Eugenie (25) gleder seg til løpsjubileum

24 mai, 2023

Eugenie Gulowsen (25) har levd akkurat like lenge som Birkebeinerløpet, og nå deltar hun for 2. gang.
-Det er stemningen, atmosfæren, både før start, under løpet og etter målgang som trigger meg mest. Jeg gleder meg, smiler den aktive jenta. Nå bosatt på Lillehammer, men opprinnelig fra Nittedal.

Men aller først en oppfordring:

Kanskje har du dem på beina akkurat nå. Kanskje går du forbi dem hver dag. Tiden er uansett moden. Få på deg joggeskoa, kom deg ut. Beveg deg. Det behøver ikke være mye eller langt. Litt er bedre enn ingenting. Nå kan også DU bli en birkebeiner.

Om det er slik Eugenie føler skal være usagt, men hun trives i naturen, med joggesko på beina, og gjerne med hundene som drahjelp. Hundekjøring er nemlig hennes idrett.

-Birkebeinerløpet blir uten hundene, ler hun.

Første gangen i fjor

-Jeg løp første gangen i 2022, og var ikke i tvil om at jeg hadde lyst til å være med igjen i år. Jeg tror dette kan bli en årlig happening for meg. Det er et flott terreng å løpe i, litt olympisk sus over det hele med start på Birkebeineren Skistadion og de flotte løypene ned til mål ved Håkons Hall. Formen? Jo den tror jeg er helt fin, og jeg har løpsopplegget klart.

– Og det betyr?

– Det betyr at jeg må ha igjen litt krefter på slutten, det er ihvertfall helt sikkert. Det er veldig fristende å starte for hardt, så det skal jeg IKKE gjøre. Viktig å starte litt pent, komme inn i en fin rytme, spare litt på kreftene, smiler Eugenie.

– Det betyr kanskje at du ikke er så opptatt av tida?

– Øøøhhh, Eugenie drar litt på det.

– For å si det sånn, jeg vil gjerne slå tida mi fra i fjor. Det er det som er målsettingen, så raskere enn 1.32,36 er målet.

– Hvor viktig er Birken som treningsmål?

– Den er viktig, og jeg deltar også i flere løp. Sørdalskarusellen som er en rekke løp rundt om i Lillehammertraktene er jeg også med på, samt snøreløp med hundene, men det er mest om høsten, avslutter 25-åringen.

 

Eugenie Gulowsen skal løpe jubileumsløpet_Stein B Olsen

Foto: Stein B. Olsen

Birken Løpefestival arrangeres  lørdag 10. juni. Og når vi innledningsvis sier at alle kan bli en Birkebeiner så mener vi det. Uansett alder eller form, vi har det målet du kan strekke deg etter. Men nå måtte du opp av godstolen. Beveg deg, og vi i Birken Løpsfestivalen  er opptatt av deg og din helse. Ubeskjedent nok sier vi at ingen har gjort så mye for den norske Folkehelsa som det vi har gjort. Og vi er vårt ansvar bevisst. Vi vil ha den rollen, også i åra som kommer.

-Vi er godt i rute med årets jubileums arrangement. Alle traseer har vi god kontroll på uansett hvor langt du vil løpe, forteller daglig leder i Birken Eirik Torbjørnsen.

– Hva med påmelding. Fortsatt ledige plasser?

– Ja,  pila peker i riktig retning. Vi ligger godt foran fjoråret, og vi vet at det kommer på mange deltakere mot slutten, så ja vi er optimister og gleder oss.

 

Og størst av alt er: Gleden over å fullføre

Birken er en massemønstring, det samme gjelder om du går på ski, har joggesko på beina, eller velger å sykle. Birken er en folkekasjon som er viktig for Norge, og folkehelsa. Og for alle uansett alder eller målsetting så sier vi: Størst av alt er, GLEDEN OVER Å FULLFØRE.

Vi sier ikke glem klokka, men bruk klokka til å motivere deg sjøl. Sett deg delmål ta deg tid til å oppleve naturen, stemningen. Alle folka som heier, og som ønsker at du skal få oppleve det aller største i Birken sammenheng: Gleden over å fullføre. Vi er mange som vil deg vel. Flere tusen frivillige, flere tusen publikummere, venner og bekjente, og folk du ikke kjenner. De ønsker at du skal få en topp opplevelse, at du skal nå målet ditt.

Sliten, lykkelig og kanskje litt lei, men at nettopp DU skal få oppleve den ultimate følelsen over å fullføre. At du legger ut på Facebook, Instagram ,Twitter,  what ever. Jeg greide det, jeg fullførte, jeg kom til mål. Jeg er en Birkebeiner. Ich bin ein Birkebeiner. I´am a Birkebeiner. Spre det til hele verden, eller du kan juble inni deg.

Det er ditt valg.

Fordi du har fortjent det. Fordi det var så mange som ønsket at du skulle lykkes. Og ikke minst fordi du ville det sjøl, og du greide det. Kos deg med den følelsen, den er ærlig fortjent.

Og hva sier de som kommer i mål. Jo, det var slitsomt, men mest av alt var det moro. Det er akkurat det Birken skal være, og det er dette vi inviterer DEG til å være en del av. En folkebevegelse som deltar i Norges viktigste historiske massemønstring for bedre helse.

 

 

Videre lesing…

0 kommentarer