Opplev høstfjellet fra hesteryggen

Skrevet av Eva Johnsen

5. september 2018

Det er en helt spesiell opplevelse å nyte fjellet og naturen fra hesteryggen. Opplev å ri i kupert fjellterreng, forbi dype juv, opp på fjelltopper og til imponerende fossefall. Det finnes rideturer tilrettelagt for alle nivåer, fra nybegynner til mer erfaren. Du får også garantert en helt ny venn, etter å ha blitt kjent med «din» hest.

Minnerike opplevelser med hest på Venabygdsfjellet

Venabustallen ligger på vakre Venabygdsfjellet sør for Rondane nasjonalpark mellom Gudbrandsdalen og Østerdalen. Stallen ligger i tilknytning til Venabu Fjellhotell, og har i mer enn 35 år tatt med turister ut i terrenget på hest, både erfarne og helt uerfarne. Kanskje har du aldri har ridd, og ønsker å få oppleve gleden av å se fjellet fra hesteryggen? Her kan du nyte åpent fjellandskap og bli fascinert av spektakulær utsikt. Venabustallen sitt ønske er å tilby minnerike opplevelser til store og små i fjellet med hest.

Alle turer tilpasses etter ønske og nivå / Foto: Lars Tvete

Alle turer tilpasses etter ønske og nivå, og Venabustallen har stor fokus på høy standard når det gjelder sikkerhet, service og trygge hester. Om sommeren har Venabustallen et 20-talls trygge hester av varierte raser og størrelser, flesteparten av hestene er norske dølahester. Felles for alle er at de er stødige på foten, og godt egnet for ridning i terrenget.

Stallen arrangerer rideferier og –weekends, heldagsturer, 4-, 3-, 2- og 1-times turer, rideinstruksjon på ridebanen for nybegynnere, leierunder for de minste, samt kjøring med vogn og kanefart. Et tips er at det er flott å kombinere ridning til fjells med både sykling og vandring.

Fjellridning i spektakulære omgivelser hos Dalseterstallen

Dalseter Høyfjellsthotell har drevet ridning i fjellet i Espedalen siden 1950 i større og mindre grad. Opprinnelig hadde hotellet stall med egne hester og egen rideinstruktør da daværende eier Øivind Lande var en ivrig rytter og hestemann. Nå er det tredje generasjon ved familien Gillebo som driver Dalseter.

På sommeren og i høstferien er det Morten og Siri fra Åsli Ridesenter som er ansvarlig for hesteaktivitetene på Dalseterstallen med islandshester og fjordinger. I denne perioden tilbys det baneridning og turer i fjellet, samt kjøretur i trille på bestilling.

I Espedalen finner du et flott turterreng som strekker seg fra vannene i dalbunnen gjennom skogen og opp på høyfjellet. Høyeste punkt er Ruten på 1517 moh, der du får en praktfull utsikt inn mot både Jotunheimen og Rondane.

Utsikt fra Espedalen mot Jotunheimen / Foto: Ian Brodie

Andre steder i Gudbrandsdalen som tilbyr hesteridning til fjells

Ridning på Rondablikk

Opplev Kvamsfjellet på hesteryggen! Her kan du bli med på ridetur inn mot Rondane på sommerstid. Her er det muligheter for ridekurs og rideturer for store og små. Les mer om Ridning på Rondablikk

Spidsbergseterstallen

Opplev Venabygdsfjellet fra hesteryggen! Spidsbergseterstallen har inngått samarbeid med Venabustallen. Her kan du bli med på rideturer med trygge hester og erfarne turledere med utgangspunkt fra stallen på Spidsbergseter. Turene arrangeres med utgangspunkt fra Spidsbergseter eller Venabustallen. For større grupper kan andre dager avtales. Les mer om Spidsbergseterstallen

Informasjon
Denne siden bruker cookies (informasjonskapsler) til å samle data som senere vil bli brukt til analyse- og markedsføringsformål.

Videre lesing…

Lei El-sykkel i Lillehammer

Lei El-sykkel i Lillehammer

El-sykkel er en fin måte å komme seg rundt i Lillehammers bratte gater. Ta en sightseeing tur til byens attraksjoner,...

les mer
Sykkeltur med barna

Sykkeltur med barna

Foto: Birken/Geir Olsen __ Lars Ragnar Manengen (39) har syklet flere stier og grusveier i fjellet enn de aller...

les mer
Hytta som base i sommer

Hytta som base i sommer

Derfor skal du velge hytta som base Lillehammer og Gudbrandsdalen er Norges største hytteregion. I år er det året du...

les mer

0 kommentarer