Magisk skiføre i fjellet

Skrevet av Visit Lillehammer

7. mai 2020

Ferske skiløyper til helga!

Trodde du at vinteren var over. At snøen i fjellet er borte. Da tar du feil. Fortsatt kalde netter gir fantastisk skiføre selv om vi skriver 6. mai, og det vil vare. Er du tidlig oppe kan du selv bestemme hvor skituren skal gå og du kan bevege deg fritt. Du kan lage ditt eget spor, eller bruke de som er der 😉

Av Stein B. Olsen

Og trodde du at tråkkemaskinfolket hadde parkert og venter på sykkelsesong tar du også feil. Det kjøres løyper på Sjusjøen, i Øyerfjellet, på Skeikampen og Gålå og alle sier det samme: Flotte løyper, magisk så sent i sesongen.

«Vi satser på 17. mai feiring med nykjørte skiløyper»,  forteller løypebas i Øyer Turskiløyper, Jo Stenersen.

«Selvfølgelig følger vi med været, og det kan nok bli noen forandringer framover, men 17. mai i år blir på ski, det kan jeg garantere», smiler Stenersen som til helga regner med å ha 40 kilometer med nykjørte løyper klare.

Mange husker en annerledes påske i år, men i erstatning har vi fått skiføre til langt ut i mai. 

«Holder det seg kaldt om natta så kan vi ha skiføre ut mai», smiler Øystein «Pølsa» Pettersen, blid og positiv som alltid. Og han vet hva han snakker om.

Øystein «Pølsa» Pettersen tror på skiføret leeenge.

Den dagen vi tok turen til fjells denne uka var han på ski sammen med gjengen i Team Kaffebryggeri. Med på laget var også Martin Johnsrud Sundby.

En annen skiløper vi fant var Håvard Solås Taugbøl. Født og oppvokst på Lillehammer, nå endelig klar for sprintlandslaget neste år. Han kom lett skøytende i T-skjorte, og med et bredt smil. Skulle tro han var lei ski etter en lang sesong, men neida.

«Dette er rekreasjon. Å nyte muligheten til å gå akkurat der du vil, går ikke an å ha det finere. Helt fantastisk», smiler den nybakte landslagsløperen som denne dagen hadde vært innom flere av toppene i Norges flotteste langrennsområde.

«Turen startet fra Birkebeinerbakken opp til Lunkefjell så til Nordseter og opp på Nevelfjell før ferden gikk ned til Reina og så tilbake igjen til Sjusjøen» To timer sammenhengende kos, magisk, smiler Taugbøl.

Fantastiske skiforhold i mai er balsam for sjela, men hva vil det bety for neste års skisesong?

«All trening er positivt, og man legger et visst grunnlag for neste sesong, men på denne tida er det normalt mye lystbetont trening. Slik turer er så utvilsomt lystbetont, egentlig så tenker jeg ikke på dette som trening. En får rett og slett energi av slik turer, og det er det man skal samle i disse tidene»

Ikke lei ski?

«Ikke på slike dager, disse turene er bare stas og kos», sier det nybakte medlemmet på landslaget.

Håvard Solås Taugbøl med selfie på Neveltoppen, den høyeste fjelltoppen i Lillehammer kommune.

Det kan virke som om det var mange av våre beste langrennsløpere som benytter maidagene til en ekstra bonustur på ski, men slik er det ikke. Parkeringsplassene er full av vanlige skifolk som tar igjen for en tapt påske.

«Finere går det ikke an å ha det. Oppkjørte løyper tidlig i mai. Vi har fått mange gode «påsketurer» de siste ukene. Og jeg tror ikke det er slutt ennå», sier Signe Ellingbø fra Lillehammer.

Hvis vi ser på værmeldingen for de neste 10 dagene så er det fortsatt spådd kuldegrader om natta. Det betyr skiføre i alle fjellregioner. For de som vil holde seg i oppkjørt løyper kjøres til løypemaskiner på følgende steder til helga:

For de som vil holde seg oppdatert på hvilke løyper som kjøres til helgen, følg med på skisporet:

Er det umulig for deg å være med oss å nyte mulighetene for vårski, drøm deg gjerne bort på nettstedet «langrenn i Lillehammer og Gudbrandsdalen» for å se hvilke muligheter regionen har på vinteren.

Tilbring sommeren i verdens beste dal

Barnelatter, tursekker, adrenalin, og et lokalt matfat som bugner av smaksopplevelser.
VELKOMMEN
Trykk her

Videre lesing…

0 kommentarer