Fjøsnissen på Barnas Gård åpner opp hjemmet sitt

18 okt, 2023

Fjøsnissen på Barnas Gård åpner opp for at alle kan få se hvor han bor. I stabburet kan du se hvor han sover og hvor hjelperne hans holder til. Kanskje får du snoket litt i dagboka til nissen også?

Fjøsnissen på Barnas Gård

Fjøsnissen er sky og viser seg sjelden, men spor og gjenglemte votter avslører han. På Barnas Gård Hunderfossen har hverken fjøsnissen eller hjelperne hans klart å holde seg hemmelige, så nå vil de vise gjestene hvordan de lever på gården, og lærer bort det de kan om alle dyrene som bor der.

Hva jobber fjøsnissen med på Barnas Gård?

På gården bor det over 150 dyr som fjøsnissene steller og forer hver eneste dag. Hjort, minigriser, emu, lama, ponnier og kaniner er bare noen av dyreslagene de har ansvaret for. Til jul kan man kjøpe fôrposer i inngangen for å hjelpe nissene med foringen. Nissene advarer om at alle må passe godt på fôrposene sine, for geitene er noen luringer som stjeler mat hvis de får øye på det.

«Jeg oppfordrer folk til å sette av tid til hverandre og gjøre ting sammen i jula. Det synes jeg er hyggelig!»
Fjøsnissen

Barnas Gård Hunderfossen

Velkommen til jul på Barnas Gård! | Foto: Joakim Mangen

Risengrynsgrøt og morsomme dyrehistorier

Fjøsnissen forteller gjerne om den gangen den ene høna rømte, og fjøsnissen måtte ruge frem kyllingene hennes i senga si. Eller om en annen gang da vinteren kom så brått på at han måtte strikke små ullgensere til minigrisungene for at de ikke skulle fryse på natta. Han har mange gode historier på lur.

Fjøsnissens livrett er risengrynsgrøt. Og får han ikke servert grøt med smør, kanel og sukker fra gårdeier på juleaften, da blir han sint. For å holde han i godt humør så blir det risengrynsgrøt på menyen Våninghuset og på låven i hele desember, så både nisser og folk kan kose seg litt ekstra.

Å la barn få bli kjent med den norske fjøsnissen som steller på gården, og passer på dyrene er en fin måte å formidle norske juletradisjoner på. Med alt julestria kan innebære av stress og jag kan det være fint å få komme på Barnas Gård Hunderfossen og senke skuldrene litt sammen med barna.

Barnas Gård Hunderfossen

Foto: Joakim Mangen

Aktiviteter for hele familien

Med over 150 dyr på gården er det dyr nok til alle som vil kose, mate eller klappe. Kaninkoseparken er barnas favoritt, der får man holde både kaniner og marsvin. I hjorteskogen kan man klappe og mate tamme hjort og dåhjort fra hånda. Det ryktes at det har blitt endel julekortmotiver fra gjester i hjorteskogen i tidligere år.

Gården har også en klatreløype, og en skogsbilbane med elektriske terrengbiler ( høydekrav 100-150cm). Forrommet er også fylt til randen for dem som vil hoppe i høyet. Det skal ikke være mulig å kjede seg på gården.

Og for dem som trodde at det ikke finnes nisser, de kommer til å få seg en real overraskelse!

Åpningstider advent og julen 2023

Advent:

  • Lørdag 2.desember og søndag 3.desember – 12.00-15.00 
  • Lørdag 9.desember og søndag 10. desember – 12.00-15.00

Romjul:

  • 5. dag jul, fredag 29.desember – 12.00-15.00
  • 6. dag jul, lørdag 30.desember – 12.00-15.00

Videre lesing…

0 kommentarer