Alle kan bli en Birkebeiner

Skrevet av Visit Lillehammer

24. mai 2019

Alle kan bli en Birkebeiner

Kanskje har du dem på beina akkurat nå. Kanskje går du forbi dem hver dag. Tiden er uansett moden. Få på deg joggeskoa, kom deg ut. Beveg deg. Det behøver ikke være mye eller langt. Litt er bedre enn ingenting. Nå kan også du også bli en Birkebeiner.

Birken Løpefestival

Birken Løpefestival arrangeres 15. juni. Uansett alder eller form, finnes et løp og et mål du kan strekke deg etter. Birken har gjort mye for den norske Folkehelsa og er sitt ansvar bevisst. Nå lanserer de et nytt mosjonstilbud, sammen med Krafttak mot Kreft. Et løp på 5 kilometer, Birken – Aktiv mot kreft, gjennom en oase i Lillehammer sentrum.

En perle midt i byen

Birken – Aktiv mot kreft er et løp for alle, gjennom naturskjønne Maihaugen. Foto: Ian Brodie

Midt i sentrum av Lillehammer ligger Maihaugen, Norge største utendørsmuseum. Med sine gamle hus og bygninger, tjern og gamle gårder. Å bevege seg på Maihaugen er som å rusle i et eventyr. Slik blir det også for det nye løpet, som går gjennom denne kulturperlen, noen lange steinkast unna start og målområdet på Stampesletta midt i hjertet av Olympiaparken på Lillehammer.

Finere omgivelser finnes knapt i noen by.

«Dette er noe vi har jobbet med lenge. Og få innlemme Maihaguen i vår løpefestival er en drøm, og vi vet at det blir en opplevelse for alle som deltar, smiler Eirik Torbjørnsen, selv aktiv løper og leder av Birken».

Birkens motto er opplevelser og utfordringer for alle. Med den nye løpet på fem kilometer slår festivalen også et slag for folkehelse og alle som trives med å røre seg.

Foto: Sportograf.com

En glede å fullføre

Birken er en folkeaksjon som er viktig for Norge, og folkehelsa. Størst av alt er, gleden over å fullføre.

Birken sier, ikke glem klokka, men bruk klokka til å motivere deg sjøl. De vil du også skal ta deg tid til å oppleve naturen og stemningen. Alle folka som heier, og som ønsker at du skal få oppleve det aller største i Birken-sammenheng: Gleden over å fullføre. Flere tusen frivillige, publikum, venner og bekjente og folk du ikke kjenner heier deg frem.

Sliten, lykkelig og kanskje litt lei, skal du få oppleve den ultimate følelsen over å fullføre. 

Og hva sier de som kommer i mål. Jo, det var slitsomt, men mest av alt var det moro. Det er akkurat det Birken skal være. En folkebevegelse som deltar i Norges viktigste historiske massemønstring for bedre helse.

LES MER: Birken, et arrangement for alle aldre


Facebook


Twitter


Google-plus

Informasjon
Denne siden bruker cookies (informasjonskapsler) til å samle data som senere vil bli brukt til analyse- og markedsføringsformål.

Videre lesing…

Ingen resultater funnet

Siden du ser etter ble ikke funnet. Prøv å omformulere søket ditt, eller bruk menyen.

0 kommentarer

Send inn en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *