I sommer kan du oppleve likheter og kontraster i en blanding av myter og virkelighet i Eventyrriket på Hunderfossen og i utstillingen «Det Eventyrlige» på Lillehammer kunstmuseum. La eventyr være den røde tråden i sommerens minnerike opplevelser!
Ivo Caprinos Eventyrgrotte i Hunderfossen Eventyrpark
Eventyrlige Hunderfossen Eventyrpark
Hunderfossen Eventyrpark er lett å kjenne igjen. Det er familieparken med det 14 meter høye trollet som skuer utover Gudbrandsdalen, kun 20 minutters kjøretur fra sjarmerende Lillehammer Sentrum. I trollet finner du Abjørnsen & Moes eventyrverden, Ivo Caprinos eventyrgrotte og mer enn 150 troll blant steinblokker, tømmerstokker og mose.
Like ved trollet finner du Eventyrslottet, Reodor Felgens Hyperakselerator og berg- og dalbanen Il Tempo Xtra Gigante. Her er det aktiviteter for hele familien, sammen.
Årets nyhet er «Musikkfabrikken», en magisk verden av lyd, farger og lek. Musikkfabrikken er en 4D-attraksjon hvor barn og voksne sammen får en unik kombinasjon av Oslo-filharmoniens orkester, en vakker og følelsessterk filmopplevelse, artige spesialeffekter og lek med musikk og farger.
Les mer: Hunderfossen Eventyrpark
Fra utstillingen «Det eventyrlige – mellom myte og virkelighet» | Foto: Lillehammer Kunstmuseum
Det eventyrlige – mellom myte og virkelighet
På Lillehammer Kunstmuseum finner du likheter og kontraster til attraksjonene på Hunderfossen. Utstillingen «Det eventyrlige – mellom myte og virkelighet» tar deg med inn i dypet av skoglandskapet, inn i naturfenomen, sansefornemmelser og naturmystikk. I denne eventyrlige verdenen møter Nøkken Elsa Beskows nissebarn, og fantasi og kreativitet vekkes til liv.
Prøv gammeldags skyggeteater der sjablongene får liv og hendene dine blir til morsomme figurer. Se film med Mummitrollet og bli med på eventyrstund eller en interaktiv forestilling. Etter å ha blitt inspirert kan kreativiteten blomstre på det åpne verkstedet på museet.
Museets hovedutstilling i sommer «Det eventyrlige – mellom myte og virkelighet», undersøker eventyr som kulturfenomen gjennom ikoniske verk av Kittelsen, Bauer, Beskow og Jansson satt opp mot dagens samtidskunst av Ingrid Torvund, Máret Ánne Sara og Astrid Nondal.
0 kommentarer