Eventyrlig jul for hele familien

11 okt, 2023

Julen nærmer seg, og både store og små gleder seg til årets høydepunkt. Her er fire grunner til hvorfor hele familien kommer i skikkelig julestemning i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

1. Ekte julestemning, kun 2 timer fra Oslo

For å komme i skikkelig julemodus kan du rusle rundt i Julebyen Lillehammer som er kjent for den sjarmerende gågata  med trehusbebyggelse og hyggelige julepyntede butikker og lysende girlandere som pynter opp mellom trehusene. Den årlige julegateåpningen er absolutt noe å få med seg. I gågata kan du også prøve kanefart innimellom shopping og vandring i små koselige gater. Det finnes mange lune og trivelige spisesteder der du kan varme deg med en kakao foran peisen eller spise god lokal mat før du fyller opp julefortellingen din med enda flere opplevelser og juleminner.

En fortryllende hundesledetur innover de majestetiske viddene, trukket av ivrige huskeyer passer også for hele familien. Her kommer du ut og rundt i naturen på en helt spesiell måte, imponerende og spennende for både små og store.

Eller kanskje du vil suse på kjelke i full fart nedover bakkene på Kanthaugen bare et steinkast fra Lillehammer sentrum. Kvalitetstid sammen med familie og venner gir påfyll og glede for både liten og stor. (Vær- og snøavhengig)

Julemarked på Maihaugen

Julemarked på Maihaugen, alltid første helgen i advent
Foto: Bård Gundersen

2. Tradisjonelle julemarked

Full av julestemning og med mange morsomme aktiviteter lagt til i din julefortelling,  er du klar for å toppe det hele med ett av de mange tradisjonsrike julemarkedene som arrangeres i adventstiden. Her får du oppleve lun julestemning i ekte postkort-omgivelser. Fullspekket med opplevelser og aktiviteter kan du rusle rundt i autentisk miljø og nyte de vakre omgivelsene og kanskje finne en julegave eller to?

Flere tusen strømmer til Norges største friluftsmuseum Maihaugen når de inviterer til julemarked. Her kan du blant annet vandre i julepyntede hus fra middelalderen og frem til 1950-tallet. Du kan være med på juleverksted, pepperkakebaking, dukketeater, kanefart, spikking, fjøsbesøk og la deg inspirere av de 120 forskjellige salgsboder proppet med lokal håndtverk, kunst og mat. Kanskje finner du en julegave eller to også her også?

LES MER: Julemarkeder i Lillehammer og Gudbrandsdalen

3. Skiglede i den kalde fine tida.

Snøen under skoene knitrer og frostrøyken står ut av munnen. Husker du første gang du var på skitur i skumringstimen rundt juletider? Det er en magisk opplevelse. Lyset og blåtimen er helt spesiell på denne tiden av året. Derfor bør du komme deg ut og oppleve den fantastiske naturen, og samle minner du vil huske lenge. Du kan ha fjellet nesten helt for deg selv med nypreparerte alpinbakker og perfekte langrennsspor.

LES MER: Disse fjellområdene kan du besøke

4. Opplevelser barna digger

Jul på Barnas Gård er et høydepunkt i adventstiden. Hele gården er pyntet til jul, alle dyrene har fått juletrær og julepynt i innhegningene og husene sine, og nissemor har kokt opp store mengder med risengrynsgrøt til sultne gjester.

På stabburet kan man gå inn og se hvor fjøsnissene bor. Er man ekstra nysgjerrig kan man lese i dagboka til sjefsfjøsnissen om ting han har gjort og opplevd på gården den siste tiden.

 

pluss enda litt til 

Et steinkast fra Barnas gård, ligger Norsk Vegmuseum som også er verdt et besøk i adventstiden. Bli med på førjulskveld  med juleverksted, lys og musikk. Eller gjør en nostalgisk julehandel i museets landhandel.

Kvelden avslutter du med en av de mange julekonsertene eller juleforestillingene som skal arrangeres. Her er det noe for enhver smak.

Så kan jula bare komme og du har julefortellingen din klar, full av opplevelser og gode minner.

Velkommen til din julefortelling,  Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Videre lesing…

0 kommentarer