Banebrytende utstilling på Lillehammer – Stepping Out!

25 mai, 2022

Utstillingen Stepping Out! på Lillehammer Kunstmuseum viser hvordan kvinnelige samtidskunstnere tør å markere seg. Med spennende kunstneriske grep og modig åpenhet krever de sin plass i kunstverdenen.

Kinesisk samtidskunst har manglet det kvinnelige perspektivet

Etter den økonomiske åpningen på 1980-tallet fikk kinesisk samtidskunst raskt en global betydning. Ledende museer i verden har vist store utstillinger med fantastiske verk fra Kina. Når man besøker utstillingene blir det tydelig at det er et overveldende antall mannlige kunstnere som får vist seg frem. De kvinnelige bidragsyterne er redusert til en eller to «alibi»-kvinner som er invitert ved siden av sine mannlige kollegaer.

Første utstillingen i Norden av sitt slag

Utstillingen Stepping Out! vil gjøre noe med denne ubalansen. Det er den første utstilling med kinesisk samtidskunst i Norden – og med få unntak også globalt – som er dedikert bare til kvinnelige kunstnere. Tittelen Stepping Out! beskriver deres situasjon der de nå trer frem fra mørket og krever sin likeverdige plass ved siden av sine mannlige kollegaer.

Høy kunstnerisk kvalitet

Kunstnerisk kvalitet, tematisk bredde og teknisk nivå viser at det er på høy tid å oppdage disse fantastiske kunstnerne. De har hatt mange utfordringer i Kina, hvor nesten alle gallerister, samlere og kritikere har vært menn. Det har vært en vanskelig jobb å velge ut kunstnere, men resultatet ble 26 kvinnelige kunstnere med varierte uttrykksformer. Lillehammer Kunstmuseum er svært stolt over å være scene for deres fantastiske kunstverk. Utstillingen kan besøkes hver dag hele sommeren, midt i sentrum av Lillehammer.

 

 

Videre lesing…

Lei El-sykkel i Lillehammer

Lei El-sykkel i Lillehammer

El-sykkel er en fin måte å komme seg rundt i Lillehammers bratte gater. Ta en sightseeing tur til byens attraksjoner,...

les mer

0 kommentarer