Årets mest sosiale skitur; shopping, kultur og skirenn

5 des, 2023

Lørdag 9 mars er det tid for jentenes eget skirenn til ære for Inga fra Varteig, mor til kongssønnen Håkon Håkonsson. En perfekt anledning for å kombinere hyggelig skitur med en opplevelsesweekend i Lillehammer.

Stemningen er fantastisk, og løypene er noen av landets beste. Byen byr på flotte hotell med gangavstand til sentrum, god mat og drikke og unike shoppingmuligheter i den sjarmerende handlegaten. Ikke minst er det enkelt å ta seg hit både med bil og tog.

Inga Låmi, jentenes egne skirenn på Lillehammer

Rennet er for alle! Enten du ønsker å gå fort på tid eller vil å ta turen i eget tempo.
Foto: Jørgen Skaug

1. Bli med på jentenes eget skirenn på Lillehammer

Ingalåmi er jentenes eget skirenn til ære for Inga fra Varteig, mor til kongssønnen Håkon Håkonsson. Ingalåmi ble arrangert første gang i 1993, og arrangeres for 30. gang i 2024. Start og mål er på Birkebeineren Skistadion, og løypa går i fint skogsterreng.

Rennet er for alle! Det er for deg som ønsker å gå fort på tid, for deg som ønsker å ta turen i eget tempo, og for deg som ønsker et bedre utgangspunkt til Birkebeinerrennet helgen etter.
Øvelsene er 5, 15, og 30 km i klassisk stil. 5 og 15 kan gåes med og uten tidtaking.
30 km er seedingrenn til Birkebeinerrennet.

 

2. Kombiner med en småbyweekend i den lille storbyen Lillehammer

Når du først skal til Lillehammer klarer du fint å fylle noen ekstra timer eller dager med shopping, kultur og en god matopplevelse.  

Shopping

Gågata i Lillehammer er kjent for sin sjarmerende trehusbebyggelsen som byr på en handleopplevelse utenom det vanlige. Her finner du et mangfold av butikker med utvalg som skiller seg ut fra vanlige kjedebutikker. Har du lyst på en kaffekopp eller en matbit, finn et sete på en av de mange koselige kafeene.

I Lillehammer ligger en av Norges koseligste handlegater med mange sjarmerende butikker og spesialforretninger, trivelige kaféer og flotte restauranter. Er du interessert i norsk design må du besøke Ment på Fåberg, og Hett Glass kan du til og med prøve å blåse til eget glass!

Produksjon av Ment produkter i fabrikken på Fåberg.

Fabrikkbutikken til Ment er et krativt fristed midt mellom Lillehammer og Hunderfossen. Her kan du oppleve norsk design og håndlagede porselenprodukter, oppleve produksjonen og handle i butikken.

Glassblåsing på Hett Glass hos Fabrikken

Lillehammer er en kjent kunstnerby, i det gamle fabrikklokalet «Fabrikken» har flere utøvende kunstnere atelier og utsalg. 

Blåswixbutikken

I Blåswixbutikken på Lillehammer finner du smørebu, museum, cafè, et stort utvalg i hardvare og skivoks fra Swix og Toko, klær fra Swix og Ulvang, sko og klær fra Lundhags, klubbtøy fra Original og outlet egen butikk!

Kultur

Her finner du blant annet et av Norges mest anerkjente kunstmuseum, Innlandets største galleri og Norges største friluftsmuseum.

Maihaugen Museum kan du ved litt ruskete vær besøke utstillingen Impulser som viser hvordan Lillehammer og Gudbrandsdalen har fått impulser utenfra opp gjennom tidene. 

Les mer: Museum i Lillehammer og Gudbrandsdalen
Les mer: Utstillinger
Les mer: Shopping i Lillehammer 

Utstillingen Impulser på Maihaugen med kulturskatter fra Norge.

