Det er enkelt, men holder høy kvalitet lover vertskapet.

[wpvideo NhVz7zyL]

Ta del i livet på garden

Thomas tar gjerne med seg gjestene på det de måtte ønske å ta del i på gården. Melking av ku, foring av kalver, elgsafari, skogstur, skiturer og kjelkekjøring. Noen har også vært med på gjerding, forteller Thomas til GD (+).

-Ja, gjestene liker å få være med på oppgaver. Vi er på en måte Maihaugen på odentlig – vi har ikke ansatt folk som skal se ut som om de jobber her. Vi jobber her, forteller han.

Frister det med en god natts søvn i en autentisk laftestue fra 1880-tallet, i dundyner og nystrøket sengetøy? I så fall kan vertskapet love et opphold der skuldrene senkes i vakre omgivelser på Paulsrud Gård.

-Flere av gjestene våre sier at de vil endre sitt eget liv, etter å ha bodd her på Paulsrud, sier Elisabeth.

Vinterstua på Paulsrudsetra. Soverommet. Foto Elisabeth Vegerstøl

Foto: På Paulsrud gård kan du sove i autentiske omgivelser fra 1880-tallet / Elisabeth Vegerstøl

utsikt på Paulsrudsetra, Blestern. foto Elisabeth V

Foto: Fantastisk utsikt fra Paulsrudsetra, her du kan leie seterhus og virkelig finne roen / Elisabeth Vegerstøl

Videre lesing…

0 kommentarer