Fjøsnissen på Barnas Gård åpner opp hjemmet sitt

Skrevet av Visit Lillehammer

8. november 2019

Fjøsnissen på Barnas Gård åpner opp for at alle kan få se hvor han bor. For første gang viser sjefsnissen frem hvor han sover og hvor hjelperne hans holder til. Kanskje får du snoket litt i dagboka til nissen også?

Hva står i dagboka til fjøsnissen?

Foto: Barnas Gård

Fjøsnissen er sky og viser seg sjelden, men spor og gjenglemte votter avslører han. På Barnas Gård Hunderfossen har hverken fjøsnissen eller hjelperne hans klart å holde seg hemmelige, og nå vil de vise gjestene hvordan de lever på gården og lærer bort det de kan om alle dyrene som bor på gården. 

I år er det første gang fjøsnissen åpner opp stabburet sitt så man kan se hvor han sover og fører dagbok over livet på gården. Han synes det er vanskelig å finne på navn til alle dyrene som blir født på gården, og tar gjerne imot forslag på navnelista i dagboka si – hvis man klarer å skrive med fjærpenn. 

«Jeg oppfordrer folk til å sette av tid til hverandre og gjøre ting sammen i jula. Det synes jeg er hyggelig!»

Fjøsnissen
Foto: Barnas Gård

Risengrynsgrøt og morsomme dyrehistorier

Fjøsnisen forteller gjerne om den gangen den ene høna rømte, og fjøsnissen måtte ruge frem kyllingene hennes i senga si. Eller om en annen gang da vinteren kom så brått på at han måtte strikke små ullgensere til minigrisungene for at de ikke skulle fryse på natta. Han har mange gode historier på lur.

Fjøsnissens livrett er risengrynsgrøt. Og får han ikke servert grøt med smør, kanel og sukker fra gårdeier på juleaften, da blir han sint. For å holde han i godt humør så blir det risengrynsgrøt på menyen Våninghuset og på låven i hele desember, så både nisser og folk kan kose seg litt ekstra.

Åpningstider Barnas Gård julen 2019

Foto: Barnas Gård

Å la barn få bli kjent med den norske fjøsnissen som steller på gården, og passer på dyrene er en fin måte å formidle norske juletradisjoner på. Med alt julestria kan innebærer av stress og jag kan det være fint å få komme på Barnas Gård Hunderfossen og senke skuldrene litt sammen med barna.

Med over hundre dyr på gården er det dyr nok til alle som vil kose, mate eller klappe. I tillegg til de fleste norske husdyr er esel og emu kanskje av det mer eksotiske slaget, men med røde sløyfer og snø på nebb og mule, så glir de rett inn den norske julen. I hjorteskogen kan man klappe og mate tamme hjort og dåhjort fra hånda. Det ryktes at det har blitt endel julekortmotiver fra våre gjester i hjorteskogen i tidligere år.

Advent: Lørdag 7.desember og søndag 8.desember – 12.00-15.00 
Romjul: Søndag 29.desember og mandag 30.desember – 12.00-15.00

LES MER: Din Julefortelling i Lillehammer og Gudbrandsdalen


Facebook


Instagram


Link

Informasjon
Informasjon
Denne siden bruker cookies (informasjonskapsler) til å samle data som senere vil bli brukt til analyse- og markedsføringsformål.

Videre lesing…

0 kommentarer