Utstillingen Impulser har mer enn 1000 kulturskatter fra Norge med inspirasjon fra hele verden.
Foto: Morten Nordli, Mono Media

Galleri Zink

I Lillehammer sentrum finner du Galleri Zink, et av Innlandets største Galleri.

Hilmar Henriksen åpner utstilling på Lillehammer Kunstmuseum

Lillehammer Kunstmuseum er regnet for å være et av landets mest betydelige kunstmuseer.
Foto: Camilla Damgård/Lillehammer Kunstmuseum | Fra utstillingen Hilmar Fredriksen. Øye-blikk

… og matopplevelser i den urbane småbyen Lillehammer

Er du en foodie?  Setter du matopplevelser og matkvalitet høyt oppe på listen over attraksjoner når du planlegger kortferien? Her er noen matopplevelser du ikke skal gå glipp av i Lillehammer og Gudbrandsdalen.

Bryggerikjelleren ligger i en gammel Bryggerikjeller fra 1855 hvor den da ble brukt til lagring av bryggeriets øltanker. Dette er et perfekt møtepunktet for et bedre måltid med drikke i et voksent miljø, med retter for kjøttelsere og retter fra havet.

Hvelvet, lokalisert i Norges Bank sine gamle lokaler på Lillehammer er også verdt et besøk.

Magisk stemning på Restaurant ELV

Bryggerikjelleren i Lillehammer sentrum. En unik matopplevelse for kjøttelskere og retter fra havet.
Foto: Bryggerikjelleren og Restaurant ELV

Hvelvet Restaurant

Hvelvet restaurant i tidligere Norges Bank på stortorget i Lillehammer sentrum
Foto: Hvelvet Restaurant

Tradisjonelle og spennende overnattingssteder

I hele regionen finner du tradisjonelle og spennende overnattingssteder som byr på gode opplevelser. I Lillehammer sentrum finner du mange gode alternativer, alt fra boutiquehotell og vandrerhjem med hotellstandard til bed & breakfast og camping. Hotellkjedene Clarion Collection, First Hotels, Classic Norway og Scandic har hoteller i Lillehammer sentrum.   

Les mer: Overnatting i Lillehammer sentrum

 

Boutiquehotell i Lillehammer sentrum, Møllemester Hanna Stenberg

Aksjemøllen er et lite boutiquehotell som ligger langs Mesnaelva midt i Lillehammer sentrum med kort avstand til Lillehammers gågata, museum og gallerier.
Foto: Aksjemøllen

Standard twin rom på Scandic Lillehammer Hotell

Hotellkjeden Scandic har to hoteller i Lillehammer, Scandic Viktoria midt i sentrum og Scandic Lillehammer Hotell i utkanten av byen.

Lobbyen på First Hotel Breiseth

First Hotell Breiseth, etablert i 1898, er et ærverdig sentrumshotell.

Pilgrimsrom på Stasjonen Hotell

Stasjonen hotell ligger i Lillehammer Sentrum på buss- og jernbanestasjonen i gangavstand til byens gågate og attraksjoner.

Birkebeineren Hotel fasade

Birkebeineren Hotell & Apartment – rett ved skiløypa

Øvergård Overnatting

Øvergård Overnatting –  et herskaplig hus fra 1850, beliggende i et stille strøk uten gjennomgangstrafikk.

Lillehammer Camping vinter

Lillehammer Camping er vakkert beliggende ved Mjøsa, i gangavstand fra Lillehammer Sentrum.

Clarion Collection Hotell Hammer

Clarion Collection Hotell Hammer, et moderne hotell midt i sentrum av Lillehammer

I OL-byen Lillehammer finner du både sport, kunst, litteratur og shopping, bare en kort togtur fra flyplass eller hovedstad. Retter du blikket nordover ser du vakre Gudbrandsdalen, å reise i Gudbrandsdalen er en reise i hjertet av Norge. 

Videre lesing…

0 kommentarer