Peer Gynt blir spill for barn

Skrevet av Visit Lillehammer

16. oktober 2019

Peer Gynt blir spill for barn


I over to år har Peer Gynt AS jobbet sammen med BAFTA-vinnende Sarepta Studios med å lage et  dataspill basert på Henrik Ibsens «Peer Gynt». Nå er den engelske utgaven av spillet lansert.

En interaktiv historieopplevelse

Eventyrene til den norske antihelten Peer er gjenskapt som et interaktivt spill for barn og unge. Her kan de lære historien til Peer Gynt i et actionfylt og humoristisk 3D-adventure spill som tar dem inn i en underlig og til tider mørk norsk fantasiverden, basert på et av Henrik Ibsens mest kjente verk. Spilleren utfordres på egne valg.

https://vimeo.com/visitlillehammer/review/366740496/5f76aa489d

Klassisk litteratur for barn

Spillet tar for seg temaer som mobbing, flukt fra virkeligheten og jakten på seg selv. Man trenger ingen spillerfaring, og alle som er nysgjerrige på denne gamifiserte opplevelsen vil kunne glede seg over historien og spillet.

«Spill er et viktig virkemiddel for å dra nye generasjoner inn i Peer Gynts sin verden. Henrik Ibsens drama er mer enn 150 år, men fortsatt aktuell og relevant i dag. Det å lese dramaet vil for mange unge oppleves vanskelig og lite tilgjengelig. Det er her dataspillet kommer inn. Vårt mål er at elevene vil oppleve at det som skjer i Peer Gynt faktisk handler om dem selv, og deres eget liv.»

May Brit Støve i Peer Gynt AS.​

Segnene om den lokale Per Gynt fra Gudbrandsdalen har blitt fortalt gjennom generasjoner, og disse sammen med naturen og kulturen i Gudbrandsdalen er det som inspirerte Henrik Ibsen til å skrive det dramatiske diktet

LES MER: Historien bak Ibsens Peer Gynt

Her finner du spillet

Illustrasjonsfoto: Peer Gynt

Den norske utgaven av spillet er utviklet primært for bruk i skolen, og vil lanseres i samarbeid med Aschehoug undervisning i løpet av vinteren 2020. Den engelske versjonen kan nå kjøpes på www.peergyntgame.com og Steam.

Spillet ble lansert av kulturminister Trine Skei Grande på NORLAs paviljong på Bokmessen 2019 i Frankfurt.

LES MER: Forfattere lar seg inspirere av Gudbrandsdalen. Hvorfor er det slik?


Facebook


Instagram


Link

Informasjon
Denne siden bruker cookies (informasjonskapsler) til å samle data som senere vil bli brukt til analyse- og markedsføringsformål.

Videre lesing…

0 kommentarer