Det store «vårsleppet»

24 apr, 2023
Kos med geitekillinger_Esben Haakenstad

Disse søte geitene koser seg ute i vårsola. Foto: Espen Haakenstad

Det yrer av liv både ute og inne nå på våren. Både tobeinte og firbeinte nyter sola, frodigheten  og varmen som kommer tilbake. Dyrene slippes ut i det fri etter en vinter innendørs – et herlig skue. Denne tiden av året passer perfekt for en gårdsferie i Lillhehammer og Gudbrandsdalen.

Dyr i friluftsmuseet

Maihaugen finner du tradisjonelle husdyr som hest, kuer, sauer, høner, griser og geiter. Sauene går ute hele året, mens de andre dyrene er ute på beite rundt omkring i friluftsmuseet i sommerhalvåret fram til og med høstferien (hvis været tillater).

Dyrene flyttes rundt på ulike beiter gjennom sommeren. I besøkssenteret kan du spørre hvor de ulike dyrene er fra dag til dag.

Les mer om våre dyreraser

LES MER: Se hva som skjer i Lillehammer og Gudbrandsdalen

I bygda på Maihaugen

På Jørstad får kuene slippe ut fra fjøset etter en lang vinter. Foto: Jørgen Skaug

Prøve deg som bonde?

Det yrer av liv på gårdene nå på våren. Med en gårdsferie kan du ta del i den daglige gårdsdriften og bo i autentiske omgivelser! Spis ferske hjemmebakte brød fra vedfyrt bakerovn, hent egg fra hønene og melk rett fra tanken til frokost. Hos Paulsrud Gård i Gausdal kan barna boltre seg i vakre og trygge omgivelser sammen med dyrene på gården. Her kan dere få bli med i fjøset og hjelpe til med gårdsarbeidet.

De er små og søte

Barn som koser seg med dyrene på Barnas Gård

Foto: Esben Haakenstad

Barnas Gård Hunderfossen kan store og små kose seg sammen med dyrene. Bli med å mate sauene og geitene, vandre sammen med hjortene og kose med kaniner og marsvin.  Her er det rom for full lek i trygge omgivelser. Barna kan hoppe i høyet,  kjøre terrengbiler (100-150 cm) og utfordre balansen i klatreløypen.
Hver dag i juli er det vitenforestilling om dyrene på gården: https://hunderfossen.no/livet-pa-garden-live/

Barnas gård åpner for sesongen 10. juni 2023

LES MER:   Gårds og seteropplevelser i Lillehammer og Gudbrandsdalen

LES OGSÅ: Sommereventyret åpner

Videre lesing…

0 kommentarer