Sykkel – Din beste venn i terrenget

10 jun, 2021

Det blir en fantastisk sykkelsommer

Alle spår en fantastisk sykkelsesong, og rundt om i fjellheimen pågår arbeidet for fullt med å legge til rette for de store sykkelopplevelsene uansett alder eller hvilken type sykkel du vil bruke. Og det er ingen tvil om at det denne sommeren vil mye handle om EL-sykkel.

Ove Gjesdal er reiselivssjef i Visit Lillehammer. Nå vil han slå et ekstra slag for et sykkelen

-Vi har et stort fokus på hvilke muligheter som ligger i dette fantastiske framkomstmiddelet som har vært en del av vår kultur i mange mange år. Nå handler det selvfølgelig mye om EL-sykkelen som har gitt nye muligheter for veldig mange. Og El-sykkel kan du både leie, og har du din egen er det rikelig med lademuligheter.

– Rutene er mange, muligheten er uendelig enten du er på fjellet eller nede i dalen. I vår region kryr det av flotte ruter, så mulighetene er mange., sier Gjesdal.

Les mer: Sykkelturer på EL-sykkel

Ringebu er blitt et kraftsenter for sykkel, og Sykkelviku  går fra fra 5.-8 august som en mange arrangement der verdt å få med seg. 

Les mer: Sykkelviku Ringebu

Knut Løkås er sykkelsjef i Hafjell. Han trives best når det går nedover, fort nedover. Men Hafjell er mye mer enn downhillsykling. Fjorårets tilbud pump track på toppen av gondolen ble et utrolig populært tilbud for de yngste. I år jobbes det med flere lette nedfarter i alpinløyåene. I tillegg kryr det av stier og grusveger på fjellet. Så er her det bare å hive seg på sykkelen.

-Vi forventer en knallsesong. Det skyller en sykkelbølge over landet, og det er faktisk vanskelig å få levert nok sykler, sier Løkås som tror sykkel er blitt en akseptert ferieform for hele familien, og at EL-sykkelen har åpnet et nytt marked for sykling på stier og i fjellet.

– For Hafjell er fortsatt den heisbaserte syklingen den viktigste. 136 nypussede sykler står klar til utleie. 18 løyper skal være klare når parken åpner 19. juni. Etterspørselen er allerede stor.

– I årene framover skal vi ha fokus på snille og grønne løyper i den øvre delen av anlegget. Nærmere bestemt rundt 360 heisen for de som er kjent, sier Løkås.

Pumptrack godt mottatt

– I fjor åpnet pump tracken?

– For oss var dette den største investeringen vi har gjort. 2500 m2, ca 400 meter lang og her var det full rulle fra første stund. Noen tall har jeg ikke, men at det ble kjørt over 100.000 runder er ikke overdrive, sier Løkås.

Løkås forventer også storinnrykk på fjellet, og ber alle om å ta hensyn.

-Triangelet Pellestova, Nordseter og Sjusjøen er et eldorado. Her vil det kry av syklister i sommer, og på sikt er det viktig at dette tilrettelegges og ikke minst forebygge slitasje.

Pumptrack i Hafjell Bike Park

Foto: Hafjell Bike Park/Gisle Johnsen

Skal administrere bysyklene

Nytt av året er at gutta i Bikeshopen i Hafjell også skal ha ansvaret for service og oppfølging av bysyklene i Lillehammer.

-Gjennom oss kan du  forhåndsbooke el sykler i Lillehammer by. Syklene er plassert på stasjonen, du kan også laste ned en egen app, Share Bike for å leie deg en sykkel. Vår oppgave handler om service og vedlikehold, sier Løkås.

Lewis på Skeikampen

 

Morgan Lewis  holder til på Skeikampen. Her kan han friste med både stier og fjellveger. Også på Skeikampen blir det heisbasert sykling i helgene. En ny og lettere nedfart er under arbeid. Når vi spør Morgan hva han anbefaler for de yngste tenker han litt annerledes enn mange kanskje tror.

-Med utgangspunkt i Skeikampen så tenker jeg mot Austlid, Rausjøen og mot Musdalssetra. Fine turer også for barn. Peer Gynt vegen er en klassiker med forskjellige avstikkere. Dørdalsknappen er også å anbefale, men da snakker vi gjerne litt eldre, sier Lewis som har stor tro på en fantastisk sykkelsesong.

-You know cykling is the new skiing, smiler han og ser ut over en butikk stappfull med nye sykler.

– EL-sykkel for store og små?

– Å ja, du trenger ikke å være i like god form for å ha stor glede av en sykkeltur med EL-sykkel, men du må lære deg å bruke den, rasjonalisere med strøm og husk sykkelen er vesentlig mye tyngre enn en vanlig sykkel, sier han og skryter av sykkelturer som en ferieaktivitet for hele familien.

– En herlig måte å komme seg ut på, og kombiner gjerne med en topptur på beina.

-Alle vil vi se og oppleve nye ting. Med sykkelen som følgesvenn kan du gjøre nettopp det.

Alle er vi barn i våre hjerter vi vil se nye ting oppleve nye ting og med EL sykkelen når du lenger opplever mer og finner nye plasser, sier Morgan Lewis.

Videre lesing…

0 kommentarer