Gårdsferie for hele familien

1 mai, 2022

Gårdsferie for hele familien i vakre Gudbrandsdalen

I Lillehammer og Gudbrandsdalen er dyrene og gården en stor del av hverdagen. La barna få lære seg om de ulike dyrene, og om gårds- og sæterlivet både i dag og flere hundre år tilbake i tid. Her er det muligheter for å mate og kose med dyrene, hoppe i høyet eller være med en tur i fjøset. Dere kan også bo på en av de sjarmerende gårdsperlene som ligger i nærområdet, og oppleve ekte gårdsfrokost. 

Barn+dyr=sant

Barn tiltrekkes av dyr og det skaper mye glede. Det ligger en naturlig omsorgsfølelse hos barn når de får muligheten til å omgås dyr. På Barnas Gård ved Hunderfossen kan barna mate og kose med dyrene. Gården ligger kun 15 min fra Lillehammer sentrum og byr på spennende opplevelser for hele familien. Her kan dere bli kjent med 160 små og store dyr. 

Slik var det på landet i gamle dager

Gi barna en smakebit av hvordan livet var i gamle dager. På Barnas Maihaugen er husdyrene de samme som på 1890-tallet. Her kommer de gamle husene til liv på sommeren, og bosettes med både mennesker og dyr. Menneskene er i tidsriktig habitt tilpasset den aktuelle tidsalderen. På sommeren kan du oppleve flere norske husdyr som sau, geit, gris, ku, hest, høner og kaniner i sine naturlige omgivelser på Maihaugen. Friluftsmuseet er et idyllisk leke- og turområde hvor barna kan løpe fritt, og man kan vandre rundt i historiske omgivelser

Opplev ekte seterliv

Bli med til seters på Kittilbu Utmarksmuseum og opplev det idylliske og yrende livet på Volden seter en hel uke i juli. På setra kan du delta på en rekke seteraktiviteter, som spinning av garn og kinning av smør. På hele området er det et yrende dyreliv, og du kan både lære, se og oppleve det tradisjonelle seterlivet. Selvfølgelig med mulighet for å spise tradisjonell rømmegrøt.

Hvordan reise hit?

 

Bo på gård?

Barn som koser seg med dyrene på Barnas Gård

Foto: Esben Haakenstad

Barnas Gård Hunderfossen

Bare noen meter unna Hunderfossen Eventyrpark finner du idylliske Barnas Gård på en idylliske husmannsplass fra 1700-tallet. Her kan du dele koselige dyreopplevelser med familie og venner. På gårdens finner du 160 dyr og fugler av mer enn 20 ulike slag. Her er det rom for full lek i trygge omgivelser. Barna kan hoppe i høyet, og det finnes både lekestativ og klatreløype. Bor du på Hunderfossen Hotell eller Hunderfossen Camping, så er det bare få meter til både Barnas Gård og Hunderfossen Eventyrpark.

 

Jenter som spiser is i sommervarmen

Foto: Esben Haakenstad

Barnas Maihaugen

Maihaugen på Lillehammer er et av de største museene i Norge – et levende museum som byr på både kulturopplevelser og familieaktiviteter. Barnas Maihaugen er en annerledes lekeplass, men kanskje best kjent for husene i bygda, hvor du møter kulturen og levemåten i det gamle bondesamfunnet. Om sommeren arrangeres egne omvisninger for barn, og barna kan prøve seg på ulike leker fra gamle dager eller hilse på husdyra.

Barn på Vollen Kittilbu

Kittilbu Utmarksmuseum

Kittilbu er besøkssenter for  Langsua nasjonalpark. Her kan du følge menneskets historie i og rundt områdene ved Langsua helt tilbake til steinalderen. Elgfangst, jakt og fiske, jernutvinning og frodige fjellbeiter har lokket menneskene hit. Besøk utstillingene på museet eller gå kulturstien. Årlig arrangeres seteruker med dyr og  seterlunsj på Volden seter. Hver dag kan alle prøve seg på å lage ild uten fyrstikker; ildbor og fyrtøy med ildstål. Knakke flint. Barna kan være arkeolog! Let etter bein fra det steinaldermenneskene spiste. Finn ut hva slags bein det er!

Les mer

Bo på gård?

Kalv som får melk på flaske

Paulsrud Gård – et idyllisk småbruk i Gausdal

Vakre Paulsrud Gård i Gausdal er en liten perle for familier som ønsker å oppleve ekte gårdsliv. Her kan du bo i autentiske omgivelser, og være en del av den daglige gårdsdriften. Nyt rykende ferskt hjemmebakt brød fra en vedfyrt bakerovn, ferske egg og melk rett fra tanken til frokost. Her får du morgenkaffen med en fantastisk utsikt og rolige omgivelser. På gården er det svært barnevennlig miljø med snille hunder og katter, i tillegg til kyr på jordet og i fjøset. La barna boltre seg i vakre og trygge omgivelser, her er det ingen biltrafikk.


Les mer

Videre lesing…

0 kommentarer