Spennende tur til flyvraket på Ringebufjellet

20 aug, 2018

Turen til flyvraket Junker Ju 52 ved Øverlihøgda på Ringebufjellet er en spennende destinasjon for både store og små, som anbefales på det varmeste! Vi beskriver det som en trestjerners Michelin-restaurant: verdt en reise alene! 

Av Gunnar V. Aasbø-Skinderhaug

Flyvraket på Venabygdsfjellet

Foto: Gunnar V. Aasbø-Skinderhaug

Nødlanding på fjellet

Flyet var i oktober 1942 på vei fra Fornebu til Banak via Værnes, da det frøs ned og det ble foretatt en nødlanding inne på fjellet. I dag ligger fortsatt flyvraket som et påminnelse om hendelsen, og det har blitt et spennende turmål for små og store. Turen går i lett terreng uten noen store opp- eller nedturer og det er fin sti hele veien. Vi var heldige og hadde flott vær hele dagen.

Flyvraket4-GunnarV. Aasbø-Skinderhaug

Foto: Gunnar V. Aasbø-Skinderhaug

utsikt på Venabygdsfjellet

Foto: Gunnar V. Aasbø-Skinderhaug

Etter bare et-par kilometer ut i turen kan du se flyet i det fjerne. Flyet ser nærmest ut som en buss fra avstand. Her er det artig å ha med kikkert, slik at man kan følge med når man nærmer seg. Les mer om Junker 52 her.

Vandring på Venabydsfjellet

Foto: Gunnar V. Aasbø-Skinderhaug

Gutt som sitter på en stor stein

Foto: Gunnar V. Aasbø-Skinderhaug

Gode opplevelser sammen

Vi hadde en fin dag ute i fantastiske omgivelser. Vi fikk se flyvraket, en bukkeflokk på 20-30 rein og koste oss med bål og mat. Både små og store syns det var en flott tur, og det var ekstra spennende å utforske vrakrestene etter flyet. Turen anbefales på det varmeste.

Fornøyd kjærestepar foran flyvraket på Venabygdsfjellet

Foto: Gunnar V. Aasbø-Skinderhaug

Turbeskrivelse

Turen starter fra Friisvegen (ca 15 minutters kjøring fra Vinterpalasset) der man følger Rondanestien i 5 kilometer (forbi Jammerdalsbu) til Saubua, der forlates Rondanestien til fordel for stien som går rett frem fra broen (og i år er merket med blå bånd), 4 kilometer fremover og litt opp ligger flyvraket.

Lengde: ca 16,2 km tur/retur

Varighet: ca 4 timer

Gradering: Middels

Kart og nærmere turbeskrivelse finner du her på ut.no

Adkomst

Ta av fra Eg ved Friisvegen mot Ringebu og følg veien ca 18 km innover i fjellet. Der Rondanestien krysser Friisvegen er det en forholdsvis stor parkeringsplass hvor man kan sette igjen bilen.

Nydelig natur på venabygdsfjellet

Foto: Gunnar V. Aasbø-Skinderhaug

Videre lesing…

0 kommentarer